Відео: енергоефективні поради

 

Сергій Савчук: Енергоефективні заходи обійдуться у рази дешевше завдяки Урядовій та місцевим програмам здешевлення «теплих» кредитів

 

 

Урядова програма «теплих» кредитів зруйновує міф про те, що енергоефективність – це дороге задоволення, на окупність якого треба чекати роками.  Механізм співфінансування енергоефективних заходів - з державного, обласного чи місцевого бюджетів - дає змогу населенню швидко провести енергомодернізацію житла з мінімальними власними капіталовкладеннями й на виході отримати зменшені комунальні рахунки.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Український ринок «зелених» проектів може бути цікавий для  інвесторів Казахстану

21 лютого Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, очолюючи українську делегацію, прибув до м. Астана (Казахстан) і провів зустріч з представниками Національного агентства з питань експорту та інвестицій «KAZNEX INVEST», з якими обговорив інвестиційний потенціал відновлюваної енергетики в Україні та ефективні шляхи залучення інвестицій у цю сферу.

«Впродовж останніх двох років темпи розвитку відновлюваної енергетики в Україні пожвавилися. Зокрема, у 2016 році введено 120 МВт нових потужностей об’єктів, що генерують «зелену» електроенергію та працюють за «зеленим» тарифом. Це в 4 рази більше ніж у 2015 році. Аби зберегти таку тенденцію, ми продовжуємо удосконалювати законодавчу базу та створювати інвестиційно-сприятливі умови у цій сфері», - відзначив у ході розмови Сергій Савчук.

 

Голова Держенергоефективності розповів казахській стороні про стан розвитку відновлюваної енергетики в Україні та ключові закони, які активізували бізнес у цій сфері. Також, повідомив про значний ресурсний потенціал «зеленої» енергетики, наявний у кожному регіоні Україні.

«Звертаю Вашу увагу на те, що наразі в Україні існують численні розроблені проекти з виробництва електроенергії та тепла з альтернативних джерел, які вже мають техніко-економічне обґрунтування. Всі ці проекти перспективні і можуть бути цікаві для інвесторів Казахстану», - підкреслив С.Савчук та запевнив, що всі інвестори та девелопери проектів можуть отримати консультації щодо законодавства та особливостей впровадження проектів в Україні у спеціальному Центрі залучення «зелених» інвестицій, який створено при Держенергоефективності.

У свою чергу, представники агентства «KAZNEX INVEST» поділилися власним досвідом залученню прямих іноземних інвестицій у цю сферу.

Загалом, сторони дійшли згоди щодо необхідності співпрацювати та обмінюватися актуальною інформацією щодо розвитку відновлюваної енергетики та  інвестиційного клімату у цій сфері в обох країнах. Наприкінці зустрічі Сергій Савчук запросив представників агентства «KAZNEX INVEST» відвідати виставковий стенд України, який буде представлено на Міжнародній спеціалізованій виставці «ЕКСПО-2017», та взяти участь у бізнес-семінарі, який відбудеться в рамках Національного дня України.

 

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

 

Сергій Савчук: Участь ПриватБанку у програмі «теплих» кредитів – додаткова можливість для громадян залучити дешевші кошти на утеплення

16 лютого 2017 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та Голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак підписали Договір про взаємодію в рамках Урядової програми «теплих» кредитів. Таким чином, цьогоріч українці зможуть залучати дешеві кошти по програмі на впровадження енергоефективних заходів у своїх будинках у 4-ох державних банках: ПриватБанку, Укргазбанку, Укрексімбанку та Ощадбанку. Держава та місцева влада, як і в попередні роки, відшкодує населенню частину цих коштів.

«Тепер всі, хто планує реалізувати заходи з енергоефективності за підтримки держави, матимуть ще більше свободи вибору щодо банку та м’яких умов отримання коштів на утеплення. ПриватБанк вже готовий запропонувати учасникам програми вигідні та сучасні технології кредитування: низькі відсоткові ставки, online оформлення, веб-платформу для пошуку виробників та постачальників енергоефективних матеріалів та обладнання та багато іншого», - пояснив журналістам цьогорічні перспективи дії програми Голова Агентства Сергій Савчук у ході прес-конференції у Будинку Уряду.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Завдяки Урядовій та місцевій підтримці впроваджувати енергоефективні заходи в оселях стає в рази дешевше та вигідніше

«Учасники програми «теплих» кредитів на власному прикладі розвінчують міф про те, що енергоефективність – це дорого та невигідно. Реальні приклади утеплення будинків, особливо багатоповерхівок, доводять: завдяки Урядовій та місцевій фінансовій допомозі енергоефективні заходи стають в 2-3 рази дешевші і швидше окуповуються», - повідомив журналістам Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час спільної прес-конференції з Головою правління ПриватБанку Олександром Шлапаком, яка відбулася 16 лютого 2017 року у Будинку Уряду.

«Наприклад, ОСББ «Злагода», що у місті Харкові, взяло кредит на встановлення індивідуального теплового пункту на 230 тисяч гривень і отримало потрійну компенсацію: 92 тис. грн – від Уряду, 46 тис. грн – з обласного бюджету, 47 тис. грн. – з міського бюджету. Фактично, вартість ІТП для цього ОСББ склала лише 46 тис. грн. Вартість такого енергоефективного проекту окупилася за два місяці», - розповів Сергій Савчук.

Детальніше...
 
Більше статей...
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 12 з 31

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер