Білоцерківська районна рада

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

На протязі 2015 р., для забезпечення сталого динамічного розвитку

На протязі 2015 р., для забезпечення сталого динамічного розвитку містобудівної діяльності в районі, відділ продовжував розробляти містобудівну документації і станом на 01.01.2016 р. були проведені наступні роботи:

  • Завершена розробка генеральних планів смт. Терезине та с. Озерна. Затвердження планується в 2016 році.

  • Завершене виконання топогеодезичних вишукувань сіл Вільна Тарасівка, Володимирівка, Гайок. Готуються вихідні дані для розробки генеральних планів цих сіл.

  • Проектним інститутом усунуті зауваження по матеріалах розробки схеми планування території Білоцерківського району та передані на експертизу до УД НДІПМ «Діпромісто».

  • Розпочате виконання топозйомки сіл Поправка, Черкас, Однорог, але в зв’язку із відсутністю фінансування в даний час роботи не проводяться.

 

 

ІНФОРМАЦІЯ

про стан розробки містобудівної документації

в Білоцерківському районі станом на 1 квітня 2014 року

Відділом містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури за І квартал 2014 року проведені наступні роботи щодо розробки та узгодження містобудівної документації.

Завершується розробка схеми планування території Білоцерківського району, яка найближчим часом буде направлена до департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації для узгодження.

Розроблений та затверджений генеральний план сіл Фурси та Чмирівка, який пройшов громадське обговорення в селах та направлений в інститут землеустрою для розробки проекту по встановленню меж населених пунктів.

Генеральний план с. Шкарівка розроблений, пройшов громадські слухання та переданий для узгодження обласним службам та для розгляду на засіданні архітектурно-містобудівної ради при департаменті містобудування та архітектури Київської ОДА.

Продовжується розробка генерального плану смт. Терезине, який знаходиться на стадії завершення.

Виконана топозйомка с. Озерна, на 2014 рік сільською радою передбачені кошти для розробки генерального плану.

Виконуються топогеодезичні вишукування сіл Вільна Тарасівка Володимирівка та Гайок.

 

Начальник відділу

містобудування, архітектури

та розвитку інфраструктури

Л.В. Тупота

 

План заходів

На виконання пункту 12 Плану заходів щодо підвищення показників України у рейтингу Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації «Ведення бізнесу», схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України від 30.01.2013 (пунктів 6 протоколу № 8), та відповідного доручення Мінрегіону України (лист від 27.02.2013 № 7/17-2978), Київська обласна державна адміністрація надає роз’яснення щодо оформлення документів з питань містобудівної діяльності для розміщення друкованих примірників у приміщеннях місцевих центрів надання адміністративних послуг, дозвільних центрів та уповноважених органів містобудування і архітектури.

 


 

 

«Про стан розробки схеми планування території

Білоцерківського району»

Управління комплексним розвитком міста чи села неможливе без якісної містобудівної документації- схеми планування території та генерального плану населеного пункту.

Визначення пріоритетів розвитку населених пунктів, відображених в сучасній містобудівній документації, сприяють створенню містоформуючих підприємтв, піднімають рівень інвестиційної привабливості територій, забезпечують подальший розвиток великих та малих населених пунктів.

Для забезпечення сталого динамічного розвитку інвестиційної діяльності в районі Білоцерківською райдержадміністрацією приділяється значна увага оновленню містобудівної документації.

У відповідності до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», на виконання рішення сьомої сесії шостого скликання Білоцерківської районної ради від 10 червня 2011 року Білоцерківська районна державна адміністрація заключила договір з ТОВ «Інститут інвестиційної стратегії регіонального розвитку» на розробку схеми планування території Білоцерківського району.

На протязі 2011 року відділом містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури проводився збір вихідних даних: зібрані дані про кількість та характеристики промислових та сільськогосподарських підприємств, наявність та потужність об’єктів соціальної інфраструктури, інженерних мереж, природних ресурсів.

За участю всіх місцевих рад проаналізований сучасний стан використання територій та визначені напрями їх подальшого розвитку.

На підставі зібраної інформації проектним інститутом розроблений опорний план району та схема планувальних обмежень.

Пропозиції райдержадміністрації та сільських рад стали основою для розробки проектного плану.

 

Проектний план погоджений із суміжними районами та розглянутий на засіданні архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури. Розпочато процедуру громадського обговорення містобудівної документації: в газеті «Замкова гора» надруковане повідомлення про проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розробки схеми планування території Білоцерківського району.

Але є ряд проблемних питань, які виникли під час розробки схеми планування території району.

Райдержадміністрація двічі зверталась із листами до Київської облдержадміністрації для визначення державних інтересів на території Білоцерківського району, але відповіді не було отримано. В зв’язку з цим при розробці схеми неможливо було врахувати перспективне бачення області щодо розвитку стратегічних галузей економіки на території району. Хоча при подальшому узгодженні можуть з цього приводу виникнути питання.

Але незважаючи на організаційні питання, завершення розробки схеми планування території Білоцерківського району сприятиме зростанню інвестиційної привабливості територій та залученню інвесторів для розвитку економічного потенціалу району.

 

Начальник відділу

містобудування, архітектури

та розвитку інфраструктури

Л. Тупота

 

 

 

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер