Сергій Савчук: Україна переходить від застарілих адміністративних до європейських стимулюючих методів регулювання відносин у сфері енергоефективності 

Сьогодні, 15 березня 2017 року, на засіданні Комітету ВРУ з питань ПЕК схвалено розроблений Держенергоефективності законопроект №4595, який має на меті привести неактуальні законодавчі акти з питань контролю у сфері енергозбереження у відповідність до чинного законодавства та правової практики країн ЄС.

Як пояснив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, з 2012 році із Закону України «Про енергозбереження» виключено норми щодо обов’язковості державного контролю у сфері енергозбереження. У зв’язку з цим, виникла необхідність внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законів України "Про енергозбереження" та "Про теплопостачання" та вилучити кілька статей.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: За тиждень попит українців на фінансову допомогу на утеплення зріс у 6 разів порівняно з позаминулим тижнем

 

 

З початку відновлення дії Урядової програми "теплих" кредитів попит населення на неї, як і очікувалося, стрімко набирає обертів. Так, впродовж останнього тижня, з 6 по 10 березня, здійснено більше 4200 звернень за фінансовою допомогою на енергоефективні заходи, що в 6 разів більше за позаминулий тиждень. При цьому, на ці цілі населенням та ОСББ залучено 89,2 млн грн., тоді як у попередній тиждень в 5 разів менше.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Комітетом ВРУ з питань ПЕК схвалено законопроект, який дозволить полегшити підключення до мереж обєктів з відновлюваної енергетики

15 березня 2017 року члени Комітету ВРУ з питань ПЕК схвалили розроблений спільно з Держенергоефективності законопроект № 6081, який дозволить полегшити підключення до мереж об’єктів з відновлюваної енергетики та вирішити проблему так званого «резервування» потужностей.

«Сьогодні один з факторів, що стримує розвиток сфери електрогенерації з відновлюваних джерел енергії, - це проблема «резервування» потужностей, які не використовуються. Наразі з можливих 5,2 ГВт потужностей об’єктів відновлюваної енергетики вже на 4,4 ГВт видано технічних умов на приєднання. При цьому, будівництво більшої частини об’єктів з різних причин не завершено, а нові інвестори, які готові впровадити свій проект, вимушені шукати нові точки приєднання. Корінь цієї проблеми – безстрокова дія технічних умов», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Перший ЕСКО-інвестор почав отримувати повернення своїх інвестицій, вкладених у підвищення енергоефективності школи на Одещині

Перший в Україні ЕСКО-інвестор вже повернув вкладені ним кошти в енергосервіс бюджетного об’єкту на Одещини за три місяці опалювального сезону 2016-2017 рр. Таким чином, компанія ТОВ «ІНТЕРЕНЕРГО СЕРВІС», що підписала перший в Україні контракт на утеплення об’єктів соціальної сфери в Одеській області, мала змогу переконатися в економічній привабливості таких проектів та надійності укладання енергосервісних договорів із місцевою владою.

Як нагадав Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, весною 2016 року було проведено комплексний енергетичний аудит на об’єктах бюджетної сфери Савранського району Одеської області (95% об’єктів бюджетної сфери району). Його результати відкрили можливості до залучення приватних інвестицій в енергомодернізацію об’єктів бюджетної сфери району – інвестори могли оцінити економічну доцільність вкладення власних коштів у проекти, що реалізуватимуться за механізмом енергосервісу (ЕСКО).

Детальніше...
 

Сергій Савчук: За 2 місяці 2017 року місцевими громадами у співпраці із Держенергоефективності вдвічі збільшено кількість місцевих програм співфінансування утеплення житла

Завдяки тісній співпраці Держенергоефективності та місцевої влади, постійному діалогу та консультаціям третій рік поспіль приймаються місцеві програми додаткового здешевлення "теплих" кредитів. У перші два місяці 2017 року активність місцевих громад у цьому питанні перевершила будь-які очікування та прогнози.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 11 з 31

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер