Білоцерківська районна рада

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Відділ комунікацій

03680, м. Київ – 151, вул. Народного Ополчення, 5а

телефон (факс) 246-23-40


На Київській митниці ДФС з початку року вилучено валюту та валютні цінності на суму понад 24 млн. гривень

За порушення митних правил при переміщенні валюти та валютних цінностей в цьому році складено 69 протоколів.

В останньому випадку спроба незаконного ввезення на митну територію України значної партії валюти зафіксована працівниками Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль».

Наша співвітчизниця, яка належить до однієї з творчих професій,  повертаючись на батьківщину з Казахстану, своїми діями обрала для проходження спрощену систему митного оформлення -  «зелений коридор», тим самим заявивши, що переміщувані нею товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на  митну територію. Обмеження по переміщенню валюти передбачають наявність у громадян готівки у сумі, що не перевищує еквівалент 10 000 євро.

Після перетину пасажиркою „білої лінії”, яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю „зелений коридор”, у пасажирки виявлено готівку, що переміщувалась без ознак приховування і знаходилась у двох валізах та в жіночій сумочці у сумі 29800 доларів США, 12500 євро, 15100 рублів РФ. Зі слів громадянки, валюта належить їй особисто і призначалась для особистих цілей і оплати за орендовану квартиру.

З виявленої суми громадянці, згідно з вітчизняним законодавством, пропущено  10000 євро.  За протоколом про порушення митних правил вилучено 29800 доларів США, 2500 євро та 15100 рублів РФ до винесення судом рішення у справах.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині відбувся кущовий семінар для платників податків в приміщенні Бориспільської районної ради

Платники податків міст Бориспіль, Бровари, Переяслав-Хмельницький, Яготин та смт. Баришівка мали змогу почути від керівних працівників ГУ ДФС у Київській області про зміни внесені у податкове законодавство з 1 січня цього року та їх практичне застосування. Представники бізнесу довідалися про зміни в адмініструванні податку на додану вартість, новації в оподаткуванні податку на прибуток та єдиного соціального внеску. Почули роз’яснення по актуальним питання оподаткування. Фахівці закцентували увагу на кампанії декларування доходів громадян – 2016, новій декларації про майновий стан та доходи отримані у минулому році. Досить часу було приділено особливостям застосування реєстраторів розрахункових операцій та типовим помилкам при їх використанні.

Кущовий семінар проводився за участі представників Державного підприємства «Сервісно видавничий центр», які розповідали платникам про переваги передплати на єдине офіційне видання ДФС України – журнал “Вісник. Офіційно про податки”.

Платники податків отримали відповіді на свої запитання та друковану продукцію по темі семінару.

ГУ ДФС у Київській області

 

Декларації держслужбовців та посадовців слід надсилати до податкових інспекцій за місцем податкової адреси особи

Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області з питань направлення декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру (далі - Декларація) за 2015 рік у межах компетенції повідомляє.

Належним чином засвідчені копії Декларацій надсилають для перевірки достовірності зазначених у них відомостей до державних податкових інспекцій за податковою адресою суб’єкта декларування, за виключенням окремих суб’єктів, копії декларацій яких надсилаються безпосередньо до ДФС України.

Так, відповідно до  пункту 9 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 № 3206-VI перевірка достовірності зазначених у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру відомостей здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, у порядку, визначеному цим органом.

Для здійснення перевірки достовірності зазначених у декларації відомостей державний орган, орган місцевого самоврядування, інша юридична особа публічного права протягом 10 днів з дня одержання декларації від суб’єкта декларування надсилає її копію центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

Проведення таких перевірок згідно з п. 5 Порядку здійснення перевірки достовірності відомостей, зазначених у декларації, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.03.2015 №333 (далі – Порядок № 333) передбачено здійснювати апаратом ДФС України, а також її територіальними органами (державними податковими інспекціями) за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

При цьому, апаратом ДФС України перевірка здійснюється на підставі отриманих копій декларацій державних органів влади, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб публічного права, а саме: Президента України, Голови Верховної Ради України, його Першого заступника та заступника, Прем'єр-міністра України, Першого віце-прем'єр-міністра України, Віце-прем'єр-міністра України, а також міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів України, Голови Національного банку України, Голови Антимонопольного комітету України, Голови Фонду державного майна України, Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України, їх перших заступників, заступників; Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Голови Служби зовнішньої розвідки України, начальника Управління державної охорони України, Міністра фінансів України, Голови Державної фіскальної служби України, начальника податкової міліції, Міністра внутрішніх справ України, Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, їх перших заступників, заступників; членів Вищої ради юстиції, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Голови Державної судової адміністрації України, його першого заступника, заступника; Глави Адміністрації Президента України, Керівника Державного управління справами, Керівника Секретаріату Кабінету Міністрів України, Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, їх перших заступників, заступників; членів Центральної виборчої комісії, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, голів та членів національних комісій, що здійснюють державне регулювання природних монополій, державне регулювання у сферах зв'язку та інформатизації, ринків цінних паперів і фінансових послуг.

Перевірку інших суб’єктів декларування (крім зазначених вище) здійснюють державні податкові інспекції за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

З урахуванням положень статті 45 Податкового кодексу України податковою адресою платника податків — фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі (державній податковій інспекції).

Білоцерківська ОДПІ

 

На Київській митниці ДФС вилучено 22 тонни гречки з Російської Федерації

У лютому, на адресу вітчизняного підприємства з Російської Федерації, ввезено на територію України, на вантажному автомобілі, 22 т товару «крупа гречана ядриця, що швидко розварюється, обрушена» вартістю 902 тис. рос. рублів. Згодом з’ясувалося, що код товару вказано неправильно. Замість коду УКТЗЕД 1104291700 «крупа гречана, що являє собою ядро гречки (лущене)», товар по якому заборонено для ввезення в Україну з Російської Федерації, вказали інший – дозволений.

Тобто директор вітчизняного підприємства вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Складено протокол про порушення митних правил. Вантаж гречки вилучено до винесення судом рішення у справі.

ГУ ДФС у Київській області

 

Шановні керівники органів державної влади та органів місцевого

самоврядування!

 До початку роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, суб’єкти декларування зобов’язані подавати Декларації відповідно до ст. 12 Закону України від 07 квітня 2011 року №3206-УІІ «Про засади запобігання і протидії корупції» (далі - Закон №3206).

Частиною дев'ятою ст.12 Закону передбачено проведення перевірки достовірності відомостей, зазначених суб’єктами декларування у Декларації.

Така перевірка згідно з п. 5 Порядку здійснення перевірки достовірності відомостей, зазначених у декларації, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.03.2015 №333 (далі - Порядок), здійснюється як апаратом ДФС, так і територіальними органами (державними податковими інспекціями) за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

При цьому безпосередньо апаратом ДФС здійснюються перевірки на підставі отриманих копій Декларацій виключно суб’єктів декларування, перелік яких визначено п.п. 1 п. 5 Порядку, інших суб’єктів декларування - територіальними органами ДФС за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

Відповідно до ст. 45 Податкового кодексу України податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.

Тому, враховуючи наведене, з метою зменшення бюджетних витрат, для здійснення перевірки достовірності зазначених у Декларації відомостей відповідний орган протягом десяти днів з дня одержання декларації необхідно надсилати її копію:

до апарату ДФС - суб’єктів декларування, перелік яких визначено п.п. 1 п. 5 Порядку;

до територіального органу ДФС за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування інших суб’єктів декларування.

Одночасно інформуємо, що адреси територіальних державних податкових інспекцій головних управлінь ДФС в областях та м. Києві розміщено на веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua).

Головне управління ДФС у Київській області.

 

Тимчасово безробітний намагався ввезти валюти у 14 разів (!) більше дозволеного

Працівниками Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» вкотре з початку року попереджено незаконне переміщення значної партії валюти.

Наш тимчасово безробітний співвітчизник, що повертався з республіки Казахстан, своїми діями обрав спрощену систему митного оформлення -  «зелений коридор», де передбачено наявність у громадян готівки у сумі, що не перевищує 10000 євро (чи еквівалент цієї суми в іншій валюті). Після перетину пасажиром „білої лінії”, яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю, громадянин на запитання щодо наявності в нього готівки, повідомив, що має близько 300 доларів США. Однак, після особистого огляду речей пасажира, у внутрішніх кишенях куртки, яку пасажир тримав у руках, виявлена готівка в розмірі  150 000 євро.

Відповідно до вітчизняного законодавства, з виявленої суми пасажиру пропущено 10 000 євро, а за протоколом про порушення митних правил вилучено 140 000 євро до винесення судом рішення у справі.

Всього з початку року митницею складено 61 протокол про порушення митних правил, де предметом порушення була валюта на суму 21,8 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

Платники податків Білоцерківщини з початку року поповнили державну скарбницю майже на 80,0 млн. гривень

Якщо за січень-лютий 2015 року платниками Білоцерківщини було сплачено 144,5 млн. грн. податків і зборів, то за два місяці роботи у поточному році до бюджетів усіх рівнів надійшло 220,4 млн. гривень. Темпи росту склали 152,5 відсотка.

Зокрема, Державний бюджет отримав 77,9 млн. гривень, що майже на 7,0 млн. гривень більше, ніж фактичний обсяг тогорічних надходжень. До місцевого бюджету надійшли 142,5 млн. гривень, чим перевищили фактичні обсяги минулого року на 69,4 млн. гривень.

У трійці бюджетоформуючих платежів серед повного переліку податків і зборів, які сплачують платники регіону, залишаються: податок на доходи фізичних осіб – 82,4 млн. гривень, податок на додану вартість – 37,5 млн. грн. та єдиний податок – 19,4 млн. гривень.  Окремо, надходження з єдиного внеску на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування у січні-лютому цього року склали 102 млн. гривень.

Досягти таких результатів вдалось, головним чином, за рахунок сумлінності платників, які усвідомлюють усю важливість своєчасної та повної сплати податків та активізації співпраці податкової інспекції з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування.

Відділ комунікацій Білоцерківської ОДПІ


На Київській митниці ДФС у лютому перераховано до держбюджету 2,5 млн. грн. від стягнення штрафів та реалізації конфіскованого майна

Працівниками Київської митниці ДФС у лютому заведено 50 справ про порушення митних правил. За попередньою оцінкою вартість предметів порушення митних правил складає майже 13 млн. гривень. Реально вилучені предмети у 37 справах на суму 12,5 млн.  гривень. Розглянуто 3 справи про порушення митних правил, накладено штрафів на суму  понад 208 тис. гривень. До суду направлено 37 справ на  9,2 млн. гривень.

Управлінням боротьби з митним правопорушенням заведено 17 справ про порушення митних правил на 1,5 млн. гривень.

У лютому підготовлено та направлено до Управління Служби безпеки України в Київській області та органів внутрішніх справ 3 повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення.

Предметами правопорушення в лютому  були готівка, квіткова продукція, герметик, психотропні речовини, наркотичні засоби, засоби гігієни, набої, тютюнові вироби, одяг бувший у використані, акцизні марки, канцелярське приладдя.

Виявлено також 3 факти незаконного переміщення наркотичних засобів та психотропних речовин. По ним складено 3 протоколи про порушення митних правил і направлено 2 повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення до органів  МВС України. В результаті вилучено: наркотичні засоби – кокаїн – 3618,25 г, кодеїн - 84 таблетки, психотропні речовини -  альпразолам - 40 таблеток, празепам – 40 таблеток, хлордіазепоксид - 25 таблеток.

З початку року в результаті опрацювання відповідей митних органів іноземних держав складено 2 протоколи про порушення митних правил майже на 471 тис. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині підрозділи податкового аудиту додатково поповнили бюджет на 9,5 млн. гривень

З початку року проведено 136 документальних перевірок юридичних осіб,  з них 31 планова та 105 позапланових.

За наслідками перевірок донараховано податкових зобов’язань на 176,5 млн. гривень. З них  узгоджено податкових зобов’язань на суму близько 47 млн. гривень.

Також проведено 321 фактичну перевірку платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. За результатами перевірок донараховано штрафних санкцій на суму понад 611 тис. грн., що на 10,4 тис. грн. більше минулого року.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині підрозділи податкового аудиту додатково поповнили бюджет на 9,5 млн. гривень

З початку року проведено 136 документальних перевірок юридичних осіб,  з них 31 планова та 105 позапланових.

За наслідками перевірок донараховано податкових зобов’язань на 176,5 млн. гривень. З них  узгоджено податкових зобов’язань на суму близько 47 млн. гривень.

Також проведено 321 фактичну перевірку платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. За результатами перевірок донараховано штрафних санкцій на суму понад 611 тис. грн., що на 10,4 тис. грн. більше минулого року.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київській митниці ДФС у лютому перераховано до держбюджету 2,5 млн. грн. від стягнення штрафів та реалізації конфіскованого майна

Працівниками Київської митниці ДФС у лютому заведено 50 справ про порушення митних правил. За попередньою оцінкою вартість предметів порушення митних правил складає майже 13 млн. гривень. Реально вилучені предмети у 37 справах на суму 12,5 млн.  гривень. Розглянуто 3 справи про порушення митних правил, накладено штрафів на суму  понад 208 тис. гривень. До суду направлено 37 справ на  9,2 млн. гривень.

Управлінням боротьби з митним правопорушенням заведено 17 справ про порушення митних правил на 1,5 млн. гривень.

У лютому підготовлено та направлено до Управління Служби безпеки України в Київській області та органів внутрішніх справ 3 повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення.

Предметами правопорушення в лютому  були готівка, квіткова продукція, герметик, психотропні речовини, наркотичні засоби, засоби гігієни, набої, тютюнові вироби, одяг бувший у використані, акцизні марки, канцелярське приладдя.

Виявлено також 3 факти незаконного переміщення наркотичних засобів та психотропних речовин. По ним складено 3 протоколи про порушення митних правил і направлено 2 повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення до органів  МВС України. В результаті вилучено: наркотичні засоби – кокаїн – 3618,25 г, кодеїн - 84 таблетки, психотропні речовини -  альпразолам - 40 таблеток, празепам – 40 таблеток, хлордіазепоксид - 25 таблеток.

З початку року в результаті опрацювання відповідей митних органів іноземних держав складено 2 протоколи про порушення митних правил майже на 471 тис. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

Двоє пенсіонерів контрабандою переміщували через пункт пропуску «Бориспіль» близько 7 кг кокаїну

Працівниками Київської митниці ДФС практично за участю всіх правоохоронних органів, представлених в аеропорту «Бориспіль», зафіксовано нахабну спробу контрабанди крупної партії кокаїну.

Пенсіонери повертаючись на батьківщину з ОАЕ, обирали для проходження спрощену систему митного контролю - “зелений коридор”.

Після перетину білої лінії, яка позначає закінчення проходження митного контролю в режимі „зелений коридор”, під час вибіркового митного контролю, у громадянина в 2-х пакетах виявлено 6 картонних фірмових блоків для пакування печива, всередині яких містились 12 картонних коробок для пакування печива, з написом OREO (по 2 картонні коробки у кожному блоці). Всередині  картонних коробок виявлено 194 місткості-капсули циліндричної форми жовтого кольору, обгорнуті щільним шаром поліетилену, в свою чергу обгорнутих фольгою від цукерок різних кольорів та торгівельних марок, вагою брутто 3618,25 г. з вмістом порошкоподібної речовини білого кольору, яка відповідно до показників наркотесту містить у своєму складі наркотичний засіб – кокаїн.

У пенсіонерки, що прилетіла іншим рейсом, після перетину білої лінії, яка позначає закінчення проходження митного контролю в режимі „зелений коридор”, під час вибіркового митного контролю, у пакеті виявлено 6 не герметично зачинених, з пошкодженням фабричної упаковки фірмових коробок від цукерок циліндричної форми з написом англійською мовою JACK DANIELS – 2шт. та REMY MARTIN – 4 шт. Всередині  коробок виявлено 173 місткості-капсули циліндричної форми жовтого кольору, обгорнуті щільним слоєм поліетилену та обгорнуті фольгою від цукерок, вагою брутто 3215,6 г.  з вмістом порошкоподібної речовини білого кольору, яка також відповідно до показників наркотесту містить у своєму складі наркотичний засіб – кокаїн.

Таким чином, громадяни України перемістили виявлену наркотичну речовину через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з використанням засобів та способів, що утруднюють її виявлення.

Працівниками митниці складені протоколи про порушення митних правил. Матеріали справ та наркотичну речовину вилучено слідчими СБУ для проведення відповідних процесуальних дій.

ГУ ДФС у Київській області

 

Київська митниця ДФС: за нас говорять цифри держбюджету

Київською митницею ДФС у лютому (станом на 23.02.2016) забезпечено перерахування до державного бюджету митних податків на 2,6 млрд. гривень. Індикативні показники на лютий вже виконані на 101,2 %.

Основними бюджетоформуючими товарами, митне оформлення яких здійснювалось у лютому в зоні діяльності Київської митниці були: «автомобілі легкові» – сплачено митних податків на 452,2 млн. грн.; «засоби захисту рослин» - 425,5 млн. грн.; «лікарські засоби» – 126,8 млн. грн.; «насіння соняшнику» – 87,4 млн. грн.; «кукурудза» –81,1 млн. гривень.

В порівнянні з січнем, у лютому 2016 року забезпечено збільшення надходжень митних податків до державного бюджету на 643,9 млн.грн. (+32,2%).

Сплата митних податків у лютому цього року перевищили лютий минулого року на 734,5 млн. грн. (+38,5%).

ГУ ДФС у Київській області

 

Київською митницею ДФС виявлено велику партію тютюнових виробів іноземного виробництва без акцизних марок

Київською митницею ДФС спільно зі співробітниками Служби безпеки України виявлено велику партію підакцизних товарів, а саме 327,5 тис. пачок цигарок (6 550 000 шт.) іноземного виробництва, без акцизних марок України, а отже незаконно, без сплати необхідних платежів, ввезених на територію нашої держави.

Так, при відпрацюванні інформації, яка надійшла від Головного Управління служби безпеки України в м. Києві та Київській області у ході проведення спільних заходів, а саме огляду вантажного автомобіля марки «RENAULT» встановлено, що у вантажному відсіку цього транспортного засобу знаходиться 655 картонних коробів цигарок іноземного виробництва марки D&B Comfort, на яких відсутні акцизні марки України, що підвереджують сплату акцизного податку.

По даному факту співробітниками управління боротьби з митними правопорушеннями митниці складено протокол про порушення митних правил у відношенні водія зазначеного транспортного засобу за ознаками правопорушення передбаченого ст. 484 Митного кодексу України, оскільки товари, які ним перевозились, ввезені на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю. Санкція зазначеної статті передбачає конфіскацію предметів правопорушення, а також сплату штрафу у розмірі 100% їх вартості.

Крім того, за вказаним фактом СБУ відкрите кримінальне провадження.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині упереджено розкрадання понад 80 млн. гривень бюджетних коштів

Працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Київській області спільно з Управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України проведено комплекс заходів, за результатами яких задокументовано факт скоєння замаху на розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах при здійсненні державних закупівель посадовими особами одного з потужних підприємств енергетичної галузі України.

Так, службовими особами ПАТ при організації та проведенні тендеру порушено критерії відбору підприємств-учасників, яких планувалось залучати до безпосереднього виконання здійснення транспортно-експедиційного обслуговування поставки 800 тисяч тонн імпортованого вугілля для власних теплоелектростанцій, на суму понад 80 млн. гривень.

Зазначене підприємство з метою розкрадання державних коштів мало на меті залучити до схеми поставки імпортованого вугілля ряд суб’єктів господарювання транзитно-конвертаційної спрямованості м. Києва та Київської області для документального оформлення придбання транспортно-експедиційного послуг, які безпосередньо здійснювались даним акціонерним товариством.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

ГУ ДФС у Київській області

 

У пункті пропуску «Бориспіль» зупинена спроба незаконного ввозу валюти майже на 37 тисяч доларів США

Працівниками Київської митниці ДФС зафіксована спроба незаконного переміщення через митний кордон України крупної партії валюти високоповажним громадянином - співробітником посольства однієї з західно африканських країн при Міністерстві закордонних справ Російської Федерації.

Іноземець прибув з республіки Бєларусь і самостійно обрав для проходження митного контролю спрощену систему -  «зелений коридор», де передбачено наявність у громадян готівки у сумі, що не перевищує 10000 євро (чи еквівалент в іншій валюті).

Після перетину «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю „зелений коридор”, у кишенях плаща та піджака, одягнених на пасажирі, виявлено 36 815 доларів США.

Зі слів іноземця, готівку він привіз в Україну для оплати стипендії своїх земляків-студентів у різних учбових закладах України.

Згідно чинного законодавства, складено протокол про порушення митних правил та вилучено 25470 доларів США до винесення судом рішення у справі. Пропущено пасажиру 11345 доларів США.

ГУ ДФС у Київській області

 

В січні жителі Київщини подали 748 податкових декларацій про майновий стан і доходи

З початку року громадяни задекларували доходів на суму понад 68 млн. гривень. Шість жителів Київщини задекларували доходи у сумі більше 1 млн. гривень. Загальна сума задекларована «мільйонерами» доходів становить 13,5 млн. гривень.

Найактивніше свої статки декларували мешканці Броварського та Києво-Святошинського районів Київської області – подано 140 та 114 податкових декларацій відповідно.

Серед загальної кількості задекларованих доходів найбільша частка припадає на доходи, отримані в результаті прийняття у спадщину чи дарунок майна –  задекларовано понад 18 млн. грн.; доходи у вигляді заробітної плати - майже 3 млн. грн. (ті, які отримували доходи від двох та більше податкових агентів і загальна сума отриманих доходів яких перевищує 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року); дохід, отриманий від операцій з продажу рухомого та нерухомого майна - 7 млн. грн., інші доходи –  також 7 млн. гривень.

Сума податку на доходи фізичних осіб, самостійно визначена громадянами до сплати, становить 1 млн. гривень.

Загальна сума задекларованого до сплати військового збору склала 300 тис. гривень.

Протягом січня правом на отримання податкової знижки скористалося 205 громадян. Задекларована ними сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню, становить 500 тис. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

Робота по упередженню корупційних проявів в органах ДФС Київщини

Співробітниками відділу власної безпеки при Головному управлінні ДФС у Київській області ГУВБ ДФС України впродовж 2015 року проведено 1062 профілактичних заходи щодо попередження корупційних проявів, це: постійно діючий швидкий рядок на суб-сайті ГУ ДФС у Київській області, 192 бесіди (виступи, лекції) в робочих колективах з антикорупційної тематики, організовано 181 виступ по радіо та телебаченню, здійснено 79 публікацій та повідомлень в мережі Інтернет. Також проведено 162 інших заходи з підвищення ефективності боротьби із корупцією (зокрема, економічні навчання в колективах), забезпечено 28 публікацій в пресі, проведено 32 наради  та 2 виступи.

У 2015 році до підрозділу власної безпеки ГУ ДФС у Київській області надійшло 89 повідомлень від суб’єктів господарської діяльності, фізичних та юридичних осіб, про можливі неправомірні дії співробітників органів фіскальної служби.

Проведено 247 службових розслідувань та перевірок. За їх наслідками винесено 49 подань керівникам структурних підрозділів для вжиття заходів реагування, за результатами яких 15 посадових осіб притягнуто до відповідальності, в тому числі 6 – до дисциплінарної, 127 службовим особам та кандидатам на працевлаштування до органів фіскальної служби винесено офіційні застереження щодо недопущення протиправної поведінки в ході провадження службової діяльності.

Розпочато 2 кримінальних провадження за встановленими фактами прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, тобто хабарництва, відповідальність за вчинення яких передбачена частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Крім того, в минулому році за матеріалами підрозділу власної безпеки розпочато 22 кримінальних провадження за фактами вчинення посадовими особами Головного управління, його територіальних органів, а також Київської митниці ДФС злочинів у сфері службової діяльності.

ГУ ДФС у Київській області

 

В електронному вигляді звітують 91,3% платників податків Київщини

В грудні 2015 року в електронному вигляді до територіальних органів ГУ ДФС у Київській області подали звітність в електронному вигляді з податку на додану вартість - 100% платників (за аналогічний період 2014 року – 97,4%), з акцизного податку - 70% платників, декларацію з податку на прибуток підприємства за ІІІ квартал 2015 року - 86,6% платників, по єдиному податку 53,4% платників (за ІIІ квартал 2014 року – 51,0 %), декларацію з податку на землю за 2015 рік - 67% платників, декларації про майновий стан і доходи за 2014 рік - 12% платників податків, за попередній рік – 11,2%.

Станом на 1 лютого свої доходи за 2015 рік в електронному вигляді задекларували 560 громадян.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині зареєстровано на 4 тис. більше нових суб’єктів господарської діяльності ніж торік

На обліку територіальних органів ГУ ДФС у Київській області станом на 1 лютого перебуває 159 тис. платників, з них понад 59 тис. юридичних осіб, та 99,5 тис. фізичних осіб. За рік кількість платників збільшилася на 4 тисяч, з них 55,5 тис. юридичних осіб на 3,5 тисячі, 99,3 тис. фізичних осіб - на 200 осіб.

Тільки в січні територіальними органами ГУ ДФС у Київській області зареєстровано 777 новостворених суб’єктів господарської діяльності.

З початку року платниками податку на додану вартість зареєстровано 13,3 тис. осіб, платниками єдиного соціального внеску – 176 тисяч, з них 57 тис. юридичних осіб та 119 тисяч фізичних осіб.

Протягом січня у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків зареєстровано 36 осіб, з них 33 іноземця.

ГУ ДФС у Київській області

 

 

На Київській митниці ДФС зупинено вивіз валюти, розмір якої в 32 рази перевищує дозволену суму

Інструктор з кінного спорту, повертаючись до Німеччини через зону відліт Прем’єр - зали ДП МА "Бориспіль", намагався незаконно вивезти за межі України у пункті пропуску "Бориспіль" 325800 євро та 4670 гривень.

dfs_2#phocagallerypiclens 9-phocagallerypiclenscode-News/2016/02/10.02.2016/dfs_2.jpg

Для проходження митного контролю іноземець самостійно обрав спрощену систему митного контролю "зелений коридор", яка передбачає, зокрема, безперешкодне переміщення для кожного громадянина валюти в еквіваленті 10 тисяч євро.

На запитання митників щодо наявності в нього предметів, що підлягають декларуванню, іноземець надав заперечну відповідь. Однак, при ретельному огляді ручної поклажі пасажира, поверх особистих речей, виявлені не задекларовані євро без ознак приховування. Також у кишенях брюк на громадянині знаходилося ще й 4670 гривень. Пасажир не мав в’їзної митної декларації і не надав виїзної митної декларації.

Тому згідно митного законодавства, складено протокол про порушення митних правил. Валюту, яку намагалися вивезти понаднормово - 315800 євро та 4670 грн. вилучено до винесення судом рішення у справі. Громадянину пропущено 10 тисяч євро.

Всього з початку року працівниками Київської митниці ДФС складено 30 протоколів про порушення митних правил, де фігурувала валюта, на загальну суму 13 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині виявлено незаконну реалізацію підакцизних товарів

В рамках проведення операції «Акциз – 2016», працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Київській області, на території Васильківського району, виявлено незаконну реалізацію підакцизних товарів – алкогольних напоїв та тютюнових виробів без відповідної ліцензії та інших дозвільних документів.

В результаті перевірки з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на орієнтовну суму 109,5 тис. грн., зокрема: алкогольних напоїв в кількості 205 літрів (20,5дал.)орієнтованою вартістю 101,4 тис. грн.; тютюнових виробів в кількості 494 пачок орієнтованою вартістю 8,1 тис. гривень.

Складено протоколи про адміністративні правопорушення. Вилучені товарно-матеріальні цінності передано на відповідальне зберігання.

Матеріали перевірки направлено до суду.

ГУ ДФС у Київській області

 

У січні від стягнення штрафів та реалізації конфіскованого майна Київською митницею ДФС перераховано до державного бюджету понад 6 млн. грн.

Співробітниками Київської митниці ДФС заведено 41 справа про порушення митних правил. За попередньою оцінкою вартість предметів порушення митних правил складає 6,7 млн. грн. Реально вилучені предмети у 29 справах на 3,4 млн.  гривень.

Типовими предметами правопорушення в січні були валютні цінності, які переміщувалися через митний кордон України в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму, квіткова продукція, зброя, радіообладнання, витратні будівельні матеріали, вироби санітарно-технічного призначення.

Управлінням аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням  заведено 19 справ про порушення митних правил на суму 3,7 млн. гривень.

У січні направлено 11 запитів до митних органів іноземних держав (до митних органів Великобританії, Іспанії, Литви, Німеччини, Польщі, Франції, Чехії та США). В результаті опрацювання відповідей, складено 4 протоколи про порушення митних правил на 3,3 млн. гривень.

Також працівниками Київської митниці протягом січня підготовлено та направлено до Управління Служби безпеки України в Київській області та органів внутрішніх справ 4 повідомлення про протиправні діяння.

ГУ ДФС у Київській області

 

В січні великими підприємствами Київської області до бюджету сплачено понад 221 млн. гривень

Великі підприємства Київщини забезпечили 26,8% надходжень із загального збору платежів до Зведеного бюджету.

Найбільші суми сплачено: ТОВ НВП "Аеротехніка - МЛТ" – 13,7 млн. грн., більше минулорічних надходжень на 1,7 млн. грн. або на 14,5%; ТОВ "Фоззі-Фуд" – 12,6 млн. грн., що надходження зросли на 10 млн. грн., або у 5 разів; ТОВ "Стейт Оіл" – 6,6 млн. грн.; ДП "МА "Бориспіль" – 6,5 млн. грн.; ТОВ "Фоззі Груп" – майже 6 млн. грн.; ПРАТ "Броварське ШБУ № 50" – 5,7 млн. грн.; ТОВ "Росток-Експо" – 5,3 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

У січні Київською митницею ДФС забезпечено надходження до бюджету понад 2 млрд. гривень митних платежів

Надходження січня перевищили минулорічні  на 632,5  млн. грн. або на 41,6%. Додатково перераховано митних податків у січні за результатами реалізації митницею заходів, спрямованих на забезпечення максимальних надходжень та залучення наявних резервів на 97,5 млн. грн., зокрема: за результатами коригування митної вартості товарів –  майже 96 млн. грн.; за рахунок класифікаційної роботи – 1,1 млн. грн.; за рахунок контролю правильності визначення країни походження товарів  – 650 тис. гривень.

Основними бюджетоформуючими товарами, митне оформлення яких здійснювалось у січні, в зоні діяльності Київської митниці були: засоби захисту рослин – ввезено на 1,8 млрд. грн., сплачено митних податків на 367,5 млн. грн.; автомобілі легкові - ввезено майже на 860 млн. грн., сплачено митних податків на 335 млн. грн.; лікарські засоби – ввезено на 1,5 млрд. грн., сплачено митних податків на 97,4 млн. гривень; кукурудза – ввезено на 351,4 млн. грн., сплачено митних податків на 70,4 млн. грн.; телефонні апарати – ввезено на 290,2 млн. грн., сплачено митних податків на 58 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

У січні надходження до Зведеного бюджету на Київщині склали майже 3 млрд. гривень

Київською митницею ДФС у січні забезпечено перерахування до Державного бюджету митних податків на 2,1 млрд. гривень.

Головне управління ДФС у Київській області протягом січня мобілізувало до бюджетів всіх рівнів понад 826 млн. грн., що майже на 50 % більше січня 2015 року. До державного бюджету у січні зібрано понад 401 млн. гривень.

У розрізі основних платежів надійшло: податку на додану вартість – більше 261 млн. грн., що на 73% перевищує рівень 2015 року; податку на прибуток підприємств – 15 млн. грн.; податку на доходи фізичних осіб – понад 81 млн. грн.; військового збору – біля 35 млн. грн., що на 71,8% більше минулорічних надходжень.

Платникам податків в січні відшкодовано податку на додану вартість майже 364 млн. грн., з них в автоматичному режимі – 30,6 млн. гривень.

Місцеві бюджети з початку року поповнилися майже на 425 млн. грн., додатково отримано 94 млн. гривень.

До місцевих бюджетів надійшло: податку на доходи фізичних осіб – 244 млн. грн., темп росту 102,6% до минулого року; плати за землю - 44,5 млн. грн., темп росту 118%; єдиного податку - 63 млн. грн., темп росту - 147,4%.

Також платниками Київської області протягом січня спрямовано до бюджету 366,4 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

ГУ ДФС у Київській області


На Київщині виявлено підпільний цех лікеро-горілчаних виробів

У м. Біла Церква працівниками оперативного та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області виявлено незаконне виробництво, зберігання та реалізація фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів.

В результаті проведених заходів з незаконного обігу вилучено: 3 пластикових ємкості об’ємом 20 літрів (6 дал) спиртовмісної рідини (спирт) – орієнтовною вартістю майже 6 тис. грн.; 575 шт. пластикових ємкостей об’ємом 5 літрів (287,5 дал) спиртовмісної рідини (ЛГВ) – орієнтованою вартістю понад 316 тис. грн.; обладнання для масового виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв: 4 пластикових ємкостей об’ємом 1 тис. літрів кожна, 60 шт. пустих пластикових пляшок ємкістю 5 літрів, кришки та ручки до них в кількості – 100 шт., шланги, фільтри, спиртометри, насосні прилади для розливу лікеро-горілчаних виробів орієнтованою вартістю більше 144 тис. гривень.

Загальна орієнтовна сума виявлених та вилучених товарно-матеріальних цінностей склала понад 500 тис. грн., з них підакцизних товарів більше 322 тис. гривень.

Триває досудове розслідування кримінального провадження.

ГУ ДФС у Київській області

 

З початку року працівниками Київської митниці ДФС вилучено більш ніж на 2 млн. грн. валюти, що незаконно переміщувалася

В пункті пропуску «Бориспіль» найпоширенішим предметом порушення митних правил у 2016 році, при проходженні спрощеної системи митного оформлення - «зелений коридор», була валюта. Тільки за три тижня цього року складено 11 протоколів про порушення митних правил на суму понад 2 млн. гривень.

Одним із прикладів порушення є випадок, коли особа без громадянства намагалася вивезти за межі митної території України 35305 доларів США та 35000 гривень.

Чоловік обрав спрощену систему митного оформлення - «зелений коридор», заявивши своїми діями, що переміщувані ним через митний кордон товари не підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами. Після перетину пасажиром «білої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю, у відділенні особистої сумки пасажира виявлена валюта, що переміщувалася без ознак приховування.

Згідно з вітчизняним законодавством для безперешкодного переміщення через митний кордон України кожному громадянину дозволено мати валюту в еквіваленті 10 тисяч євро. Тому, з виявленої суми пасажиру пропущено 35 000 гривень та 9 455 доларів США. А за протоколом про порушення митних правил вилучено 25 850 доларів США.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині у 2015 році виявлено 382 нелегальних працівника

Виявлені наймані особи, які працювали без укладання трудових угод з роботодавцями, додатково сплатили до бюджету близько 295 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та понад 33 тис.грн. єдиного соцвнеску.

Також 1205 громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації, офіційно зареєструвалися підприємцями та сплатили до бюджету близько 180 тис.грн. податків.

Завдяки спільним заходам ГУ ДФС у Київській області та органів місцевої влади, у 2015 році рівень виплати заробітної плати своїм працівникам підвищили майже 1,4 тис. суб’єктів господарювання. Додатково надійшло до бюджету майже 4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та єдиного соцвнеску.

Загалом за рік, під час перевірок суб`єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства встановлено у 95 % перевірених. До бюджету нараховані близько 16 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб з урахуванням штрафних санкцій.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині викрили «конвертаційний центр» з обігом 33 млн. гривень

Працівниками оперативного управління Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області спільно з слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві припинено діяльність «конвертаційного центру».

Безготівкові кошти діючих суб’єктів господарювання надходили на рахунки транзитно – конвертаційних суб’єктів господарської діяльності у вигляді оплати за товари (роботи, послуги), після чого кошти конвертувались у готівку за винагороду в 5 – 7 %. Податковий кредит транзитно – конвертаційних суб’єктів господарської діяльності формувався за рахунок використання псевдооперації з придбання товарно-матеріальних цінностей, як у підприємств-імпортерів, так і у підприємств з ознаками фіктивності.

Протягом ІІ кварталу 2015 року підприємства, які входили до складу «конвертаційного центру» проконвертували 33 млн. гривень. В результаті, реально діючими підприємствами незаконно сформовано податковий кредит на 5,5 млн. гривень.

Встановлено злочинну групу осіб, яка використовуючи підконтрольні їм підприємства, організувала роботу «конвертаційного центру» з метою прикриття незаконної діяльності «живих» суб’єктів господарювання.

На підставі ухвал суду проведено 9 обшуків. Під час яких виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 111 тис. гривень, 10 печаток, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, засоби зв’язку, бухгалтерські документи та пакет сухої подрібненої речовини рослинного походження з характерним запахом коноплі.

Проводяться слідчі дії з метою притягнення учасників «конвертаційного центру»  до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київській митниці ДФС відбулася чергова зустріч з підприємцями

З 01.01.2016 року набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Європейським співтовариством. Для обговорення питань, які стосуються принципів її впровадження, у відділі митного оформлення №1 митного поста «Святошин», відбулася зустріч керівництва та посадових осіб уповноважених на видачу сертифікатів форми EUR.1 впровадження з представниками учасників зовнішньоекономічної діяльності.

Під час зустрічі бізнесу презентовані основні положення Угоди, засад і принципів співробітництва України з Євросоюзом, правил заповнення сертифікатів форми EUR.1 та правил визначення країни походження товарів.

Співробітники митниці наголосили, що з набуттям чинності Угоди, відбулося спрощення митного оформлення товарів, які мають українське походження. Зокрема, отримання сертифікату форми EUR.1 тепер відбувається безпосередньо під час митного оформлення товарів, на безкоштовній основі, без залучення будь-яких інших організацій та відомств.

Учасникам зовнішньоекономічної діяльності роз’яснили переваги отримання статусу схваленого експортера - підприємства-експортера, юридичної особи, зареєстрованої в Україні, за винятком митного брокера, яке здійснює постійні відправлення товарів на умовах угод та має право самостійно оформлювати декларацію незалежно від вартості товару і відповідає вимогам наказу Міністерства фінансів України від 07.10.2014 № 1013 «Про затвердження Порядку надання та анулювання митницею статусу уповноваженого (схваленого) експортера».

Зустріч пройшла в жвавому обговоренні питань, що виникали під час митного оформлення товарів, що походять з Євросоюзу.

ГУ ДФС у Київській області

 

Щодо застосування спрощеної системи оподаткування

За останні дні до Державної фіскальної служби України надійшло чимало звернень від платників податків щодо застосування спрощеної системи оподаткування в  2016  році та тлумачення змін, внесених Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», який набрав чинності з 1 січня 2016 року.

У зв`язку з цим повідомляємо, що ДФС переглянула лист від 18.01.2016 №1527/7/99-99-17-02-02-17 «Про окремі зміни у  законодавстві щодо спрощеної системи  оподаткування», внаслідок чого до листа внесено наступні зміни:

«Суб’єкти господарювання - фізичні особи - платники  єдиного податку, які в 2015 році отримали доходи понад 5 млн. грн., але не перевищили обсяг доходу 20 млн. грн., не втрачають право застосовувати спрощену систему оподаткування в 2016 році.

Водночас, якщо фізичні особи – підприємці, які застосовують спрощену  систему оподаткування  протягом 2016 року, отримають доходи обсягом більше 5 млн. грн., такі  платники будуть зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, в якому відбулося таке перевищення».

Рішення прийнято на підставі ч. I ст. 58 Конституції України , якою передбачено, що закони та інші-нормативно правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом`якшують або скасовують відповідальність особи. А також відповідно до п. 56.21 ст. 56 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) у разі, коли норма Кодексу чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі цього Кодексу, або коли норми різних законів чи різних нормативно-правових актів, або коли норми одного і того ж нормативно-правового акта суперечать між собою та припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення на користь як платника податків, так і контролюючого органу, рішення приймається на користь платника податків.

Такий самий підхід застосовується і для платників єдиного податку третьої групи – юридичних осіб.

ГУ ДФС у Київській області

 

У 2015 році податкова міліція Київщини ліквідувала 5 «конвертаційних центрів»

Загальна сума проконвертованих коштів склала понад 510 млн. грн., а це 91 млн. грн. несплачених податків.

Протягом 2015 року органами ДФС проведено перевірки відносно 21 суб’єкта господарської діяльності – вигодонабувача викритих «конвертаційних центрів». За результатами перевірок донараховано 11 млн. гривень. З них вже стягнуто 1,2 млн. гривень.

Також в 2015 році продовжувалися відпрацювання суб’єктів господарської діяльності - вигодонабувачів «конвертаційних центрів» викритих у минулі роки. За результатами цих перевірок до бюджету  надійшло 7,8 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

Результати протидії незаконному обігу підакцизних товарів на Київщині у 2015 році

У 2015 році оперативними підрозділами ГУ ДФС Київщини з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на 83,5 млн. грн., з них підакцизної групи на суму понад 78 млн. грн., це: 5,8 тис. дал лікеро-горільчаних виробів на суму 6,4 млн. грн.; понад 3 тис. т паливно-мастильних матеріалів на суму 62,6 млн. грн.; майже 7 тис. дал. спирту на суму біля 5 млн. грн.; більше 48 тис. пачок тютюнових виробів на суму 987,5 тис. грн. та 5 автомобілів загальною вартістю 1,1 млн. гривень.

Припинена діяльність 8 підпільних виробництв з незаконного виготовлення підакцизних товарів, з них: 7 по виробництву лікеро-горільчаних виробів та 1 - паливно-мастильних матеріалів. За результатами розпочато 13 кримінальних проваджень.

Спільно з працівниками СБУ припинено діяльність підпільного цеху з обробки незаконно видобутого бурштину. В ході ліквідації якого вилучено 80 кг бурштину орієнтовною вартістю $250 тис. та обладнання для його обробки.

ГУ ДФС у Київській області

 

У 2015 році за матеріалами оперативних працівників ГУ ДФС Київської області забезпечено відшкодування збитків державі на суму понад 22 млн. гривень

У митній сфері, на підставі матеріалів оперативних підрозділів,  відшкодовано збитків державі на 3,5 млн. гривень.

В цілому, по закінчених кримінальних провадженнях, забезпечено відшкодування збитків майже на 28 млн. грн., з яких: понад 19 млн. грн. по кримінальних провадженнях направлених до суду; біля 9 млн. грн. по кримінальних провадженнях закритих на підставі застосуванням податкового компромісу.

За фактами незаконної заяви на відшкодування ПДВ з державного бюджету розпочато 8 кримінальних проваджень на 53,5 млн. гривень.

У митній сфері в 2015 році, за матеріалами оперативних працівників, розпочато 15 кримінальних проваджень, сума встановлених збитків по яким склала понад 49 млн. гривень. З метою відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на суму понад 5 млн. гривень.

На підставі матеріалів оперативних підрозділів у 2015 році зареєстровано 99 кримінальних правопорушень, з них 58 % відноситься до категорії тяжких та особливо тяжких.

Слідчими закінчено 59 кримінальних проваджень за матеріалами оперативних працівників ГУ ДФС Київщини, з них 26 направлено до суду та 15 закрито на підставі  застосування податкового компромісу.

ГУ ДФС у Київській області

 

У Київській області виявлено незаконна реалізація газу скрапленого та дизельного пального

Cпівробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Київській області виявлено факт незаконної реалізації підакцизного товару - газу скрапленого та дизельного пального. Діяльність проводилась без свідоцтва про державну реєстрацію, реєстратора розрахункових операцій та інших дозвільних документів.

Так, громадянка Київської області здійснювала реалізацію газу скрапленого та дизельного палива у автогазозаправному комплексі.

За результатами перевірки виявлено та вилучено газ скраплений в кількості 2,5 тис.літрів орієнтованою вартістю 17,5 тис. грн., дизельне пальне в кількості 2,7 тис. літрів орієнтованою вартістю 37,8 тис. грн. та заправочний комплекс орієнтовною вартістю 275 тис. гривень.

Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на орієнтовна суму 330,3 тис. гривень.

Матеріали перевірки направлено до суду.

ГУ ДФС у Київській області

 

У 2015 році державний бюджет поповнився на 6,6 млрд. гривень

Темп росту до фактичного показника минулого року у відповідних умовах склав 154,2%.

У розрізі основних платежів до державного бюджету забезпечено надходження: податку на додану вартість – 3,8 млрд. грн., що у відповідних умовах на 43,4% або на 1,1 млн. грн. більше ніж минулоріч; податку на прибуток підприємств – 877,8 млн. грн.; податку на доходи фізичних осіб – 992,6 млн. грн.; військового збору – 434,6 млн. грн.; акцизного податку із вироблених в Україні підакцизних товарів – 217,7 млн. грн., що у відповідних умовах більше надходжень 2014 року на 92,5% або на 104,6 млн. грн.; акцизного податку із ввезених на територію України підакцизних товарів – 49,5 млн. грн., що у відповідних умовах більше надходжень 2014 року на 36,5% або на 13,2 млн. гривень.

Платникам податків за 2015 рік відшкодовано 2,6 млрд. грн. податку на додану вартість, у тому числі, в автоматичному режимі – майже 1,5 млрд. гривень.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 7,6 млрд. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

Протягом 2015 року на Київщині до місцевих бюджетів забезпечено 950 млн. грн. додаткових надходжень

Надходження місцевих бюджетів склали понад 5 млрд. гривень. Темп росту до фактичного показника 2014 року склав 122,4%.

У розрізі основних платежів до місцевих бюджетів надійшло: податку з доходів фізичних осіб – надійшло близько 3 млрд. грн.; плати за землю - 644,7 млн. грн., темп росту 131,7% до відповідного періоду минулого року (додатково надійшло 155 млн. грн.); єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва – 603 млн. грн., темп росту 152,5% до відповідного періоду минулого року (додатково надійшло 207,7 млн. гривень).

ГУ ДФС у Київській області

 

Підрозділами податкового аудиту Київщини у 2015 році забезпечено 126,5 млн. гривень надходжень до бюджету

За 2015 рік підрозділами податкового аудиту Київської області проведено 823 документальні перевірки, з них: 185 планових та 638 позапланових перевірок.

За наслідками проведених планових та позапланових перевірок підрозділами податкового аудиту донараховано податкових зобов’язань в розмірі 4,4 млрд.грн., що на 2,2 млрд.грн. більше надходжень 2014 року.

Із загальних донарахованих податкових зобов’язань узгоджено 152,6 млн. гривень.

У 2015 році проведено 2722 фактичні перевірки платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. За їх результатами донараховані штрафні (фінансові) санкції на 7,7 млн. грн., що більше на 2 млн.грн. або на 34% 2014 року.

ГУ ДФС у Київській області

 

Київська митниця ДФС: майже 32 млрд. грн. перерахованих за 2015 рік, вже в Державному бюджеті України!

Протягом  2015 року  Київська митниця ДФС забезпечила надходження до Державного бюджету України на рівні –31,8 млрд. грн., що на 50,3%  (10,6 млрд. грн.) більше 2014 року.

Основними бюджетоформуючими товарами, митне оформлення яких здійснювалось у 2015 року в зоні діяльності митниці були  «автомобілі легкові» (сплачено митних податків на загальну суму 5,1 млрд. грн.), «засоби захисту рослин» (2 млрд.грн.), «лікарські засоби» (1,7 млрд.грн.), «нафта та нафтопродукти» (1,3 млрд.грн.) «телефонні апарати» (1,1 млрд.грн.).

За результатами реалізації митницею заходів в напрямку контролю за визначенням митної вартості товарів, їх класифікацією та країною походження, додатково протягом  2015 року перераховано до Державного бюджету України митних податків в сумі  950,6 млн. гривень.

З метою забезпечення максимальних надходжень митних податків до Державного бюджету України, митницею протягом 2015 року вживались усі можливі заходи, направлені на, активізацію діяльності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та створення максимально сприятливих умов для прискорення митного оформлення товарів, забезпечення системного аналізу зовнішньоекономічної діяльності суб’єктів ЗЕД, а також проведення з ними на регулярній основі робочих зустрічей з метою налагодження максимально ефективного та достовірного прогнозування надходжень митних платежів до Держбюджету.

ГУ ДФС у Київській області

 

Київською митницею ДФС в грудні перераховано до держскарбниці від стягнення штрафів та реалізації конфіскованого майна 2,8 млн. гривень

Митницею протягом грудня підготовлено та направлено до органів внутрішніх справ та служби безпеки України 6 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення.

Заведено 68 справ про порушення митних правил. Реально вилучені предмети у 45 справах. За попередньою оцінкою вартість предметів порушення митних правил складає 3,1 млн. гривень.

Типовими предметами правопорушення в грудні в основному були валютні цінності, овочі та фрукти, промислові товари та товари, які переміщувались в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

Управлінням аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням у заведено 31 справу про порушення митних правил на суму 272,5 тис. гривень.

Протягом грудня співробітниками митниці виявлено 3 факти незаконного переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, відповідно складено 3 протоколи про порушення митних правил та направлено 1 повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення до органів МВС України та 2 повідомлення до органів СБУ.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині у 2015 році до бюджету сплачено понад 603 млн. грн. єдиного податку

Протягом 2015 року платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування обліку та звітності, додатково до попереднього року сплатили майже 208 млн. гривень, темп росту склав 152,5 %. У грудні до бюджету надійшло понад 35 млн. гривень.

Фізичні особи – підприємці спрямували до бюджету понад 400 млн. гривень єдиного податку. Надходження на 103 млн. грн.  перевищили попередній рік, темп росту склав 134,6 %. Зокрема, в грудні сплачено біля 20 млн. грн., що перевищує 2014 рік на 3,4 млн. гривень.

Платниками єдиного податку з юридичних осіб ІІІ групи сплачено біля 102 млн. грн. єдиного податку, з яких 4,2 млн. грн. сплачено у грудні.

Юридичні особи ІV групи також забезпечили надходження до державного бюджету у сумі понад 101 млн. грн. єдиного податку. З них сплата за грудень склала 11 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

На Київщині податковий борг зменшився майже на 76 млн. гривень

Протягом 2015 року завдяки спільно налагодженій роботі по вжиттю заходів, спрямованих на погашення податкового боргу, по Київській області вдалося досягти скорочення загальної суми податкового боргу на 6%.

За рахунок вжитих заходів за 12 місяців надходження коштів до бюджетів усіх рівнів склали 296,4 млн. гривень. З них, до державного бюджету перераховано майже 190 млн. грн., до місцевих бюджетів - 106,5 млн. гривень.

В грудні в рахунок погашення податкового боргу надійшло 44,6 млн. грн., в тому числі, до державного бюджету – 30,3 млн. грн., до місцевих бюджетів – 14,3 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

 На Київщині упереджено спробу незаконного відшкодування ПДВ на суму 10 млн. гривень

Так, у січні 2016 року оперативниками фіскальної служби Київщини викрито незаконну спробу отримання бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Встановлено, що підприємством Київщини заявлено до бюджетного відшкодування податку на додану вартість майже 10 млн. гривень.

При проведенні перевірки підприємства щодо правомірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ виявлено, що при здійсненні господарської діяльності порушено вимоги Податкового кодексу України. В наслідок підприємству винесено податкове повідомлення – рішення на суму майже 10 млн. грн. основного платежу та близько 2,5 млн.грн. штрафних санкцій.

Досудове розслідування триває.

ГУ ДФС у Київській області

 

У 2015 році до органів ГУ ДФС у Київській області надійшло 605 звернень громадян

Протягом січня-грудня територіальними органами ГУ ДФС у Київській області розглянуто 445 письмових звернень громадян.

Найчастіше громадяни у зверненнях порушували питання щодо: інформування про ухилення від сплати податків (36,8%), контрольно-перевірочної роботи (30%), податку на доходи фізичних осіб (8%). Інші звернення стосувалися діяльності органів ДФС, питань щодо роз’яснення норм діючого податкового законодавства та подання податкової звітності.

Із загальної кількості письмових звернень, що надійшли протягом року, зареєстровано 19 скарг на неправомірні дії працівників.

За результатами розгляду скарг, підтвердилися (частково підтвердилися) 5 скарг. Посадові особи органів ДФС у Київській області, які допустили неналежне виконання службових обов’язків, депремійовані. Відповіді на скарги надані без порушень термінів.

Керівниками органів ДФС Київської області проведено 160 особистих прийомів громадян. Особистий прийом громадян посадовими особами ГУ ДФС Київської області, здійснюється згідно затверджених графіків за попереднім записом. Відмов з боку посадових осіб ДФС у задоволенні права на звернення не зафіксовано. Порушення під час розгляду звернень громадян на особистому прийомі відсутні.

ГУ ДФС у Київській області

  

На сервіс «Пульс» у 2015 році надійшло 862 звернення

В січні-грудні до ГУ ДФС у Київській області та митних органів надійшло 862 звернення, в тому числі до Київської митниці ДФС - 92 звернення, що складає 4%від загальної кількості по Державній фіскальній службі України.

Найчастіше у заявників виникали питання, пов’язані з проблемами при подачі звітності та реєстрації податкових накладних в ЄРПН – 172 (29,3%); з недоліками у роботі органів ДФС – 121 (20,6%); з проблемами при реєстрації податкових накладних та невідповідності даних Витягу (Система електронного адміністрування ПДВ) – 83 (14%).

Протягом минулого року до ГУ ДФС у Київській області надійшло 13звернень (2%), тематика яких пов'язана з корупційними діями працівників органів ДФС.

По Київській митниці ДФС більшість звернень стосується затримки митного оформлення - 44 (47,8%).

Всі звернення розглядаються своєчасно, а у випадках, якщо вирішення питання заявника суперечить нормам чинного законодавства, йому надається обґрунтоване роз’яснення з посиланням на норми таких актів.

ГУ ДФС у Київській області

 

До органів ДФС у Київській області надійшов 281 запит на публічну інформацію

Серед запитувачів: 153 запита – від юридичних осіб, 73 запита – від громадян, 55 запитів – від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.

Відповіді на запити надано запитувачам у встановлені законодавством строки, тобто протягом п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

Найбільшу зацікавленість викликала інформація про стан розрахунків з бюджетом, наявність чи відсутність заборгованості по платежам, матеріали документальних перевірок.

По 40 запитам відмовлено у наданні інформації органами ДФС Київської області. Основна причина відмови - порушення вимог пункту 2 статті 10 Закону України "Про доступ до публічної інформації" у частині надання розпорядником інформації на вимогу осіб, яких вона стосується. У даному випадку запитувана інформація про особу не стосувалася запитувача (реєстраційні данні платників податків, результати діяльності підприємств).

Отримати публічну податкову інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою:03680, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 5а (на конверті вказувати «Публічна інформація»); або на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; факс: (044) 246-23-40 чи зателефонувавши на (044) 200-37-31 в робочий час: з понеділка по четвер з 09-00 до 13-00 год.; 13-45 до 18-00 год. (у п’ятницю – до 16-45 год.).

ГУ ДФС у Київській області

 

У минулому році ЦОПами Київської області надано 159,4 тис. адміністративних послуг

Найбільшу перевагу серед наданих адміністративних послуг складають послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки - надано понад 63,7 тис. послуг, з реєстрації книги обліку розрахункових операцій, - 18 тис. послуг, з видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, які контролюються органами ДФС – 13 тис. послуг.

Повний перелік адміністративних послуг, які надаються територіальними органами ГУ ДФС у Київській області, можна переглянути на інформаційних стендах Центрів обслуговування платників, а також за гіперпосиланнямhttp://kyivobl.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

У центрах обслуговування платники можуть подати звітність та отримати безкоштовні ключі електронного підпису.

ГУ ДФС у Київській області

  

Київська митниця ДФС: майже 32 млрд. грн. перерахованих за 2015 рік, вже в Державному бюджеті України!

Протягом  2015 року Київська митниця ДФС забезпечила надходження до Державного бюджету України на рівні –31млрд. 793,3 млн. грн., що на 50,3%  (10 млрд. 646,9 млн. грн.)більше, в порівнянні з показниками 2014 року.

Основними бюджетоформуючими товарами, митне оформлення яких здійснювалось у 2015 року в зоні діяльності митниці були  «автомобілі легкові» (сплачено митних податків на загальну суму 5,1 млрд. грн.), «засоби захисту рослин» (2 млрд.грн.), «лікарські засоби» (1,7 млрд.грн.), «нафта та нафтопродукти» (1,3 млрд.грн.) «телефонні апарати» (1,1 млрд.грн.).

За результатами реалізації митницею заходів в напрямку контролю за визначенням митної вартості товарів, їх класифікацією та країною походження, додатково протягом  2015 року перераховано до Державного бюджету України митних податків в сумі  950,6 млн. гривень

З метою забезпечення максимальних надходжень митних податків до Державного бюджету України, митницею протягом 2015 року вживались усі можливі заходи, направлені на, активізацію діяльності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та створення максимально сприятливих умов для прискорення митного оформлення товарів, забезпечення системного аналізу зовнішньоекономічної діяльності суб’єктів ЗЕД, а також проведення з ними на регулярній основі робочих зустрічей з метою налагодження максимально ефективного та достовірного прогнозування надходжень митних платежів до Держбюджету.

ГУ ДФС у Київській області

  

Великі підприємства Київської області поповнили бюджет на понад 8 млрд. гривень

Великими підприємствами області забезпечено майже 70% загального збору платежів до Зведеного бюджету.

Найбільші суми сплачено:

ПАТ «Київський КПК» – 230,8 млн. грн., що на 121,4 млн. грн., або у 2,1 рази більше 2014 року;

ПАТ "Київобленерго"  – 133,7 млн. грн., що на 18 млн. грн., або на 15,6% більше 2014 року;

ПАТ "ВБД Україна" – 122,7 млн. грн., що на 30,3 млн. грн., або на 32,8% більше минулого року;

ТОВ «Вінер Імпортс Україна» – 116,8 млн. грн.;

ДП ПАТ «Оболонь» «Пивоварня Зіберта» –107,3 млн. грн.;

ДП «Ейвон Косметікс Юкрейн» – 104,6 млн. грн., що на 22,8 млн. грн., або на 27,9% більше 2014 року;

ТОВ «Фоззі-Фуд» – 97 млн. грн.;

ДП «Укррефтранс» – 84,8 млн. грн., що перевищило показник минулого року на 600 тис. грн.;

ПП «Петра-резерв» – 83,2 млн. грн.;

ТОВ «Стейт Оіл» – 82,4 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

 

ПОШУК

АнонсиАнонси
ПовідомленняПовідомлення
Прийо громадянПрийо громадян
Банер

Білоцерківська районна молодіжна громадська рада

Горяча_лініяГоряча_лінія
Пенсійна гаряча лініяПенсійна гаряча лінія
За здорове життяЗа здорове життя
УвагаУвага

WebMail