Сергій Савчук: Більше 3 тисяч родин-учасників

програми «теплих» кредитів отримали понад 3 млн грн

безповоротної фінансової допомоги на утеплення

Нещодавно Урядова програма «теплих» кредитів запрацювала на повну силу і вже цього тижня її учасники отримали належне їм відшкодування витрат на впровадження енергоефективних заходів у своїх оселях.

Так, 23 березня, Держенергоефективності здійснило перше у цьому році відшкодування більше 3 тис. учасникам Урядової програми «теплих» кредитів. Сума фінансової допомоги на утеплення житла сягнула понад 3 млн гривень. Зокрема:

  • мешканці 47 багатоповерхівок, які об’єдналися в ОСББ та залучили в Ощадбанку та Укргазбанку кошти на впровадження енергоефективних заходів, отримали компенсацію своїх витрат у розмірі 3,02 млн гривень;

  • родини, які стали учасниками програми «теплих» кредитів через Ощадбанк, переслідуючи мету - утеплити індивідуальне житло, одержали відшкодування на суму 93 тис. гривень.

В обох випадках в установленому порядку кошти перераховано з державного бюджету на рахунки учасників програми у відповідних банках.

Агентство регулярно здійснює інформування населення про хід реалізації програми, зміни у ній, нововведення і головне – виплату з держбюджету фінансової компенсації за "теплими" кредитами. 

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Парламент прийняв законопроект,

який дозволить ЕСКО-компаніям інвестувати в утеплення бюджетних установ в Україні


Сьогодні, 23 березня, на засіданні Парламенту прийнято у другому читанні законопроект № 4549 щодо продовження укладання енергосервісних договорів для термомодернізації будівель бюджетних установ. Свої голоси «за» віддали 228 народних депутатів України.

«Це ще одна перемога! Прийнято закон, який відкриває шлях для широкомасштабної термомодернізації дитсадків, шкіл, лікарень тощо. Відтепер ЕСКО-компанії матимуть абсолютно всі законодавчі підстави для роботи у бюджетній сфері, укладення ЕСКО-договорів та залучення свого капіталу у впровадження енергоефективних заходів у закладах соціальної сфери», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та нагадав, що законопроект розроблено за активної участі Агентства.

Зокрема, законом передбачається можливість застосування електронних аукціонів через систему PROZORRO для закупівель енергосервісу. Це значно полегшить процес заключення договорів між ЕСКО-компаніями та розпорядниками бюджетних коштів. Цьогоріч очікується укладання близько 100 ЕСКО-договорів.

Детальніше...
 

Інтерв’ю Голови Держенергоефективності Сергія Савчука

 

Сергій Савчук: Довгострокові контракти на продаж «зеленої» електроенергії – це та гарантія, на яку чекають інвестори та розробники проектів для безперешкодного залучення фінансування 

15 березня 2017 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів зустріч з представниками компанії «Khmelnytsky Bio Power Plant LLC», яка планує встановити поблизу міста Хмельницького електростанцію потужністю 44 МВт, яка працюватиме на соломі.

У ході розмови сторони обговорили перспективи реалізації такого проекту в Україні. Зокрема, Нейл Рузерфорд, директор компанії, запевнив у тому, що проект буде успішним і рентабельним. Для будівництва станції буде залучено найкращі сучасні технології та обладнання, у тому числі іноземне, зокрема Данії. Окрім цього, завдяки вигідній локалізації електростанції буде забезпечено постачання близько 300 тис. тон соломи в рік для виробництва електроенергії.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Закликаю парламентарів прийняти законопроекти з енергоефективності, які дозволять заощадити мільйони кубів газу, запровадити широкомасштабну термомодернізацію та виробляти «чисту» енергію в Україні 

14 березня 2017 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь у спільній робочій нараді членів Комітету ВРУ з питань ПЕК та Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, яку було присвячено обговоренню пакету законопроектів з енергоефективності.

«Сьогодні існує гостра необхідність в активізації зусиль усіх гілок влади, особливо законодавчої, для вирішення питань зменшення та заміщення споживання традиційних енергоресурсів, розвитку відновлюваної енергетики в Україні. Для цього напрацьовано законопроекти, які вже знаходяться на порядку денному в Парламенті і потребують нагального прийняття. Ключовим є законопроект № 4334 щодо стимулювання виробництва тепла «не з газу». Завдяки цьому проекту Закону потенційний інвестор, який вкладатиме кошти у проекти із заміщення газу та встановлюватиме твердопаливні котельні, отримає гарантований тариф на тепло «не з газу» на рівні 90% від «газового» тарифу», - повідомив Сергій Савчук.

Детальніше...
 
Більше статей...
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 9 з 31

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер