Білоцерківська ОДПІ нагадує про необхідність оновлення довідок про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки

Земля, як годувальниця, усім нам, на ній живущим, відома добре! А що ми знаємо про землю, як засіб виробництва, який у наш час купується і продається? Одним словом, стає товаром, яким, до речі, необхідно не тільки ефективно користуватися, але і навчитися вміло обліковувати господарські операції, пов’язані з цим специфічним товаром.

При визначенні розміру земельного податку; державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, відповідно до ст. 201 Земельного Кодексу України і ст. 5 Закону про оцінку землі використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок.

Детальніше...
 

Податковий календар на червень 2017 року

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що:

9 червня, п’ятниця

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги виробництва та реалізації спирту за травень (форма №1-РС);

  • звіту про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв за травень (форма №2-РС);

  • звіту про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів за травень (форма №3-РС);

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі за травень (форма №1-ОА);

  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі за травень (форма №1-ОТ).

 

15 червня, четвер

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за травень (форма №ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку; довідки про використані розрахункові книжки за травень;

  • заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з ІІІ кварталу та розрахунку доходу за попередній календарний рік.

Детальніше...
 

Запитання-відповіді: новації у застосуванні РРО

Нещодавно у Білоцерківській ОДПІ ГУ ДФС у Київській області було проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з першим заступником Оксаною Чустіль на тему: «Нововведення у податковому законодавстві щодо застосування РРО».

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі із запитань, які надійшли від платників податків під час сеансу зв’язку «гаряча лінія»:

  1. Які товари є технічно складними побутовими товарами?

Технічно складні побутові товари - непродовольчі товари широкого вжитку (прилади, машини, устаткування та інші), які складаються з вузлів, блоків, комплектуючих виробів, відповідають вимогам нормативних документів, мають технічні характеристики, супроводжуються експлуатаційними документами і на які встановлено гарантійний строк.

2. Чи потрібно застосовувати РРО платнику єдиного податку при роздрібній торгівлі побутовими товарами на ринку?

Застосовувати РРО в разі продажу технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, повинні як платники єдиного податку першої групи, які провадять діяльність на ринках, так і платники другої та третьої груп незалежно від місця здійснення діяльності та обсягу річного доходу. Визначальною умовою для застосування РРО є реалізація відповідного виду товарів, а саме технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту

Детальніше...
 

Щоб займатися бізнесом, потрібно зареєструватися підприємцем

Приходить час, і ви розумієте, що працюючи на роботодавця, навіть на найкращого в світі, ви не можете повністю реалізувати себе. Вам набридло звітувати за кожні п’ять хвилин запізнення і ви знаєте, як зробити цей світ кращим. Ви майже готові наважитись і стати підприємцем. Фізична особа-підприємець (ФОП) – це найбільш поширена та найбільш доступна організаційна форма ведення підприємницької діяльності. Це пояснюється простотою її організації, ведення бухгалтерського та податкового обліку і звітності, можливістю використовувати найману працю тощо.

Початок ведення приватного бізнесу розпочинається із процедури реєстрації. Так, оформити підприємницьку діяльності можна (хоча наразі вже не обов’язково) за місцезнаходженням приватного підприємця. Реєстрація підприємницької діяльності здійснюється на основі заяви встановленого зразка, де записуються необхідні відомості стосовно майбутньої підприємницької діяльності. Реєстрація підприємницької діяльності не може бути проведена без правильно оформленої заяви про реєстрацію ФОП. При цьому громадянин може одразу подати заяви про обрання спрощеної системи оподаткування та/або про добровільну реєстрацію як платника ПДВ.

Детальніше...
 

Частину грошей за навчання допоможе повернути податкова знижка

Сьогодні кожен другий студент навчається на контрактній основі. Вартість навчання зростає чи не щороку, тому студентам та їхнім батькам доводиться викладати за освіту щораз більше грошей. Утім певну суму коштів, витрачених на навчання, держава може відшкодувати.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Детальніше...
 

Надходження ПДВ зросли на 155 млн. гривень

За 4 місяці поточного року платники Білоцерківського регіону сплатили 262 млн. гривень податку на додану вартість з вироблених на Україні товарів. Це на 155 млн. гривень більше ніж торік.

«Перехід на європейські стандарти в адмініструванні бюджетоутворюючого податку та ретельний контроль можливих ризиків щодо несплати податку чи використання сумнівного податкового кредиту, дозволяє застерегти сумлінний бізнес від фінансових операцій з підприємствами групи ризику, а представників підприємства, котрі йдуть на порушення, переконати свідомо відмовитися від схем мінімізації», - зазначив в.о. начальника Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області Ігор Орленко.

Білоцерківська ОДПІ

 

 

Робочий візит до міської ради

Нещодавно в.о. начальника Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області Ігор Орленко взяв участь у засіданні «круглого столу» щодо питання місцевих податків і зборів на 2018 рік. Захід відбувся у приміщенні Білоцерківської міської ради.

Під час засідання «круглого столу» учасники детально обговорили особливості та наслідки встановлення податкових ставок з урахуванням соціально-економічної ситуації в Білій Церкві, рівня індексації заробітної плати, динаміки зайнятості населення міста тощо.

Окрім того на засіданні було обговорено проект регуляторного акту – рішення Білоцерківської міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Білій Церкві на 2018 рік» з метою зміцнення матеріальної і фінансової бази місцевого самоврядування, а також сприяння соціально-економічному розвитку міста Біла Церква, відповідно до п.24 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Зокрема, проектом рішення пропонується встановити на території  міста Біла Церква такі види податків, як:

-   податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

-   земельний податок;

-   єдиний податок;

-   транспортний податок;

-   туристичний збір.

По кожному з даних видів податків проектом рішення також пропонується визначити: платників податку; об’єкт оподаткування; базу оподаткування; ставку податку; податковий період; порядок обчислення суми податку; строки сплати податку; порядок сплати податку; строки та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку; податкові пільги та порядок їх застосування.

Білоцерківська ОДПІ

 

 

Білоцерківська ОДПІ долучилася до флешмобу на честь Дня вишиванки

Сьогодні працівники Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, підтримуючи Всеукраїнську акцію «День вишиванки», прийшли на роботу у вишиванках. Споконвіків саме це національне вбрання вважається візитною карткою нашого народу, а кожен візерунок на ньому наділений особливими змістом. Популяризація етнічного національного вбрання, на думку державних службовців, у сьогоднішніх умовах покликана зайвий раз продемонструвати єдність держави, українського народу та переконання в тому, що вишиванка – органічна частина нашого життя, культури, світосприйняття.

Це свято, як і українська вишиванка, є абсолютно самобутнім. Воно не передбачає якихось обов’язкових заходів, але, разом з тим, така дія має глибокий зміст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, нашу духовну свідомість.

Білоцерківська ОДПІ

 

 
Більше статей...
  • 596 млн. гривень надходжень до місцевих скарбниць засвідчує прагнення краян розвивати власну справу
  • Порядок оподаткування спадщини змінено
  • З початку року платники Білоцерківського регіону сплатили до Зведеного бюджету понад мільярд гривень податків
  • До уваги платників екологічного податку
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер