ОСББ-учасникам програми «теплих» кредитів Держава відшкодовує майже половину і більше витрат на енергоефективні заходи

Можливість заощадити майже половину і більше коштів при утепленні будинків – це ще один важливий фактор, який мотивує все більше ОСББ долучатися до Урядової програми «теплих» кредитів.

Так, минулого тижня до програми приєдналося ще 14 нових ОСББ, які залучили близько 1,6 млн грн на енергоефективні заходи у своїх будинках. Позаминулого тижня також зареєстровано ще 14 ОСББ-учасників програми. Попит на програму з боку ОСББ стабільний і з початком літа, ідеального періоду для проведення робіт, він лише зростатиме.

Детальніше...
 

Голова Держенергоефективності представив для Bloomberg New Energy Finance потенціал відновлюваної енергетики в Україні

 Досягнення країни у розвитку «чистої» енергетики, значний ресурсний потенціал, оновлене законодавство, гарантії для інвесторів, можливі ризики та їх подолання – все це презентував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук журналісту всесвітньо відомого видання «Bloomberg New Energy Finance» у ході інтерв’ю.

Як повідомив старший редактор видання Бен Вікерс, Bloomberg New Energy Finance проводить дослідження розвитку відновлюваної енергетики в різних країнах світу і є авторитетним джерелом інформації для урядовців, політиків, інвесторів, бізнесменів. Цьогоріч видання вперше проаналізує інвестиційну привабливість України для проекту «Climatescope».


Детальніше...
 

Сергій Савчук: Україна готується гідно презентувати інвестиційний потенціал «чистої» енергетики на ЕКСПО-2017

На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час прес-конференції «Україна на ЕКСПО 2017: енергія творчих людей», яка відбулася 22 травня у ІА «Інтерфакс Україна» за ініціативи Торгово-промислової палати України.

«Цього року Україна – почесний учасник широкомасштабної Міжнародної спеціалізованої виставки ЕКСПО 2017 «Енергія майбутнього». У виставці, яка триватиме три місяці, з 10 червня по 10 вересня, буде представлено більше 100 країн світу. Планується 5 мільйонів відвідувачів. Це представники різних компаній, які працюють у цьому напрямі на світовому ринку. Ми сподіваємося, що український ринок відновлюваних джерел енергії також буде цікавий для них», – повідомив Сергій Савчук та зауважив, що Україна буде презентувати як технологічні, так і законодавчі досягнення у відновлюваній енергетиці.

Україна запрошує міжнародних колег до Національного стенду, на якому буде представлено українські стартапи: вітрогенератор українського виробництва, сонячний концентратор з виробництва теплової енергії, жалюзі, що виробляють електричну енергію, а також зразок пасивного дому, який споживає мінімальну кількість енергії.

Детальніше...
 

ПРЕС-АНОНС

27 квітня – III Форум енергоефективного партнерства’17

«Енергетичний менеджмент: Досвід кращих»

 

27 квітня 2017 року у м. Києві у КВЦ «Парковий» Держенергоефективності організовує головну подію року у сфері енергоефективності -  III Форум енергоефективного партнерства’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих».

Розумне управління енергоресурсами – філософія сучасної України. Пріоритетною сферою для реформ залишаються житлові та громадські будівлі. Лише в бюджетній сфері близько 100 тисяч будівель потребує термомодернізації. Для вирішення цього питання широко впроваджуватимуться дієві європейські інструменти підвищення рівня енергоефективності - енергосервіс та енергоменеджмент. Це шлях не лише до енергонезалежності, а й активізації економіки кожного міста, регіону та всієї України загалом.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Український ринок проектів з відновлюваної енергетики цікавий для інвесторів з Туреччини

23 березня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів зустріч з представниками великих турецьких компаній: Global Investment Holdings – потужною інвестиційною компанією, серед основних напрямів роботи чимале місце займає відновлювана енергетика, а також Tres Energy, що інвестує та реалізує проекти з когенерації та тригенерації.

"Ми тісно співпрацюємо з місцевою владою і минулого року відібрали понад 70 інвестиційно-привабливих розроблених проектів з відновлюваної енергетики. Половина з них – це виробництво біогазу з побутових відходів, решта – когенерація з альтернативних джерел енергії, сонячна та вітроенергетика», - у ході перемовин розповів Голова Агентства та запевнив турецьку сторону, що кожен регіон України має значний обсяг ресурсів для виробництва чистої енергії. Якщо говорити про встановлення когенераційних установок, то в деяких регіонах агрокомпанії запевняють у готовності забезпечити стале постачання необхідного обсягу біомаси.

С.Савчук підкреслив, що особливо цікавими для фінансування можуть бути проекти із встановлення когенераційних установок на біомасі. За фінансовою моделлю, яку розробило Агентство, окупність установки 5 МВт електричної потужності та 13 МВт теплової потужності складе близько 3,5 роки, адже інвестор зможе продавати вироблену електроенергію за одним з найбільших у Європі "зеленим" тарифом у 12,4 євроценти/кВт*год, а тепло подавати у мережу міста. 

Детальніше...
 
Більше статей...
  • Більше 3 тисяч родин-учасників програми «теплих» кредитів
  • Сергій Савчук: Парламент прийняв законопроект,
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 7 з 31

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер