У пункті пропуску «Бориспіль» упереджено вивіз 8 рідкісних соколоподібних птахів до ОАЕ

Працівники Київської митниці ДФС у співпраці з прикордонниками Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» попередили незаконне вивезення за межі України рідкісних птахів.

Двоє наших співвітчизників самостійно обрали процедуру спрощеного проходження митного контролю -  «зелений коридор», тим самим заявивши, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за митну територію України.

Після перетину пасажирами «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор», під час здійснення митного контролю, у дорожній сумці пасажирів (ручній поклажі) виявлені дорослі соколоподібні птахи біло-сірого кольору. Крила птахів були загорнуті у різнокольорову тканину та скріплені жовтою паперовою клейкою стрічкою в області лап.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації та документів на право переміщення живих тварин, а саме – дозволу CITES, а також документів про право набуття тварин, ветеринарного свідоцтва - не мали.

Згідно з Конвенцією „Про Міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення” CITES, живі тварини (соколоподібні птахи) обмежені до переміщення через митний кордон України.

Складено протоколи про порушення митних правил. Птахів вилучено і направлено на відповідальне зберігання в один з районних спеціалізованих закладів до винесення судом рішення у справах. Орієнтовна вартість одного птаха - 10 000 доларів США.

ГУ ДФС у Київській області

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер