Уряд затвердив порядок розрахунку середньозважених тарифів на тепло з газу для подальшого встановлення тарифів на тепло з альтернативних джерел

6 вересня на засіданні Уряду схвалено розроблений Держенергоефективності порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію з газу, її транспортування та постачання для потреб населення та бюджетних установ.

Це рішення є необхідним для належного виконання Закону України від 21.03.2017 №1959-VIII, яким запроваджується стимулюючий тариф на тепло з альтернативних джерел (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1959-19). Відповідно до Закону виробники тепла з альтернативних джерел енергії отримають:

- чітко зафіксований на законодавчому рівні тариф на рівні 90% від тарифу на тепло з газу,
- у разі його відсутності – на рівні 90% від середньозваженого тарифу на тепло з газу.

    «Затвердження Урядом зазначеного порядку дозволяє Держенергоефективності розраховувати середньозважені тарифи. У свою чергу, органи місцевого самоврядування зможуть встановлювати підприємствам стимулюючі тарифи на тепло з альтернативних джерел на гарантованому Законом рівні», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

    Детальніше...
     

    Сергій Савчук: Міжнародні компанії аналізують перспективи інвестування

    у проекти з відновлюваної енергетики в Україні

    Це питання обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук з виконавчим директором міжнародної компанії «Shanda Consult Ltd» Стефаном Нолте та представником Асоціації з консалтингу в країнах ЄС та Ближнього Сходу «Eumecon» Яном Енгельке. Як пояснив Стефан Нолте, наразі компанія «Shanda Consult Ltd» досліджує правове поле та інвестиційну привабливість відновлюваної енергетики в Україні. У результатах аналізу зацікавлені німецькі інвестори, які розглядають можливість інвестування у «зелені» проекти.

    «Ми не вперше працюємо в Україні. Бачимо, що з 2014 року проводиться ціла низка успішних реформ. Тож, наразі нас цікавлять стимули та гарантії, які запроваджуються для інвесторів, регулюючі механізми, стабільність економічної ситуації тощо», - повідомив С.Нолте. Він також зауважив, що раніше компанія досліджувала рентабельність встановлення біогазових установок. Тепер у полі зору - використання всіх відновлюваних джерел енергії.

    Детальніше...
     

    Сергій Савчук: За I півріччя 2017 року понад 500 домогосподарств

    перейшли на електроенергію з енергії сонця

    Попит населення на сонячні панелі продовжує зростати. Впродовж II кварталу цього року ще 326 сімей віддали перевагу «сонячній» електроенергії. Це на 25% більше порівняно з I кварталом цього року, коли 200 сімей перейшли на «чисту» енергію. Також, у II кварталі загальна встановлена потужність сонячних станцій приватних домогосподарств зросла на 24% та склала майже 25 МВт.

    Сьогодні, станом на кінець II кварталу 2017 року, 1635 домогосподарств встановили сонячні панелі. Це майже в 4 рази більше ніж рік тому.

    «На підвищений інтерес населення до сонячних панелей вплинув прийнятий у 2015 році Закон України № 514-VIII, яким встановлено та прив’язано до курсу євро «зелений» тариф на електроенергію, вироблену сонячними установками потужністю до 30 кВт. Завдяки цьому тарифу родини можуть заробляти, продаючи надлишок виробленої «чистої» енергії у мережу. У 2017 році таку електроенергію можна реалізовувати за ціною 18,09 євроценти/кВт*год», – повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

    Детальніше...
     

    Сергій Савчук: Щотижня 20-30 ОСББ залучають «теплі кредити», щоб вигідно утеплити багатоповерхівки та заощадити на комунальних платежах

    Початок серпня 2017 року демонструє невгамовний інтерес ОСББ до утеплення житла та підготовки до зими. Минулого тижня ще 20 ОСББ скористалися «теплими кредитами» через Ощадбанк та Укргазбанк і залучили 3,3 млн грн. на енергоефективні заходи. Для порівняння минулого року таку суму коштів ОСББ залучали за весь серпень-місяць.

    «Як бачимо, цьогоріч все більше ОСББ завчасно готуються до зими. Їх у цьому переконують ті ОСББ, які вже взяли участь у програмі та пересвідчилися у тому, що енергоефективні заходи – оптимальний спосіб зменшити витрати на комунальні послуги. Наприклад, завдяки комплексній термомодернізації будинку можна вдвічі й більше зменшити рахунки за опалення», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

    Детальніше...
     

    Сергій Савчук: Понад 10 тисяч бюджетних установ в Україні відібрано для термомодернізації за ЕСКО-механізмом

    Завдяки тісній співпраці Держенергоефективності з місцевими органами влади вже відібрано понад 10 тисяч бюджетних закладів, що потребують термомодернізації та можуть зацікавити ЕСКО-інвесторів. Інформацію про такі школи, дитсадки, лікарні та інші установи узагальнено у національній базі потенційних об’єктів енергосервісу на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/content/energoservis_1.

    «Окрім підготовки законодавчої бази для ЕСКО-механізму та просвітницької роботи у регіонах, ми ініціювали створення бази потенційних об’єктів енергосервісу. Ця база – першоджерело інформації для інвестора, завдяки якій він може порівняти енергоспоживання різних установ та обрати найбільш інвестиційно-привабливі об’єкти для впровадження енергоефективних заходів», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

    Детальніше...
     
    Більше статей...
      « ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

      Сторінка 6 з 92

      ПОШУК

      ПовідомленняПовідомлення
      Прийом громадянПрийом громадян
      УвагаУвага
      ЕнергоефективністьЕнергоефективність
      Банер