За неповний 2017 рік більше 1200 родин перейшли на «сонячну» електроенергію, що у півтора рази більше ніж за весь 2016 рік 

У III кварталі 2017 року ще 688 домогосподарств віддали перевагу електроенергії з енергії сонця, що на 42% більше порівняно з II кварталом цього року. 

Також, це у 3 рази більше ніж за аналогічний період 2016 року, коли лише 195 домогосподарств встановили сонячні панелі. За цей же період 2015 року таких родин взагалі було лише 38. 

Крім цього, у III кварталі 2017 року загальна встановлена потужність сонячних станцій приватних домогосподарств зросла на 49%. 

Загалом в Україні станом на сьогодні 2323 родини встановили сонячні електроустановки загальною потужністю 37 МВт і залучили для цього майже 35 млн євро інвестицій.

Детальніше...
 

Перші електронні майданчики публічних закупівель адаптовано для ЕСКО-тендерів 

Перші декілька авторизованих електронних майданчиків публічних закупівель вже можуть проводити електронні аукціони із закупівлі енергосервісу для проведення заходів з енергоефективності у бюджетних установах. 

Для цього Мінекономрозвитку, ДП «ПРОЗОРРО» (https://prozorro.gov.ua), міжнародними консультантами за активної участі Держенергоефективності створено окремий модуль для закупівель енергосервісу. Така потреба виникла через специфіку ЕСКО, головним чином через відбір переможця тендеру не за найменшою ціною, як при стандартних закупівлях товарів, робіт чи послуг, а за найвищим показником ефективності енергосервісного договору. Цей показник є інвестиційною оцінкою привабливості проекту для замовника – бюджетної установи. 

Найближчим часом інші авторизовані електронні майданчики також зможуть долучитися до проведення електронних закупівель енергосервісу. Майданчики готові надавати технічну підтримку для учасників та замовників тендеру. На кожному сайті буде окрема інструкція.

Детальніше...
 

«Теплі кредити», ЕСКО, енергоменеджмент, проекти із заміщення газу – все це не лише дієві інструменти підготовки громад до опалювального сезону, але і розвиток економіки місцевих громад!

У День енергоефективності, що відбувся 20 вересня у рамках ХІІІ Українського муніципального форуму в Одесі, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук закликав міських, селищних та сільських голів використовувати комплексний підхід до підготовки до опалювального сезону. Мова йде і про «теплі кредити», і ЕСКО, і енергоменеджмент, і проекти із встановлення твердопаливних котелень тощо.

 

Як пояснив С.Савчук, кожний інструмент з енергоефективності, запропонований державою, - це інвестиція у сталий розвиток місцевих громад. Наприклад, місцеві програми здешевлення «теплих кредитів» - це додаткова підтримка населення в утепленні свого житла. Завдяки такій допомозі домогосподарства активніше долучаються до енергозбереження, отримують більшу економію витрат на відповідні заходи, а згодом і на комунальні послуги.

Детальніше...
 

Держенергоефективності вітає рішення Укргазбанку та IFC посилити співпрацю, що позитивно вплине і на фінансування «зелених» проектів в Україні

15 вересня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь у церемонії підписання угоди між провідним українським еко-банком «Укргазбанк» (http://www.ukrgasbank.com) та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, http://www.ifc.org), відповідно до якої банк приєднується до Глобальної програми торговельного фінансування IFC на суму від 20 млн доларів.

Це допоможе збільшити обсяги фінансування зовнішньоекономічних контрактів клієнтів банку та розширити географію партнерської мережі, а також підтримати зусилля, спрямовані на модернізацію економіки та пришвидшення темпів її зростання.

«Вітаю рішення IFC та Укргазбанку зміцнити співпрацю, підписавши другу угоду. Впевнений, що вона буде такою ж результативною, як і перша угода, завдяки якій в Україні значно полегшено доступ бізнесу до фінансування проектів з відновлюваної енергетики. Як відомо, з початку роботи з IFC у 2016 році банк надав понад 220 кредитів на «зелені» проекти на суму 6,2 млрд грн. (200 млн євро)», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Наше завдання - створити інструменти залучення інвестицій в українські «зелені» проекти

«Впродовж останніх трьох років прийнято чимало законодавчих стимулів для виробників «чистої» енергії. Тепер ми працюємо над можливостями збільшення фінансування проектів у цій сфері. Тобто створюємо відповідні фінансові інструменти у співпраці з міжнародними партнерами», - розповів Голова Держенергоефективності С.Савчук в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі.

Голова пояснив, що інвестори оцінюють не лише регуляторні механізми та економічну ситуацію в країні, а й безпосередньо рентабельність та окупність проекту, і головне – його якість.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 1 з 19

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер