Інвестиції населення в енергоефективні заходи

Сергій Савчук: Інвестиції населення в енергоефективні заходи активізують роботу українських виробників енергоефективних матеріалів та обладнання

Урядова програма з енергоефективності, якою за два роки скористалося більше 215 тисяч родин, дозволила залучити близько 2,7 млрд грн. в економіку країни та стимулювала розвиток малого та середнього бізнесу в Україні. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук у ході спільної прес-конференції з Головою правління ПриватБанку Олександром Шлапаком, яка відбулася 16 лютого 2017 року у Будинку Уряду.

За його словами, два роки роботи Урядової програми з енергоефективності довели: енергоощадні заходи, які українці активно впроваджують у своїх домівках, сприяють не лише підвищенню комфортності житла й зменшенню комунальних рахунків, але й розвитку українського бізнесу та внутрішнього ринку товарів і послуг.

«Держава, органи місцевого самоврядування, банки та населення – всі разом співфінансують енергоефективні заходи, таким чином, інвестуючи у виробництво нових твердопаливних котлів, вікон, приладів обліку, теплоізоляційних матеріалів тощо. Все це сприяє створенню нових робочих місць в Україні та стимулює розвиток внутрішнього ринку вітчизняного виробництва», – наголосив С.Савчук.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: У 2016 році значно зросла кількість ОСББ-учасників Урядової програми «теплих» кредитів і термомодернізації їх будинків стала глибшою

Впродовж останніх двох років завдяки запровадженій Урядовій програмі з енергоефективності рівень ефективного споживання енергоресурсів серед громадян значно зріс. На сьогодні вже 215 тисяч українських родин, скориставшись безповоротною державною фінансовою допомогою, зробили свої домівки більш енергоощадними, завдяки чому тепер вполовину менше сплачують за комунальні послуги.

Про це заявив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук у ході спільної прес-конференції з Головою правління ПриватБанку Олександром Шлапаком, яка відбулася 16 лютого 2017 року у Будинку Уряду і була присвячена приєднанню ПриватБанку до Урядової програми «теплих» кредитів.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: З початку лютого цього року ОСББ залучили вже більше 1 млн. грн на енергомодернізацію своїх багатоповерхівок

 

 

Урядова програма "теплих" кредитів для ОСББ з року в рік набирає швидких обертів, навіть у такі періоди, як новорічні свята та початок нового бюджетного року. Так, у 2015 році програмою скористалося майже 200 ОСББ, у 2016 році – додатково ще 435. Із початку 2017 року, незважаючи на очікування прийняття рішення щодо продовження програми, ще 30 ОСББ поспішили за "теплими" кредитами та залучили 2,6 млн гривень. Для порівняння за аналогічний період 2016 року лише 12 ОСББ взяли участь у програмі і залучили більше 800 тис гривень.

Детальніше...
 

Сергій Савчук: Потенційні інвестори у «зелені» проекти повинні мати гарантоване право на вільне отримання технічних умов

на приєднання до мереж

27 січня 2017 року в Агентстві під головуванням Голови Держенергоефективності Сергія Савчука за участю представників профільних Комітетів ВРУ, асоціацій і бізнесу відбулася нарада, присвячена вирішенню питання приєднання об’єктів відновлюваної енергетики до електричних мереж.

«У цьому році Уряд взяв курс на розвиток економіки і в цьому контексті відновлювана енергетика може стати потужним локомотивом змін, оскільки будь-який «зелений» проект – це нові інвестиції та додаткові робочі місця. Тому терміново потрібно нарощувати виробництво електроенергії з відновлюваних джерел в рамках Національного плану дій до 2020 року, – заявив на початку засідання Голова Агентства. – Сьогодні ми приділяємо особливу увагу усуненню бар’єрів на цьому шляху. Ключовий з них – це проблема «резервування» потужностей, які не використовуються. Це зумовлено безстроковою дією технічних умов на приєднання об’єктів до мереж».

Сергій Савчук пояснив, що сьогодні чимало тих, хто має технічні умови на приєднання до мереж, але з різних причин не поспішає реалізувати свої проекти. У результаті потужності зарезервовано, будівництво об’єктів нерозпочато, а нові інвестори, які готові відразу впровадити свій проект, стикаються з перевитратами при придбанні або раніше виданих технічних умов, або пошуком нових точок приєднання.

«За даними Укренерго, наразі з можливих 5,2 ГВт потужностей об’єктів відновлюваної енергетики вже на 4,4 ГВт видано технічних умов на приєднання. З них лише 37% було реалізовано впродовж 2013-2015 років», – навів статистичні дані С.Савчук.

 

«Врегульовувати цю проблему потрібно негайно і у нас є пропозиції до вирішення. Ми розробили законопроект, яким пропонуємо видавати технічні умови для об’єктів відновлюваної енергетики строком на 2 роки з можливістю продовжити строк їх дії до 5 років, – наголосив Сергій Савчук. – Ми переконані, що встановлення конкретного строку дії технічних умов стимулюватиме компанії швидше завершувати будівництво об’єктів та не зловживати правом безстрокового володіння точкою приєднання до мережі. Нові ж замовники матимуть менше інвестиційних ризиків, адже зможуть відразу оцінити наявні резерви потужностей інженерних мереж та прорахувати рентабельність своїх проектів».

У ході наради учасники детально обговорили проблемні питання приєднання об’єктів відновлюваної енергетики до електричних мереж та дійшли згоди щодо доцільності розробленого Держенергоефективності законопроекту. За підсумками засідання усі висловлені пропозиції та зауваження буде враховано під час доопрацювання законопроекту.

Наступного тижня Держенергоефективності планує обговорити доопрацьований законопроект у Комітеті ВРУ з питань ПЕК.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

 

Сергій Савчук: Співпраця України та Фінляндії активізує бізнес та інвесторів впроваджувати спільні проекти з енергоефективності та відновлюваної енергетики 

24 січня 2017 року у ході офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Фінляндської Республіки підписано Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива між Держенергоефективності та Міністерством закордонних справ Фінляндії.

Меморандум має на меті налагодити тісну взаємовигідну співпрацю України та Фінляндії, щоб спільними зусиллями сприяти збільшенню виробництва енергії з відновлюваних джерел та підвищенню енергоефективності економіки.

«Для України велика честь обмінюватися досвідом, інформацією та знаннями з однією з провідних країн Євросоюзу у використанні чистих джерел енергії – Фінляндією. Наприклад, частка «зеленої» енергії в кінцевому енергоспоживанні Фінляндії складає вже 38,7%. Серед амбітних цілей Фінляндії – заборонити використання вугілля у виробництві електроенергії до 2030 року. Тож, напрацювання цієї країни стане у нагоді Україні, якій вкрай важливо нарощувати темпи розвитку відновлюваної енергетики», - прокоментував подію Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Детальніше...
 
Більше статей...
  • Сергій Савчук: У 2016 році місцева влада надала населенню та ОСББ у 3,2 рази більше додаткової фінансової допомоги на утеплення житла, ніж у 2015 році
  • Сергій Савчук: Навіть після різдвяних свят десятки мешканців багатоповерхівок голосують за утеплення своїх будинків і беруть участь у програмі "теплих" кредитів
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 14 з 31

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер