проекти із заміщення газу

«Теплі кредити», ЕСКО, енергоменеджмент, проекти із заміщення газу – все це не лише дієві інструменти підготовки громад до опалювального сезону, але і розвиток економіки місцевих громад!

У День енергоефективності, що відбувся 20 вересня у рамках ХІІІ Українського муніципального форуму в Одесі, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук закликав міських, селищних та сільських голів використовувати комплексний підхід до підготовки до опалювального сезону. Мова йде і про «теплі кредити», і ЕСКО, і енергоменеджмент, і проекти із встановлення твердопаливних котелень тощо.

 

Як пояснив С.Савчук, кожний інструмент з енергоефективності, запропонований державою, - це інвестиція у сталий розвиток місцевих громад. Наприклад, місцеві програми здешевлення «теплих кредитів» - це додаткова підтримка населення в утепленні свого житла. Завдяки такій допомозі домогосподарства активніше долучаються до енергозбереження, отримують більшу економію витрат на відповідні заходи, а згодом і на комунальні послуги.

Детальніше...
 

Держенергоефективності вітає рішення Укргазбанку та IFC посилити співпрацю, що позитивно вплине і на фінансування «зелених» проектів в Україні

15 вересня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь у церемонії підписання угоди між провідним українським еко-банком «Укргазбанк» (http://www.ukrgasbank.com) та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, http://www.ifc.org), відповідно до якої банк приєднується до Глобальної програми торговельного фінансування IFC на суму від 20 млн доларів.

Це допоможе збільшити обсяги фінансування зовнішньоекономічних контрактів клієнтів банку та розширити географію партнерської мережі, а також підтримати зусилля, спрямовані на модернізацію економіки та пришвидшення темпів її зростання.

«Вітаю рішення IFC та Укргазбанку зміцнити співпрацю, підписавши другу угоду. Впевнений, що вона буде такою ж результативною, як і перша угода, завдяки якій в Україні значно полегшено доступ бізнесу до фінансування проектів з відновлюваної енергетики. Як відомо, з початку роботи з IFC у 2016 році банк надав понад 220 кредитів на «зелені» проекти на суму 6,2 млрд грн. (200 млн євро)», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Наше завдання - створити інструменти залучення інвестицій в українські «зелені» проекти

«Впродовж останніх трьох років прийнято чимало законодавчих стимулів для виробників «чистої» енергії. Тепер ми працюємо над можливостями збільшення фінансування проектів у цій сфері. Тобто створюємо відповідні фінансові інструменти у співпраці з міжнародними партнерами», - розповів Голова Держенергоефективності С.Савчук в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі.

Голова пояснив, що інвестори оцінюють не лише регуляторні механізми та економічну ситуацію в країні, а й безпосередньо рентабельність та окупність проекту, і головне – його якість.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: 25% енергії з відновлюваних джерел до 2035 року – нова ціль України відповідно до Енергетичної стратегії

Схвалена Урядом Енергетична стратегія України до 2035 року передбачає посилення розвитку відновлюваної енергетики як однієї із складових досягнення енергетичної незалежності. На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час круглого столу “Нова енергетична стратегія України: Інвестиційні можливості та виклики”, проведеного Комітетом ВРУ з питань ПЕК та Міненерговугілля під головуванням народного депутата України Олександра Домбровського.

 

«Нова мета України – досягти 25% енергії з відновлюваних джерел у загальному первинному постачанні енергії до 2035 року. Швидкі темки розвитку відновлюваної енергетики у світі, поступове зменшення вартості проектів у цій сфері дають підстави вважати, що ми зможемо досягти мети. Більше того, прийняті за останні три роки закони стимулювали впровадження «зелених» проектів в Україні, що свідчить, що ми вже на правильному шляху до цілі», - повідомив С.Савчук.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Фінляндія готова залучати технології та інвестиції у сферу виробництва енергії з відходів в Україні

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів переговори з представниками фінської компанії «Ferroplan» (https://www.ferroplan.fi/en/main/), яка спеціалізується на реалізації екологічних проектів з переробки відходів та очистки води.

Наразі компанія вивчає можливості встановлення в українських містах сміттєпереробних заводів з подальшим виробництвом енергії. Такі проекти будуть надзвичайно корисні громадам, адже вирішуватимуть екологічні та енергетичні проблеми. Водночас, для інвесторів важливим питанням залишається рентабельність та окупність встановлення подібних об’єктів.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 1 з 19

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер