ОСББ у 3,2 рази більше додаткової фінансової допомоги

Сергій Савчук: У 2016 році місцева влада надала населенню та ОСББ у 3,2 рази більше додаткової фінансової допомоги на утеплення житла, ніж у 2015 році

Завдяки ініційованій ще у 2015 році тісній співпраці Держенергоефективності та місцевої влади, активній двосторонній взаємодії, постійному діалогу та консультаціям, 2016 рік став проривним у запровадженні більше 200 місцевих програм додаткової фінансової допомоги населенню на впровадження енергоефективних заходів.

«У 2016 році було розроблено та прийнято 216 місцевих програм з відшкодування населенню частини відсотків чи суми «теплих» кредитів. Це у 2,7 разів більше ніж у 2015 році. Тоді діяла 81 програма. Суми коштів, які передбачали у місцевих бюджетах, також зросли: у 2015 році на реалізацію програм було виділено 34 млн. грн, а у 2016 році – вже 71 млн. гривень», - прокоментував Голова Держенергоефективності дані моніторингу дії місцевих програм з енергоефективності в Україні.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Навіть після різдвяних свят десятки мешканців багатоповерхівок голосують за утеплення своїх будинків і беруть участь у програмі "теплих" кредитів

 

 

Попит на фінансову допомогу від Уряду та місцевої влади не вщухає навіть у свята. У перші два тижні нового року 10 ОСББ приєдналися до програми, оформивши "теплих" кредитів на 673 тис. гривень.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Україна удосконалює систему "зелених" тарифів, щоб використання "зеленої" електроенергії було вигідним та доступним кожному домогосподарству

 Сектор електроенергетики у всьому світі швидко розвивається, втім, за даними Міжнародного агентства з відновлюваної енергетики (IRENA), майже третина жителів світу залишається без доступу до нього. Рішенням є нагальна розбудова сфери використання відновлюваних джерел енергії.

Для того, щоб обговорити останні тренди розвитку цієї сфери, 15 січня IRENA зібрало урядовців та бізнесменів за одним круглим столом на тему: "Стимулювання використання автономних об’єктів відновлюваної енергетики: на шляху до глобального доступу до електроенергії та досягнення цілей сталого розвитку".

Участь у заході також взяв Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, представляючи Україну та її напрацювання у напрямку стимулювання виробництва та споживання електроенергії з відновлюваних джерел. Як він пояснив, поштовхом для розвитку цієї сфери в країні став, прийнятий у 2015 році Закон України №514-VIII. Він створив нові вигідні правила гри на ринку відновлюваної енергетики.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: країни-члени Міжнародного агентства з відновлюваної енергетики (IRENA) визнають величезний потенціал розвитку "зеленої" енергетики в Україні

 

 

13 січня 2017 року в рамках офіційного візиту до м. Абу-Дабі, столиці Об’єднаних Арабських Еміратів, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук став почесним гостем зустрічі високого рівня, організованої Міжнародним агентством з відновлюваної енергетики (IRENA) з метою обговорення питання розкриття потенціалу відновлюваної енергетики у країнах Південно-Східної Європи.

На початку заходу генеральний директор IRENA пан Аднан Амін презентував присутнім підготовлений звіт "Конкурентоспроможне виробництво енергії з відновлюваних джерел: потенціал країн Південно-Східної Європи", в якому особлива увага приділена і Україні. Зокрема, на думку експертів IRENA, сектор енергетики України є найбільшим за обсягом порівняно з іншими країнами цього регіону. Також відзначаються значні потужності об’єктів відновлюваної енергетики, наприклад, сонячної та вітрової енергетики, що складають 1,3 ГВт. За даними цього дослідження, Україна має найбільший серед країн регіону потенціал використання вітрової енергії. У звіті також продемонстровано особливості стимулювання розвитку відновлюваної енергетики в Україні: удосконалену систему "зелених" тарифів, запроваджену премію за використання вітчизняного обладнання, скасовану вимогу щодо "місцевої" складовою та ін.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Участь України в IRENA – нагода повноцінно долучитися до світового тренду використання чистих джерел енергії

14 січня 2017 року в м. Абу-Дабі (ОАЕ) Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь у 7-му засіданні Генеральної асамблеї Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA).

 

"IRENA об'єднує різні країни по всьому світу, щоб стимулювати їх перехід до сталого енергетичного майбутнього, використовуючи інноваційні технології та кращі фінансові інструменти. Для України велика честь мати можливість приєднатися до цієї організації. Переконані, що участь в IRENA дозволить вивести відновлювану енергетику України на новий рівень розвитку, допомагаючи досягти мети – зменшення залежності від традиційних енергоресурсів, особливо газу", - повідомив у своїй промові Голова Держенергоефективності та додав, що для нашої держави участь в IRENA – це нагода повноцінно долучитися до світового тренду використання чистих джерел енергії.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 16 з 31

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер