Білоцерківська районна рада

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

Про новий порядок оформлення тимчасових споруд

для здійснення підприємницької діяльності.

Наказом Мінрегіону від 21.10.2011 р. №244 затверджено Порядок розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

Згідно з Порядком тимчасова споруда для здійснення підприємницької діяльності (ТС) може мати торгове, побутове, соціально-культурне або інше призначення. Вона є одноповерховою спорудою, що виготовляється з полегшених конструкцій без облаштування фундаменту.

Процедура отримання дозволу на розміщення тимчасової споруди відбувається у два етапи.

Спочатку необхідно буде звернутися до виконавчого органу відповідної ради або адміністрації із заявою-запитом (довільної форми) про можливість розміщення тимчасової споруди. До неї додається ряд документів, а саме: графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування тимчасової споруди та реквізити замовника (найменування, П.І.Б., адреса, контактна інформація). Цей перелік, відповідно до Порядку, є вичерпним.

Після позитивного рішення про відповідність передбачуваного місця розташування ТС до будівельних норм,, необхідно отримати паспорт прив’язки тимчасової споруди — основний дозвільний документ.

Для оформлення паспорта прив’язки тимчасової споруди заявникові слід звернутися до органу містобудування та архітектури із відповідною заявою і проектними документами. Для цієї процедури містобудівні умови й обмеження забудови земельної ділянки не надаються.

Для розміщення поряд з тимчасовою спорудою холодильного й іншого устаткування будь-які дозволи не потрібні, але при цьому загальна площа, яку займає таке устаткування, не може перевищувати 25% площі тимчасової споруди.

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер