Разом з данськими партнерами будемо працювати

Сергій Савчук: Разом з данськими партнерами будемо працювати над збільшенням виробництва тепла з відновлюваних джерел в Україні

Дослідити шляхи збільшення частки відновлюваних джерел енергії в системі теплопостачання України – мета нового проекту, який буде реалізовано в рамках двосторонньої співпраці України та Данії. План його реалізації обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом з Георгієм Гелетухою - головою Біоенергетичної асоціації України та Клаусом Фафнером - керівником проекту данської компанії «Rambøll Denmark», яка має понад 70-річний досвід роботи в енергетиці та реалізує низку проектів в 14 містах України.

 

Зокрема, компанія «Rambøll Denmark» опрацює механізми стимулювання сфери виробництва тепла з «чистих» джерел в Україні, а також можливості створення ринку біомаси.

Серед пріоритетних завдань проекту – розробити фінансові моделі будівництва ТЕЦ на біомасі потужністю 5-20 МВт електричної та 10-60 МВт теплової енергії із адаптацією до конкретних населених пунктів.

«Важливо створити гнучку фінансову модель біоТЕЦ, яка може бути застосована для конкретного українського міста, враховуючи законодавче підґрунтя, переваги та можливі перешкоди. Такий проект має бути рентабельним та із невеликим строком окупності. У разі успішності проекту його можна буде мультиплікувати та адаптувати до реалій інших міст України», - наголосив С.Савчук.

Детальніше...
 

За два тижні липня ОСББ залучили на утеплення багатоповерхівок майже 20 млн гривень

 

З початку липня, лише за два тижні, ОСББ залучили на енергоефективні заходи майже 20 млн грн. за програмою «теплих кредитів». Для порівняння за весь червень на ці цілі ОСББ спрямували 18,5 млн гривень.

Детальніше...
 

Керівникам підприємств,

установ та організацій – споживачам

теплової та електричної енергії

(лікувальні та навчальні заклади,

а також у власності яких є

ПС 35-110(150) кВ)

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Щодо підготовки енергетичних господарств

до роботи та їх проходження опалювального періоду 2017-2018 років

 

З метою належної та своєчасної підготовки споживачів теплової та електричної енергії до опалювального періоду 2017-2018 років, попередженню відмов енергопостачання, інспекція Держенергонагляду у Київській області пропонує виконати наступні заходи:

  • своєчасно провести ремонтні роботи на енергетичних установках та мережах;

  • провести навчання персоналу, що обслуговує енергетичні установки;

  • привести схеми електропостачання до нормального режиму роботи, передбаченого проектними рішеннями;

  • виконати промивку трубопроводів теплових мереж внутрішньобудинкових систем теплопостачання;

  • перевірити технічний стан пристроїв релейного захисту та автоматики;

  • перевірити технічний стан теплових пунктів, рамок управління внутрішньобудинковою системою опалення, насосних агрегатів, водопідігрівачів, вузлів обліку теплової енергії, контрольно-вимірювальних пристроїв та автоматики;

  • перевірити технічний стан ізоляції трубопроводів теплових мереж, інженерних об'єктів та під'їздів житлових будинків.

Окремо рекомендуємо:

  • провести протиаварійні тренування з відповідним технічним персоналом;

  • укомплектувати робочі місця виробничого персоналу оперативною та технічною документацією;

  • переглянути та за необхідності внести зміни до Положення про взаємовідносини між споживачем та електропередавальною організацією стосовно оперативного керування ПС 35-110 (150) кВ, у тому числі при включенні автономних електростанцій.

Копію розроблених заходів та розпорядчого документа, яким ці заходи вводяться в дію надати до інспекції Держенергонагляду у Київській області термін до 14.07.2017.

Крім того, рекомендуємо у разі потреби звернутися до інспекції Держенергонагляду у Київській області стосовно залучення державних інспекторів до огляду (оцінки) технічного стану енергетичного устаткування з метою надання рекомендацій щодо визначення оптимальних обсягів ремонтних та профілактичних робіт.

 

 Заступник начальника

ІДЕН в Київській області С.О.Засіменко

 

 

Керівникам теплогенеруючих,

теплотранспортуючих, теплосервісних

та теплопостачальних організацій

 

 

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Щодо підготовки джерел теплової енергії

до роботи в опалювальний період 2017-2018 років

 

З метою належної та своєчасної підготовки джерел теплової енергії та теплових мереж до роботи в опалювальному періоді 2017-2018 років, попередженню технологічних порушень на енергетичному обладнанні під час проходження опалювального періоду, інспекція Держенергонагляду у Київський області пропонує виконати наступні заходи:

  • забезпечити накопичення палива відповідно до технологічних потреб;

  • привести схеми зовнішнього електропостачання споживачів до нормального режиму роботи, передбаченого проектними рішеннями;

  • укомплектувати енергетичні установки необхідним аварійним запасом матеріалів;

  • підготувати машини та механізми до роботи в умовах низьких температур;

  • провести ремонт обладнання електричних, теплових установок та мереж у необхідних обсягах;

  • провести випробування та налагодження обладнання електричних та теплових установок і мереж;

  • провести промивку трубопроводів теплових мереж, центральних теплових пунктів систем теплопостачання;

  • розробити експлуатаційні режими роботи систем теплопостачання;

  • перевірити пристрої релейного захисту та автоматики;

  • перевірити технічний стан ізоляції трубопроводів теплових мереж та інженерних об'єктів до вимог нормативної та проектної документації;

  • провести протиаварійні тренування з персоналом, який експлуатує теплові установки та мережі;

  • укомплектувати робочі місця оперативною та технічною документацією;

  • забезпечити введення в дію протиаварійних заходів (у разі введення в дію графіків аварійних відключень та/або обмежень споживання електричної енергії та потужності);

  • перевірити технічний стан та терміни повірки приладів обліку споживання теплової та електричної енергії;

  • скласти акти готовності систем теплопостачання до опалювального сезону

Копію розроблених заходів та розпорядчого документa, яким ці заходи вводяться в дію надати до інспекції Держенергонагляду у Київській області у термін до 14.07.2017.

Крім того, рекомендуємо у разі потреби звернутися до інспекції Держенергонагляду у Київській області, стосовно залучення державних інспекторів до огляду (оцінки) технічного стану енергетичного устаткування з метою надання рекомендацій щодо визначення оптимальних обсягів ремонтних та профілактичних робіт.

 

 

Заступник начальника

ІДЕН в Київській області С.О.Засіменко

 

 

Сергій Савчук: Уряд схвалив рішення, за яким в Україні телевізори та кондиціонери повітря реалізовуватимуть з енергетичними етикетками європейського зразка

24 травня на засіданні Уряду затверджено розроблені Держенергоефективності технічні регламенти енергетичного маркування телевізорів та кондиціонерів повітря. Відповідно до цих регламентів всі кондиціонери та телевізори в Україні реалізовуватимуть разом з енергетичними етикетками європейського зразка.

Детальніше...
 
Більше статей...
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 6 з 31

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер