Білоцерківська районна рада

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

За 2014 рік обсяг транспортування газу у

Київській області знизився на 111 мільйонів куб.м.

Протягом року обсяг транспортування природного газу споживачам Київщини знизився на 111 мільйонів куб. м., що на 5% менше у порівнянні з 2013 роком. Внаслідок цього ПАТ «Київоблгаз» недоотримало  заплановану тарифну виручку, яка є основним джерелом для ремонту і модернізації газових мереж.

Разом з падінням обсягів транспортування газу знизилось і загальне споживання. Зокрема серед побутових споживачів Київської області використання газу зменшилося на 7,3%, у бюджетній сфері майже на 25%, серед теплопостачальних підприємств - на 12,1%.

Через зниження обсягів транспортування та постачання газу скоротилися доходи ПАТ «Київоблгаз». Виручка компанії виявилася на 42,4 млн грн менше, ніж планувалося при розрахунку інвестиційної програми на минулий рік. Внаслідок цього довелося скоротити майже на 35 млн грн. інвестиції в ремонт і модернізацію газових мереж, які необхідні для безпеки та ефективності газопостачання.

Зменшення тарифних надходжень разом з істотним підвищенням цін на основні матеріали та обладнання для здійснення виробничої діяльності, стали причинами скорочення у компаніі ресурсів, необхідних для забезпечення поставок газу споживачам. Адже тарифна виручка є головним джерелом для ремонту і модернізації газових мереж області, а також виплат заробітної плати працівникам газової компанії. «Через недоотримання тарифної виручки газова компанія не повністю фінансує важливі напрямки своєї діяльності, - сказав голова правління ПАТ «Київоблгаз» Володимир Машталірук. Наприклад, підприємству не вистачає коштів для встановлення запланованої кількості лічильників газу. Їх недостатня кількість призводить до неефективного споживання енергоресурсу. Крім того, брак коштів призводить до того, що гальмується виконання інвестиційної програми підприємства, проведення капітальних ремонтів газових мереж тощо.

«Для того, щоб «Київоблгаз» міг вчасно та якісно виконувати свої обов’язки безперебійного постачання та транспортування газу споживачам Київщини необхідно, щоб Національна комісія регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) привела діючі тарифи до економічно обгрунтованого рівня», - резюмує голова правління ПАТ «Київоблгаз» Володимир Машталірук.

Довідково.

Діяльність ПАТ «Київоблгаз», як суб’єкта природних монополій, регулюється державою в особі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Зокрема НКРЕКП встановлює ціни та тарифи на природний газ, тарифи на транспортування природного газу магістральними та розподільними трубопроводами, тарифи на постачання природного газу за регульованим тарифом. Крім цього, державний регулятор розробляє та затверджує порядок формування інвестиційних програм ПАТ «Київоблгаз».

 

Гляцевич Анна Ігорівна

Фахівець із зв’язків з громадськістю,

Голова профкому головного підприємства

 

ПОШУК

Останні новини

  • Шановні жителі Білоцерківського району!
  • Шановні жителі Білоцерківського району!
  • Синій, як море, як день, золотий – з неба і сонця наш прапор ясний!
  • Шановна Білоцерківська громадо!
  • Київська митниця ДФС контролює експорт деревини
ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер