Білоцерківська районна рада

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

Інформація

про зміну постачальника природного газу

Білоцерківська районна державна адміністрація доводить до відома, що з 01.07.2015 року ПАТ «Київоблгаз» не має права здійснювати господарську діяльність з постачання природного газу за регульованим тарифом, натомість постачання природного газу для задоволення потреб населення, бюджетних установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, з 01.07.2015 року здійснює новостворене газопостачальне підприємство ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ».

З огляду на викладене вище інформуємо про необхідність у розірванні бюджетними установами з ПАТ «Київоблгаз» та укладання з ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» договорів на постачання природного газу за регульованим тарифом з 01.07.2015 року.

 

 

Борги жителів Київщини за газ сягнули 393 мільйонів гривень

У Київській області станом на 1 квітня борги населення за спожитий газ склали 393 млн грн. Це на 67 млн грн. більше, ніж було на початок опалювального сезону.

Через падіння доходів у кризовий період населення невчасно розраховувалося за газ навіть за колишніми цінами. У ПАТ «Київоблгаз» прогнозують, що після різкого підвищення ціни на газ з 1 квітня - майже в 6 разів - ситуація тільки погіршиться.

«Перебої з оплатою за послуги газопостачання ставлять під загрозу надійну роботу аварійних та експлуатаційних служб компанії. Дефіцит коштів створює складності при модернізації газових мереж та обладнання, так як сплачені споживачами кошти в першу чергу спрямовуються на забезпечення безаварійної та безперебійної роботи газових артерій області», - сказав голова правління «Київоблгаз» Володимир Машталірук.

У компанії відзначають, що ціну на газ встановлює держава в особі НКРЕКП. А в розпорядженні газорозподільних компаній залишається лише незначна частина від оплати за газ (біля 8%), у вигляді тарифів на розподіл і постачання. Решта коштів йдуть на розподільчі рахунки НАК «Нафтогаз України».

При підвищенні ціни на газ в уряді припускають, що це незначно відіб'ється на сім'ях з маленьких доходом, так як для них передбачені субсидії. Для Київської області в державному бюджеті на 2015 рік на виплату субсидій передбачено понад 1,47 млрд грн.

Детальніше...
 

Протягом останніх трьох років ПАТ «Київоблгаз» інвестував в безпеку та ефективність газопостачання понад 131 млн. грн.

Протягом 2012-2014 років ПАТ «Київоблгаз» направив понад 131 млн. грн. на модернізацію об’єктів газопостачання, оснащення приладами обліку газу та покращення роботи служб підприємства. Основними акцентами інвестиційних програм компанії за останні роки було встановлення побутових лічильників газу та комплекс заходів з підвищення безпеки газопостачання Київщини.

За 2012-2014 роки ПАТ «Київоблгаз» зокрема направив понад 12 млн. грн. на реконструкцію розподільних пунктів (ГРП, ШРП – дозволяють підтримувати стабільний тиск в системі), понад 11 млн. грн. на реконструкцію станцій катодного захисту (запобігають корозії газопроводів), придбав 377 сучасних приладів, що дозволяють діагностувати стан газових мереж та запобігати можливим пошкодженням та витокам в системі тощо. Протягом минулого року вперше було здійснено роботи з кільцювання газових мереж (на суму понад 1 млн. грн.). Такий захід дозволяє утворити систему замкнутих газопроводів, за рахунок чого при виході з ладу будь-якого газорозподільного пункту, що входить до цієї мережі, навантаження по забезпеченню споживачів газом приймають на себе інші пункти.

Детальніше...
 

За 2014 рік обсяг транспортування газу у

Київській області знизився на 111 мільйонів куб.м.

Протягом року обсяг транспортування природного газу споживачам Київщини знизився на 111 мільйонів куб. м., що на 5% менше у порівнянні з 2013 роком. Внаслідок цього ПАТ «Київоблгаз» недоотримало  заплановану тарифну виручку, яка є основним джерелом для ремонту і модернізації газових мереж.

Разом з падінням обсягів транспортування газу знизилось і загальне споживання. Зокрема серед побутових споживачів Київської області використання газу зменшилося на 7,3%, у бюджетній сфері майже на 25%, серед теплопостачальних підприємств - на 12,1%.

Детальніше...
 

Мешканці Київщини в 2014 році майже вдвічі збільшили борги за газ

На початок 2015 року населення Київської області заборгувало за газ майже 415 млн грн. За минулий рік неплатежі зросли вдвічі через те, що прогалини в законодавстві заважають ефективній роботі з боржниками.

Різке зростання заборгованості за газ відбулось після того, як держава в 2014 році спочатку підвищив ціни на газ, а потім урізав норми його споживання при розрахунку субсидій, що ускладнило використання цього інструменту соціального захисту.

У такій ситуації газопостачальної компанії ПАТ «Київоблгаз» стримати приріст боргів заважає недосконале законодавство. Так, в «Правилах надання населенню послуг з газопостачання», затверджених Кабінетом міністрів, при неплатежах передбачено застосування до боржників неустойки (пені). Однак механізм застосування цих штрафних санкцій не визначений. Через це компанія фактично опинилася без ефективного інструменту впливу на недисциплінованих споживачів. «У нас залишається тільки радикальний метод впливу на боржників - відключення», - зазначає Володимир Машталірук, голова правління ПАТ «Київоблгаз».

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня123НаступнаКінець »

Сторінка 1 з 3

ПОШУК

АнонсиАнонси
ПовідомленняПовідомлення
Прийо громадянПрийо громадян
Банер

Білоцерківська районна молодіжна громадська рада

Горяча_лініяГоряча_лінія
Пенсійна гаряча лініяПенсійна гаряча лінія
За здорове життяЗа здорове життя
УвагаУвага

WebMail