Головне меню

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

У «КОПЕЙКИ» НЕ ПРОСТО ДАТА

– СУЦІЛЬНИЙ СИМВОЛІЗМ

 

12-го числа цьогорічного дванадцятого місяця газеті виповнилося 12 повноважних рочків. Тобто наразі маємо містичну комбінацію з потрійної дванадцятки: 12-12-12. Коли застосувати дитячі пізнання з нумерології,  то виходить досить «рівнобедрено» та «пірамідально».

Поглянемо «в корінь»: з давньої давнини число 12  вважалося цілковито довершеним символом “філософського каменя”, закінченості божественного кола, що крутить Всесвітом на всі боки. Згадаємо дванадцяткову структуру світобудови, присутність числа 12 у багатьох релігійних традиціях.

Аналізуючи античну культуру у творах Гомера, дослідник Лосєв свідчить:
“Крім наведених 12-ти титанів, ми знаходимо у Гомера: 12 убитих Діомедом фракійців; 12 загиблих троянців при появі Ахілла після смерті Патрокла; 12 бранців, принесених Ахіллом у жертву; 12 жертовних биків; 12 учасників Одіссеєвої розвідки, 12 ітакійських женихів Пенелопи; 12 рабинь, зайнятих помелом зерна; 12 невірних і страчених служниць у  будинку Одіссея; 12 фракійських царів; 12 коней Агамемнона для примирення з Ахіллом; 12 лошат Борея; 12 жертовних телят Гектора; 12 биків у якості ціни триножника для переможця на іграх на честь Патрокла; 12 кобил у одного з женихів Пенелопи; 12 ніг у Сцилли. І це ще далеко не всі приклади дванадцятки в Гомера. Число було дотичним до міст, кораблів, льохів, амфор, секир, прикрас, одягу тощо.”

А ще «12 знаків Зодіаку, 12 годин дня і ночі, 12 головних олімпійських богів, 12 біблійних колін, 12 апостолів, 12 днів Різдва», на думку дослідника символізму чисел А. Ольгина, говорять про всюдисущу природу числа дванадцять. Інший дослідник, Керлот, пише: “Дванадцять символізує космічний порядок і порятунок. Воно відповідає числу знаків Зодіаку і є основою всіх дванадцяткових груп. З ним пов’язані суті простору і часу, а також колеса і кола”. Число 12 полюбляють окультисти. Вони вважають його конструкцією з чисел 3 і 4, що вміщує в собі всі прояви матерії та духу, різноманітні ритми Всесвіту, світовий порядок проявленого космосу.

 

Ми хоч не окультисти, але теж полюбляємо, особливо тепер, коли газеті стукнуло 12 і вона нарешті вмістила в собі прояви матерії, духу, порятунку та світового порядку. З чим, до речі, ми її привітали. І не тільки ми. Хто ще? Ось – відзвітуємося «по протоколу». Авжеж, ми такі – неупереджені…

Голова Білоцерківської РДА Вадим Маршалок побажав головному редактору залишатися в коловороті подій, не розслаблятися й ніколи не опускати рук.

Натомість депутат міськради Сергій Істомін зажадав від видання не звалитися «з хвилі», не зменшувати обертів, як інші заангажовані видання.

Голова незалежної міської профспілки підприємців Олена Кукліснагадала, що колектив газети є членом вищезгаданої профспілкової організації, тому, як голова і старий друг «Копейки», вона побажала ресурсу наснаги та щирої любові вірних читачів.

Директор кафе «Челентано» Наталя Фірсова висловилася не лише з позиції активного читача, але й пропагандиста, адже у своєму закладі презентує «Копейку» для відвідувачів, які люблять і дослухаються до газетярського слова. Отже, пані Фірсова побажала «Копейке» та головному редактору Антоніні Нікіфоренко подальшого успіху й  тривалого процвітання.

Начальник відділу охорони навколишнього середовища Білоцерківської міської ради Тетяна Гапонова відзначила освітню діяльність «Копейки» в царині екологічного виховання місцян. До того ж, мовляв, газета традиційно висвітлює резонансні екологічні проекти Білоцерківського муніципалітету, за що їй велика подяка від означеного комунального відділу. Пані Тетяна побажала працівникам газети здоров’я, особистого щастя та безмежного творчого натхнення.

Приватний підприємець, власник салону «Яна» Галина Мороз повідомила, що давно знайома як з газетою, так і з її головним редактором. Також наголосила, що поважає діяльність газети, яка ось уже 12 років самовіддано працює в місті й для міста, висвітлюючи злободенні проблеми та успіхи білоцерківців. Пані Галина побажала не зважати на складні часи й твердо рухатися до поставленої мети.

Депутат міської ради, начальник управління освіти та науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик зізнався у своїй багаторічній повазі до видання. Він пригадав перші кроки на посаді директора школи, коли саме «Копейка» виступила своєрідним партнером і популяризатором освітянських процесів, підтримала становлення школи як спеціалізованого закладу. Не забув депутат і живого добросусідського спілкування, яке, безумовно, додавало користі новаторському поступу освітян. Наразі видання продовжує залишатися потужним, неупередженим інформаційним ресурсом з твердою позицією та незаангажованою думкою. Пан Юрій побажав йому залишатися таким завжди, не зважаючи та всупереч.

Як багаторічний журналіст газети, я з гостями погоджуюсь і дуже тішуся, що особисто причетний до славної дванадцятирічної історії «Копейки»; як і всі інші працівники на чолі з незмінним Главредом Антоніною Нікіфоренко та шеф-редактором Тарасом Морозом. Відтак,  урочисто обіцяємо бути здоровими та бадьорими, аби й надалі працювати для блага улюбленого і міста і для вас, шановні, милі й добрі земляки.

Олександр Виговський

 

Останні новини

  • 10 липня 2015 року відбулась нарада за підсумками роботи управління Пенсійного фонду України у Білоцерківському районі у першому півріччі цього року під головуванням першого заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України
  • Звіт народного депутата України Віталія Івановича ГУДЗЕНКА
  • Пам'яті жертв людомору
  • 6 липня Томилівка відзначила день села та 25 річницю агрофірми «Земля Томилівська»
  • Літній відпочинок триває...

ПОШУК

АнонсиАнонси
ПовідомленняПовідомлення
Прийо громадянПрийо громадян
Банер
Горяча_лініяГоряча_лінія
Пенсійна гаряча лініяПенсійна гаряча лінія
За здорове життяЗа здорове життя
УвагаУвага

Голосування

Наш портал
 

WebMail