Білоцерківська районна рада

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

Борги жителів Київщини за газ сягнули 393 мільйонів гривень

У Київській області станом на 1 квітня борги населення за спожитий газ склали 393 млн грн. Це на 67 млн грн. більше, ніж було на початок опалювального сезону.

Через падіння доходів у кризовий період населення невчасно розраховувалося за газ навіть за колишніми цінами. У ПАТ «Київоблгаз» прогнозують, що після різкого підвищення ціни на газ з 1 квітня - майже в 6 разів - ситуація тільки погіршиться.

«Перебої з оплатою за послуги газопостачання ставлять під загрозу надійну роботу аварійних та експлуатаційних служб компанії. Дефіцит коштів створює складності при модернізації газових мереж та обладнання, так як сплачені споживачами кошти в першу чергу спрямовуються на забезпечення безаварійної та безперебійної роботи газових артерій області», - сказав голова правління «Київоблгаз» Володимир Машталірук.

У компанії відзначають, що ціну на газ встановлює держава в особі НКРЕКП. А в розпорядженні газорозподільних компаній залишається лише незначна частина від оплати за газ (біля 8%), у вигляді тарифів на розподіл і постачання. Решта коштів йдуть на розподільчі рахунки НАК «Нафтогаз України».

При підвищенні ціни на газ в уряді припускають, що це незначно відіб'ється на сім'ях з маленьких доходом, так як для них передбачені субсидії. Для Київської області в державному бюджеті на 2015 рік на виплату субсидій передбачено понад 1,47 млрд грн.

Але тим, хто заборгував за газ, не варто сподіватися на соціальну допомогу з боку держави. Для того, щоб вчасно і в повному обсязі отримати субсидію на оплату за житлово-комунальні послуги, в тому числі і за газ, слід погасити заборгованість, і надалі своєчасно і в повному обсязі сплачувати за нього.

З березня цього року клієнти ПАТ «Київоблгаз» можуть перевірити стан свого особового рахунку, проконсультуватись щодо оплати та залишити показання лічильника за номером єдиного контакт-центру 044 36 46 104 або на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

 

Довідка про компанію. ПАТ «Київоблгаз» - лідер серед підприємств з газопостачання та газифікації. Посідає перше місце в країні за протяжністю газопроводів (понад 44 тис. км) та за кількістю споживачів (понад 800 тисяч). Рівень газифікації області – 95,4 %.

Серед найбільших клієнтів ПАТ «Київоблгаз» є такі підприємства як Білоцерківська ТЕЦ, Комбінат «Тепличний», Ветропак Гостомельський Склозавод та Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

В ПАТ «Київоблгаз» працює біля 5 тис. співробітників.

 

За додатковою інформацією звертатися до фахівця із зв’язків з громадськістю

Анни Гляцевич

тел. +380 44 205 53 13

моб. +380 67 517 26 46

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

http://kv.104.ua/

 

 

 

ПОШУК

Останні новини

  • Шановні жителі Білоцерківського району!
  • Шановні жителі Білоцерківського району!
  • Синій, як море, як день, золотий – з неба і сонця наш прапор ясний!
  • Шановна Білоцерківська громадо!
  • Київська митниця ДФС контролює експорт деревини
ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер