За 9 місяців підрозділи аудиту Київщини забезпечили додаткові надходження до бюджету в розмірі 50,5 млн. гривень

З початку року підрозділами аудиту здійснено 789 документальних перевірок, що майже на 23% менше, ніж минулого року. З них проведено 178 планових та 581 позапланових перевірок. За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань на 114 млн. грн., з них за актами звітного року – 98 млн. гривень.

В ході документальних перевірок також зменшені неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму понад 100 млн. грн. та неправомірно задеклароване від’ємне значення з ПДВ більше, ніж на 6 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату значних сум податків до бюджету.

Детальніше...
 

Єдиний податок є важливим джерелом наповнення місцевих скарбниць

Протягом січня-вересня поточного року Білоцерківською ОДПІ забезпечені надходження єдиного податку в сумі майже 168 млн. гривень. При цьому юридичними особами сплачено понад 72 млн. гривень, фізичні особи-підприємці поповнили місцеві бюджети на майже 96 млн. гривень.

За словами заступника начальника Білоцерківської ОДПІ Василя Зеленського, спрощену систему оподаткування в переважній більшості використовують фізичні особи-підприємці. Так, кількість фізичних осіб – платників єдиного податку Білоцерківської ОДПІ становить 15625 осіб, в т.ч. І група –3172 осіб, ІІ група – 8253 осіб, ІІІ група – 4200 осіб. Це на 495 осіб більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. У розрізі відділень інспекції кількість підприємців - «спрощенців» розподіляється наступним чином:

Детальніше...
 

У пункті пропуску «Бориспіль» упереджено вивіз 8 рідкісних соколоподібних птахів до ОАЕ

Працівники Київської митниці ДФС у співпраці з прикордонниками Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» попередили незаконне вивезення за межі України рідкісних птахів.

Двоє наших співвітчизників самостійно обрали процедуру спрощеного проходження митного контролю -  «зелений коридор», тим самим заявивши, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за митну територію України.

Після перетину пасажирами «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор», під час здійснення митного контролю, у дорожній сумці пасажирів (ручній поклажі) виявлені дорослі соколоподібні птахи біло-сірого кольору. Крила птахів були загорнуті у різнокольорову тканину та скріплені жовтою паперовою клейкою стрічкою в області лап.

Детальніше...
 

За серпень в електронному вигляді прозвітували 89,7% платників податків Київщини

Звітність в електронному вигляді за серпень до територіальних органів ГУ ДФС у Київській області подали 99,4% платників податку на додану вартість та 86,8% платників акцизного податку (за серпень 2015 року – 70,4%). Декларацію з податку на прибуток підприємства за І півріччя в електронному вигляді подали 97% платників (за І півріччя 2015 року – 75,5%), декларацію платника єдиного податку - 50,2% платників. Станом на 1 жовтня свої доходи за 2015 рік задекларували 17,7 тисяч громадян.

ГУ ДФС у Київській області

 

 

У територіальних органах ГУ ДФС у Київській області перебуває на обліку 168 тисяч платників

В порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість суб’єктів підприємницької діяльності зросла більше, як на 11 тисяч осіб. На обліку знаходиться близько 65 тисяч юридичних осіб і понад 103 тисяч фізичних осіб.

За 9 місяців цього року територіальними органами ГУ ДФС у Київській області зареєстровано 13,7 тисяч новостворених суб’єктів господарської діяльності, що майже на 4 тисячі більше ніж у січні-вересні 2015 року. Платниками податку на додану вартість зареєстровано майже 16,4 тисяч суб’єктів господарювання. Станом на 01.10.2016 року платниками єдиного соціального внеску зареєстровано більше 188 тисяч платників, з них майже 69 тисяч юридичних осіб та понад 125 тисяч фізичних осіб. Протягом вересня у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків зареєстровано 77 осіб, з них 69 іноземців. Всього з початку року зареєстровано 539 осіб.

ГУ ДФС у Київській області

 

 

Через пункт пропуску «Бориспіль»

намагалися незаконно провезти 170 кг тютюну для кальянів

Троє громадян, що прямували з Туреччини до України одним авіарейсом, намагалися незаконно провезти на митну територію України тютюн для кальянів.

Двоє громадян Туреччини самостійно обрали для проходження митного контролю «зелений коридор», чим заявили, що переміщувані ним товари (предмети) не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Під час вибіркового митного контролю, після перетину громадянами „білої лінії”, що позначає закінчення зони спрощеного митного контролю „зелений коридор”, у багажі громадян, які були родичами, виявлено 74 кг тютюну торгової марки «Serbetli», в паперових пачках різного кольору з різними смаковими добавками. При тому, що відповідно до митного законодавства, один пасажир, який досягнув 18-літнього віку, має право провозити 250 г тютюну.

Також під час проходженням необхідних формальностей, в багажному відділенні терміналу аеропорту “Бориспіль”, в чотирьох валізах, які належали нашому співвітчизнику, що прямував транзитом до Харкова, виявлено 95,5 кг тютюну (191 пачка тютюну з різними ароматами).

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадяни не оформлювали та не подавали. Товари (предмети), ввезення яких здійснили громадяни, належать до категорії товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України відповідно статей 376, 378 Митного Кодексу України. Тому митниками пропущено тільки по 250 грамів тютюну на особу, а інший тютюн вилучено до винесення судом рішення у справах.

ГУ ДФС у Київській області

 

Єдиний внесок за ІІІ квартал 2016 року підприємці

повинні сплатити до 19 жовтня поточного року

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що починаючи з 1 травня по 30 листопада 2016 року підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) в розмірі від 319 гривень.

Нагадуємо, для підприємців – платників єдиного податку єдиний внесок нараховується у розмірі 22% на суми, що визначаються такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. Мінімальний страховий внесок – визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір єдиного внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.

З 01.05.2016 мінімальна заробітна плата становить 1450 грн. Таким чином, мінімальний страховий внесок на травень – листопад 2016 року становить 319 грн. за місяць (1450 грн.* 0,22). Максимальний розмір єдиного внеску - 7975 гривень. Єдиний внесок за себе мають право не сплачувати фізичні особи – підприємці на єдиному податку, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують, відповідно до закону, пенсію або соціальну допомогу. Звертаємо увагу, єдиний внесок сплачується незалежно від того, отримували спрощенці дохід чи ні. Нагадуємо, єдиний внесок за ІІІ квартал 2016 року підприємці повинні сплатити до 19 жовтня поточного року.

Детальніше...
 

За січень-вересень 2016 року Білоцерківською ОДПІ забезпечені

надходження до Зведеного бюджету в сумі понад 2 млрд. гривень

Це на 441,8 млн. гривень більше надходжень минулого року. При цьому Державний бюджет отримав 881,2 млн. гривень, що становить 42,9% від загальної суми надходжень. До місцевих бюджетів платниками податків регіону перераховано 1171,3 млн. гривень, це в структурі становить майже 57,1% надходжень.

Головними складовими податкових надходжень до бюджету є надходження податку на доходи фізичних осіб – 685,4 млн. гривень, єдиного податку – 167,8 млн. гривень, ПДВ – 412,6 млн. гривень, плати за землю – 144,4 млн. гривень, військового збору – 77,3 млн. гривень. Бюджетне відшкодування ПДВ склало 427,2 млн. гривень.

Як зазначають фахівці Білоцерківської ОДПІ, нині, у доволі нелегкий для країни час, своєчасна сплата податків є актуальною і нагальною, як ніколи.

 Білоцерківська ОДПІ

 

Сервісне обслуговування платників є пріоритетним

у роботі Центрів обслуговування платників

В Центрі обслуговування платників Білоцерківської ОДПІ та відповідно у відділеннях інспекції існують єдині організаційні принципи роботи працівників з питань організації надання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, приймання звітності, вхідної кореспонденції тощо. Кількість наданих адміністративних послуг за січень-вересень поточного року свідчить про злагоджену роботу фахівців  Центрів обслуговування платників Білоцерківської ОДПІ та відділень зокрема. Так, платникам податків було надано понад 34 тис. адміністративних послуг. Загалом, за наданням податкових консультацій та роз’яснень до Центрів обслуговування платників з початку року звернулось майже 210 тис. громадян.

Найбільшу кількість адмінпослуг забезпечено Центром обслуговування платників Білоцерківської ОДПІ – понад 19 тисяч. Понад 2 тисячі адмінпослуг надано Центрами обслуговування платників Сквирського та Тетіївського відділень; 1,8 тисяч адмінпослуг надано Центром обслуговування платників Таращанського відділення; 1,2 тисячі забезпечено ЦОП Миронівського відділення та 751 послугу надано в ЦОПі Рокитнянського відділення Білоцерківської ОДПІ.

Детальніше...
 
Більше статей...
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер