• В районі урочисто відзначили день працівників освіти
  • В районі урочисто відзначили день працівників освіти
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри.
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри.
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри.
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри.
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри.
  • Відверто про наболіле
  • Відверто про наболіле
  • Тепло наших сердець - захисникам України
  • Тепло наших сердець - захисникам України
  • Тепло наших сердець - захисникам України
  • Тепло наших сердець - захисникам України
  • Від козаків до "кіборгів"
  • Від козаків до "кіборгів"
  • Від козаків до "кіборгів"
  • Від козаків до "кіборгів"
  • Переможці першості Білоцерківського району з футболу визначені
  • Переможці першості Білоцерківського району з футболу визначені
  • Переможці першості Білоцерківського району з футболу визначені

2 жовтня Засідання районної протиепізоотичної комісії 

2 жовтня перший заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук провів засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській райдержадміністрації.

Одним з перших розглянуто питання щодо вжиття профілактичних заходів по недопущенню занесення на територію району збудника вірусу африканської чуми свиней. Африканська чума свиней – хвороба, що знаходиться на першому місці за рівнем небезпечності. Від цього захворювання досі немає вакцини, також не існує ліків, якими його можна було б вилікувати. Крім цього, захворювання тягне за собою величезні матеріальні збитки. Адже в разі виявлення вірусу поголів’я свиней в радіусі 3 км. підлягає знищенню. Виходячи з цього, в районі передбачено облік усього поголів’я свиней у господарствах усіх форм власності. Ряд господарств, де вирощують свиней, переведені на закритий режим роботи. Систематично проводиться роз’яснювальна робота через засоби масової інформації та на засіданнях виконавчих комітетів місцевих рад. Також розроблено план заходів при виникненні АЧС на території району із зазначенням відповідальних осіб, термінів виконання та забезпечення матеріально-технічними заходами. Крім цього, сформовано матеріальний резерв на випадок ліквідації спалаху АЧС, створено групи швидкого реагування, є необхідний запас засобів для відбору та пересилки патологічного матеріалу, спецодягу та засобів захисту.

«Необхідно робити усе можливе, щоб запобігти виникненню спалахів захворювання на території Білоцерківщини. Тут кожен з нас має розуміти величезну відповідальність та ні в якому разі не нехтувати правилами», – наголосив Юрій Савчук.

Детальніше...
 

Білоцерківський район: до рятувальників завітали діти із дитячого садочку «Зірочка»

3 жовтня до рятувальників 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Узин завітали діти із дитячого садочку «Зірочка». В рамках Всеукраїнської акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» пожежними було продемонстровано аварійно-рятувальну техніку та  пожежно-рятувальне спорядження. Діти зацікавлено спостерігали та слухали розповідь пожежних, після чого запитували про цікаві історії із службової діяльності.

Після проведення заходів дітлахи мали можливість відчути себе рятувальниками та посидіти за кермом пожежного автомобіля. Користуючись нагодою, працівники ДСНС наголосили про правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Наприкінці заходу, дітки подякували рятувальникам за цікаву екскурсію та пообіцяли дотримуватися правил безпеки в побуті та в різних життєвих ситуаціях.

Інспектор групи запобігання НС 1-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області (м. Біла Церква) А.В. Бабич

 

Оперативна нарада 

Про заходи з підготовки до епідемічного сезону підйому захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в Білоцерківському районі говорили під час щотижневої оперативної наради. Інформував присутніх головний лікар району Олександр Лопот. 
Традиційно заплановані заходи, що здійснюються в передепідеміологічний період, і такі, що виконуються в період виникнення епідемії. Сформовано групу ризику осіб, які підлягають щепленню проти грипу в епідсезон 2017-2018 р.р. до якої включено 259 мешканців району різних категорій. В разі необхідності медичні установи району готові розгорнути близько двох сотень ліжок для госпіталізації хворих на тяжкі та середньої тяжкості перебігу форми захворювань. В бюджеті Білоцерківської ЦРЛ та КЗ БЦРР «Білоцерківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» передбачено 32 тисячі гривень на придбання вакцини для імунопрофілактики грипу осіб віднесених до групи ризику. Крім цього, центральною районною лікарнею замовлено 120 доз вакцини проти грипу «Ваксігрип». До речі, за словами головного лікаря району, вакцинація проти грипу є найефективнішим методом його попередження. Нині на вітчизняному фармацевтичному ринку зареєстровано 4 протигрипозні вакцини це: «Ваксігрип» (Франція), «Флюарікс» (Німеччина), «Інфлувак» (Нідерланди), вакцина Китайського виробника. 
Також Олександр Андрійович нагадав про основні правила, які допоможуть уберегтися від захворювання: повноцінне харчування, вживання загальнозміцнюючих та тонізуючо-імуномодулюючих препаратів та препаратів цілеспрямованої імуностимулюючої дії, дотримуватися елементарних правил гігієни.

 

З турботою про молодят

Вже більше року в Україні триває пілотний проект Міністерства юстиції зі швидкого одруження. Він має назву «Шлюб за добу», мета якого – впровадження європейських стандартів та боротьба з корупцією у сфері реєстрації актів цивільного стану. Стартував пілот з Києва та кількох міст поблизу АТО, сьогодні експрес-шлюб можна оформити вже у 34 містах і, навіть, в одному селі.

За даними Мінюсту, кількість бажаючих швидко одружитися росте. Чиновники навіть підкреслюють, що швидкі шлюби міцніші ніж звичайні: незважаючи на відсутність місячного «випробувального терміну» для почуттів, розлучень серед них поки що не більше 3 відсотків.

Про популярність програми свідчать статистичні дані, за рік пришвидшеними темпами розписалися 16 тисяч 800 пар по всій Україні. Керманичі радіють, що проект «Шлюб за добу» має успіх. А молодь може не чекати 30 днів після подачі заяви, а відразу наступного ж дня одружитися.

На допомогу закоханим завжди поспішають фахівці Комунального підприємства «Щасливе місто».

Детальніше...
 

Дорогі друзі! 30 вересня – День усиновлення

Щиро вітаємо із святом родинного затишку та дитячої надії,всіх, хто причетний до цього свята - усиновлювачів, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників!

Дякуємо всім небайдужим до долі дітей, всім, хто розуміє, наскільки важливим для процвітання нації є виховання у повноцінних родинах. 
Наразі на обліку районної служби у справах дітей та сім’ї перебуває 140 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. 98% дітей влаштовані у сімейні форми опіки. Це прийомні родини, а їх у районі 5, чи родини родичів, дитячі будинки сімейного типу, яких нараховується шість. Зокрема у таких формах сімейного виховання, як ДБСТ та прийомні сім`ї, наразі знаходяться 48 дітей, 22 з них - мають статус тимчасово переміщених осіб. Протягом 2016-2017 років 5 діточок з району усиновлено.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 6 з 359

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер