Від бізнесу Білоцерківського регіону до місцевих бюджетів надійшло майже 1,5 млрд. гривень податків

Як проінформував під час брифінгу в.о. начальника Білоцерківської ОДПІ Ігор Орленко, це на 322 млн. гривень більше минулорічних надходжень.

Загалом, у розрізі сплати податків та зборів до місцевих бюджетів, найбільше надходжень забезпечено Білоцерківською ОДПІ – понад 571,5 млн. гривень; на другому місці відділення у м. Миронівка – більше 166,7 млн. гривень; третє місце – відділення у м. Кагарлик – понад 106 млн. гривень.

„Першість у наповненні місцевих бюджетів належить податку на доходи фізичних осіб – майже 1 млрд. гривень. Зокрема, тільки у вересні доходи склали 126 млн. гривень”, - зауважив очільник.

Фактичні надходження від плати за землю складають 160 млн. гривень. У порівнянні з минулорічними показниками відбулося зростання сплати на 16 млн. гривень. Надходження з єдиного податку від суб'єктів малого і середнього підприємництва складають майже 235 млн. гривень, а це на 67 млн. гривень більше, ніж торік.

Наостанок Ігор Орленко зазначив, що надходження коштів до місцевих бюджетів регіону сприятимуть підвищенню його соціально-економічного розвитку, рівня зайнятості, зростанню якості послуг, що надаються громадянам, розв’язанню невідкладних соціальних проблем.

Детальніше...
 

Платники Білоцерківського регіону сплатили 19 млн. гривень податку на нерухоме майно 

Власники нерухомого майна – юридичні та фізичні особи впродовж 2017 року сплатили до місцевих бюджетів Білоцерківського регіону 19 млн. гривень податку на нерухоме майно. Це на 7,5 млн. гривень або на 65% перевищує минулорічні показники.

Більшу частину відрахувань забезпечили юридичні особи – 78 відсотків, сплативши майже 15 млн. гривень. Фізичні особи поповнили бюджети на 4 млн. гривень.

Податок на нерухомість для фізичних осіб нараховується на загальну площу об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. Ставки податку встановлюються рішеннями місцевих рад.

При цьому пільгові розміри майна, на які не застосовується ставка податку, складають:

  • для квартири/квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів;

  • для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів;

  • для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

Білоцерківська ОДПІ інформує, що у разі неотримання фізичною особою повідомлення-рішення доцільно звернутися до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації.

Плата за землю: відповідальність фізичної особи за несвоєчасну сплату

Земельний податок – це обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Фіскальні органи надсилають (вручають) податкове повідомлення-рішення про внесення податку платникові за місцем його реєстрації. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У разі якщо платник податків не сплачує суму грошового зобов’язання протягом встановлених строків, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

• при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

• при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Білоцерківська ОДПІ наголошує, що, разом з тим, на суму податкового зобов’язання з плати за землю, не сплаченого протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 ПКУ.

Білоцерківська ОДПІ

 

Податковий календар на жовтень 2017 року 


Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що:

 

9 жовтня, понеділок

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги виробництва та реалізації спирту за вересень (форма № 1-РС);

  • звіту про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв за вересень (форма № 2-РС);

  • звіту про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів за вересень (форма № 3-РС);

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі за вересень (форма № 1-ОА);

  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі за вересень (форма № 1-ОТ).

 

17 жовтня, вівторок

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за вересень (форма № ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку; довідки про використані розрахункові книжки за вересень.

 

19 жовтня, четвер

Закінчується строк подання:

  • декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать спільному підприємству з іноземними інвестиціями — резиденту України і знаходяться за її межами, за IIІ квартал.

 

Закінчується строк сплати:

  • єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування фізичними особами — підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування, за IІІ квартал;

  • авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб фізичними особами — підприємцями, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування? за IІІ квартал.

Детальніше...
 

Дії ПДВшників під час розблокування податкових накладних

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області звертає увагу платників податку на додану вартість, що при поновленні реєстрації ПН/РК після зупинення, необхідно користуватись вимогами пп. «в» пп.201.16.1, пп.201.16.2 Податкового кодексу України та наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 № 567.

Отже, першим кроком при одержанні квитанції про зупинення реєстрації ПН/РК необхідно заповнити та надіслати в електронному вигляді Таблицю даних платника податків ( п.4 Критеріїв оцінки ризиків).

Пояснення надається у вигляді повідомлення за формою J (F) 1312602, з назви якого випливає, що платник підтверджує реальність здійснення операції щодо зупинених ПН/РК. Його варто сформувати стосовно кожної окремої ПН/РК, за якою отримано квитанцію про зупинення.

Копії документів подаються у вигляді окремих додатків за формою J(F) 1360102. Звертаємо увагу, що розмір кожного файлу додатку у форматі pdf не повинен перевищувати 2 МБ.

Детальніше...
 

31 тисячу адміністративних послуг надано в Білоцерківському регіоні

На сьогодні на території Білоцерківського регіону працює сім Центрів обслуговування платників, якими за вісім місяців поточного року надано 31 тис. адміністративних послуг, що на 1 тис. більше відповідного періоду минулого року.

Серед наданих адміністративних послуг найбільш запитуваною залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код). Зокрема, з початку поточного року мешканцям надано майже 15 тис. таких послуг.

Детальніше...
 

«ЗІР» відповідає на ваші питання

Білоцерківська ОДПІ

 

 

Майже 142 млн. гривень сплатили платники Білоцерківського регіону

за користування землею

За вісім місяців 2017 року власники земельних ділянок і землекористувачі Білоцерківського регіону збагатили місцевий бюджет на 142 млн. гривень, а це на 13 млн. гривень більше ніж за січень-серпень 2016 року.

Земельний податок є одним із основних бюджетоутворюючих податків місцевого бюджету. Тому, тільки за умови своєчасного розрахунку із бюджетом та за рахунок його стабільного наповнення можливий подальший розвиток економіки та вирішення соціально-економічних питань району.

Нагадаємо, що 29 вересня закінчується строк сплати плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за серпень.

Білоцерківська ОДПІ

 

Білоцерківська ОДПІ запрошує платників скористатися зручним сервісом

З метою забезпечення належного сервісного обслуговування платників податків на веб-порталі ДФС України функціонує сервіс «Електронний кабінет платника». Даний сервіс надає можливість працювати з органами фіскальної служби дистанційно у режимі реального часу та забезпечує захист персональних даних.

Модернізований «Електронний кабінет платника» складається з двох частин – відкритої (загальнодоступної) та приватної (особистий кабінет).

Усі користувачі мають доступ до відкритої частини Електронного кабінету та можуть скористатися інформацією із загальнодоступних реєстрів, а саме: про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності; про контакти та адреси центрів обслуговування платників; ознайомитись з новинами Державної фіскальної служби України та іншою корисною інформацією.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер