Рекордний липень 2017: ОСББ скористалися «теплими кредитами» майже на 30 млн грн., що в 4 рази більше ніж у липні 2016 року

Влітку 2017 року ОСББ вразили своєю активністю та високим інтересом до енергоефективних заходів. Так, у липні 86 ОСББ та ЖБК залучили «теплих кредитів» на суму 29,1 млн гривень. Це в 4 рази перевищує показник аналогічного періоду минулого року, коли ОСББ використали на енергоощадність лише 7 млн гривень.

«Цього літа щомісяця маємо нові рекорди. Сума коштів, що ОСББ залучили у липні, у півтора рази більша, ніж у червні, коли банки видали «теплих кредитів» для ОСББ на 18,5 млн гривень», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Детальніше...
 

ОНОВЛЕНА ПРОГРАМА ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ: ЩО НОВОГО?

З 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін органи соціального захисту населення провели перепризначення субсидій на наступний рік та розрахували її розміри на літній період, а з жовтня розрахують на новий опалювальний сезон.

Незначні затримки з перепризначенням субсидій на новий період є в деяких областях України. Обумовлені вони відсутністю у місцевих органів самоврядування реєстрів про склад офіційно зареєстрованих членів сім"і. Це, зокрема, такі області як Волинська, Луганська, Чернівецька та Хмельницька.

Чи потрібно повторно подавати заяву і декларацію про доходи? Повторно подавати документи на оформлення субсидії необхідно лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.

Відеокоментар директора департаменту соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталія Музиченка

Збільшується соціальна норма для непрацездатних. Якщо в помешканні проживає одна-дві непрацездатні людини, соціальна норма, за якою їм рахуватиметься розмір допомоги, збільшується з 49 кв. м. до 75 кв. м.

Субсидія на дачу. Оформити її можна так само як і на квартиру чи будинок. Для цього необхідно подати у місцеве управління соціального захисту населення заяву і декларацію про доходи. Рішенням Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при управліннях соцзахисту, субсидія на дачу фінансуватиметься за рахунок місцевих бюджетів.

Детальніше...
 

Петро Порошенко підписав Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»

28 липня Глава держави підписав довгоочікуваний Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

«Цей Закон запроваджує в Україні обов’язковий облік тепла і води. Завдяки цьому споживач платитиме лише за використані ресурси, а монополіст  вже не зможе перекладати на споживача необґрунтовані понаднормові втрати. Крім цього, облік дозволить  контролювати енергоспоживання, стимулюватиме до ощадливого використання тепла і води. Це, у свою чергу, впливатиме на зменшення рахунків за комунальні платежі», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та нагадав, що Закон розроблено у тісній співпраці з Агентством з метою імплементації низки статей Директиви 2012/27/ЄС про енергетичну ефективність.

Детальніше...
 

Цього тижня Держенергоефективності відшкодувало 13 млн грн. за «теплими кредитами»

Чергове відшкодування у розмірі майже 13 млн грн. здійснило Держенергоефективності в рамках Урядової програми «теплих кредитів». Так, 25 липня з держбюджету перераховано 7,2 млн грн. компенсацій тим, хто купував енергоефективні матеріали для утеплення індивідуального житла.

Ще 5,2 млн грн. отримали ОСББ та ЖБК, які впроваджували енергоефективні заходи у багатоповерхівках.

Півмільйона гривень виплачено домогосподарствам, які встановили твердопаливні котли за цією програмою.

Детальніше...
 

Понад 20 «теплих кредитів» видано для ОСББ та ЖБК цього тижня за Урядовою програмою з утеплення житла

У липні попит ОСББ на "теплі кредити" триває. Так, цього тижня учасниками Урядової програми стали 23 ОСББ/ЖБК. Вони залучили на енергоефективні заходи 3,8 млн. гривень.

«Популярність програми у літню пору легко пояснюється. Це найоптимальніший період для термомодернізації будівель та підготовки до опалювального періоду.  Як бачимо, найбільша активність у питанні утеплення житла спостерігається серед ОСББ. Це і не дивно, тому що учасники вбачають вигоду. Першочергово – це гарантована державна фінансова допомога, що дозволяє заощадити половину і більше коштів при впровадженні енергоефективних заходів», –   зауважив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Детальніше...
 
Більше статей...
  • Сергій Савчук: Разом з данськими партнерами будемо працювати над збільшенням виробництва тепла з відновлюваних джерел в Україні
  • За два тижні липня ОСББ залучили на утеплення багатоповерхівок майже 20 млн гривень
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 4 з 31

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер