Оперативним управлінням Білоцерківської ОДПІ припинено діяльність «конвертаційного» центру

Нещодавно співробітниками оперативного управління Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області спільно із працівниками Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України ліквідовано «конвертаційний центр», який з 2015 року надавав послуги підприємствам реального сектору економіки м. Києва, Київської та інших областей України з формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку.

Учасники «конвертаційного центру» з метою прикриття своєї незаконної діяльності щодо вчинення фіктивних фінансово-господарських операцій, переведення безготівкових коштів в готівку для суб’єктів господарської діяльності реального сектору економіки, штучного завищення собівартості товарно-матеріальних цінностей створили, зареєстрували та придбали корпоративні права ряду транзитно - конвертаційних суб’єктів господарської діяльності.

Детальніше...
 

Актуальні питання по декларуванню доходів, отриманих у 2016 році,

які надійшли на «гарячу лінію»

Днями на Білоцерківщині відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: „Декларування доходів отриманих у 2016 році”. На запитання платників відповідав виконуючий обов’язки начальника інспекції Ігор Орленко. За його словами, інформаційно-роз’яснювальна робота по доведенню норм податкового та митного законодавства до платників є запорукою своєчасного наповнення бюджетів усіх рівнів.

Пропонуємо до уваги відповіді на найбільш актуальні питання, з якими абоненти звертались на «гарячу лінію» :

1. Отримано дохід у вигляді спадщини, яка оподатковується за нульовою ставкою. Чи потрібно фізичній особі – платнику податку, подавати річну податкову декларацію?

Відповідь: Згідно з пунктом 174.3 статті 174 Кодексу особами, відповідальними за сплату податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.

Водночас, пунктом 179.2 статті 179 Кодексу визначено, що відповідно до розділу IV Кодексу обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи, зокрема, у вигляді лише об’єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку.

2. Власний легковий автомобіль надається в оренду. Чи підлягає отриманий дохід декларуванню?

Відповідь: У разі надання громадянами у 2016 році власного рухомого майна в оренду (суборенду) особі, яка не є податковим агентом, фізичні особи зобов’язані надати податкову декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції за місцем свого проживання, та задекларувати отримані доходи.

Детальніше...
 

У Білоцерківському регіоні 119 громадян задекларували свої доходи

Про це повідомив в.о. начальника Білоцерківської ОДПІ Ігор Орленко. Так, за січень місяць до Білоцерківської ОДПІ та відділень інспекції подано 119 декларацій від громадян, які у 2016 році отримали доходи, що підлягають обов’язковому декларуванню.

Громадяни Білоцерківського регіону задекларували доходів на суму понад 9 млн. гривень, сума до сплати склала 136,6 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 35,3 тис. гривень військового збору. Про свої статки найбільше звітують ті, хто протягом минулого року отримував доходи у вигляді спадщини – 19 декларацій, від продажу транспорту і нерухомості – 11 декларацій та від надання майна в оренду – 10 декларацій відповідно.

У Центрі обслуговування платників Білоцерківської ОДПІ для громадян створено всі необхідні умови: безкоштовні бланки декларацій та допомога у їх заповненні, консультації щодо сплати податку чи отримання податкової знижки. Нагадуємо, що для отримання податкової знижки річну декларацію про майновий стан і доходи можна подавати протягом усього поточного року.

Крім того, декларацію про майновий стан і доходи можна надати і в електронній формі за допомогою електронного сервісу «Декларування громадян» 

Білоцерківська ОДПІ

 

Виїжджаючим за кордон на ПМЖ слід подати декларацію

Громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до фіскального органу декларацію про майновий стан і доходи. Податкова декларація подається не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження декларації перевіряє визначене податкове зобов'язання та сплату належної суми податку. У разі відсутності податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб видається довідка. Цей документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Форму довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку та Порядок її заповнення затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 11 грудня 2013 року №795, зареєстрованим у Мінюсті 9 січня 2014 року за №8/24785.

Обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено пунктом 179.3 статті 179 Податкового кодексу України.

Білоцерківська ОДПІ

 

Декларування доходів за 2016 рік фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області звертає увагу платників, що декларування доходів, отриманих фізичними особами – платниками податків у 2016 році, здійснюється за новою формою податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859» (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11.10.2016 за №1349/29479).

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та отримують дохід виключно від незалежної професійної діяльності, у рядку 8 розділу І Декларації вказують категорію платника, проставляючи позначку «Х» у клітинці «особа, яка провадить незалежну професійну діяльність».

Детальніше...
 

Порядок припинення діяльності фізособи - підприємця

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області звертає увагу платників, що якщо підприємець вирішив припинити свою діяльність, йому необхідно пройти кілька процедур. Наведена інформація допоможе зорієнтуватися у порядку закриття власної справи.

 1. Подання заяви держреєстратору.

Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця проводиться державним реєстратором не пізніше наступного робочого дня з дати отримання від фізичної особи-підприємця реєстраційної картки на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Форма картки затверджена наказом Мінюсту від 18.11.2016 №3268/5 "Про затвердження форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань".

Детальніше...
 

Місцеві бюджети Білоцерківського регіону отримали майже 150 млн. гривень податкових платежів

Доходи місцевих бюджетів Білоцерківського регіону за січень 2017 року склали майже 150 млн. гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року забезпечено приріст надходжень на 89,5 млн. гривень.

В скарбницю м. Біла Церква та району надійшло 82 млн. гривень, м. Миронівка та району - майже 12 млн. гривень, м. Кагарлик та району - 11 млн. гривень, м. Сквира та району – 9 млн. гривень, смт. Рокитне та району - 8 млн. гривень, м. Тетіїв та району - 7 млн. гривень, м. Богуслав та району 7 млн. гривень, смт. Володарка та району - 5 млн. гривень, м. Тараща та району - 5 млн. гривень, м. Ставище та району - 4 млн. гривень.

Зокрема, надходження податку з доходів громадян  склали 75,6 млн. гривень, єдиного податку - 39,1 млн. гривень, акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів - 14,3 млн. гривень, плати за землю - 12,2 млн. гривень.

Білоцерківська ОДПІ

 

94 кг тютюну для кальянів з різними смаковими добавками вилучено працівниками Київської митниці ДФС В пункті пропуску «Бориспіль»

Працівниками Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» зафіксовано найбільшу в цьому році спробу незаконного ввезення партії тютюну для кальянів. Відразу 188 пачок тютюну для кальянів (94 кг) з порушенням митних правил намагався ввезти на територію України наш співвітчизник, який тимчасово не працює.

Чоловік для проходження митного контролю самостійно обрав спрощену систему «зелений коридор», чим засвідчив, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер