Сільгоспвиробники-спрощенці – вчасно підтвердіть свій статус на 2017 рік

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що відповідно до вимог пп.292-1.1. ст. 292-1 Податкового кодексу України, обєктом оподаткування для платників єдиного податку 4 групи є площа сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних надходжень) та /або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності сільськогосподарських товаровиробників або надана їм у користування, у тому числі на умовах оренди.

При цьому ст.126 Земельного кодексу України від 25.10.01 № 2768-ІІІ визначено, що право власності (користування) земельною ділянкою оформлюється згідно із Законом України від 01.07.04 № 1952 «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Відповідно, площа земельних ділянок, інформація про які не внесена в державний земельний кадастр (або державний реєстр майнових прав на нерухоме майно), фактично не включається до бази оподаткування.

Це призводить до спірних питань при переході сільгосптоваровиробника на спрощену систему оподаткування, а саме: ускладнюється визначення частки сільськогосподарського товаровиробництва та підтвердження статусу платника єдиного податку.

Отже, для підтвердження статусу платника єдиного податку 4 групи, сільгоспвиробникам необхідно оформити та зареєструвати документи на землю, зокрема договори оренди земельних паїв громадян. Завчасне виконання вимог податкового законодавства у повному обсязі дозволить у 2017 році запобігти ускладнення під час реєстрації платником єдиного податку 4 групи.

Білоцерківська ОДПІ

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер