• В районі урочисто відзначили день працівників освіти
  • В районі урочисто відзначили день працівників освіти
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри
  • На Білоцерківщині відбулися сільські спортивні ігри
  • Відверто про наболіле
  • Відверто про наболіле
  • Тепло наших сердець - захисникам України
  • Тепло наших сердець - захисникам України
  • Тепло наших сердець - захисникам України
  • Тепло наших сердець - захисникам України
  • Від козаків до "кіборгів"
  • Від козаків до "кіборгів"
  • Від козаків до "кіборгів"
  • Від козаків до "кіборгів"
  • Переможці першості Білоцерківського району з футболу визначені
  • Переможці першості Білоцерківського району з футболу визначені
  • Переможці першості Білоцерківського району з футболу визначені

Президент закликав пришвидшити впровадження реформи

Президент закликав пришвидшити впровадження реформи медицини та прокладення швидкісного Інтернету в сільській місцевості

Президент Петро Порошенко, виступаючи на шостому засіданні Ради регіонального розвитку, закликав пришвидшити впровадження медичної реформи в сільській місцевості.

Глава держави подякував Парламенту, який цієї осені проголосував за реформу освіти, судову та пенсійну реформи. Також на минулому тижні була проголосована медична реформа та в першому читанні законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». «Перші 4 млрд на фінансування проекту так само ми вже виділили. Спасибі Генеральній прокуратурі, яка повертає народу кошти, що були вкрадені Януковичем. І передбачені відповідне фінансування в бюджеті наступного року. Хочу, щоб ви приділили цьому особливу увагу, бо людям, які проживають у сільській місцевості, так само мають бути забезпечені стандарти, яких вони були позбавлені все своє життя», - зауважив Президент.

Детальніше...
 

Глава держави: Децентралізація – одна з найрезультативніших реформ

Президент Петро Порошенко наголошує, що децентралізація в Україні подолала скептичні настрої на місцях і довела свою ефективність для розвитку місцевих громад.

«Із реформ, безумовно, і ми тут можемо всі підтвердити, що однією з найголовніших і найрезультативніших є децентралізація. За три роки її впровадження власні доходи місцевих бюджетів зросли приблизно в два з половиною рази», - сказав Петро Порошенко під час виступу на шостому засіданні Ради регіонального розвитку.

За його словами, є ще більш узагальнюючий показник прогресу цієї реформи. «В середині минулого десятиліття, коли я працював головою відповідного парламентського комітету, частка місцевих кошторисів з трансфертами у зведеному бюджеті складала менше 30%. В 2015 році, коли ми започаткували програму децентралізації, вона була вже 45%. Цього року її частка є 49,3%. Ми наблизилися до показника 50х50. Це означає, що незабаром місцеві бюджети будуть перевищувати бюджет державний», - заначив він.

Президент підкреслив: «Це є найяскравіша характеристика, чим є децентралізація насправді. Передані права, гроші, повноваження. Але я хотів би, щоб не забували про відповідальність».

Детальніше...
 

ВИСТУП ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ НА ШОСТОМУ ЗАСІДАННІ РАДИ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ 

Шановні пані та панове!

 Дорогі українці! 

Непросто було сюди дістатися навіть президентському кортежу, бо неподалік йде ремонт мосту через Русанівську протоку на Броварському проспекті. І таких вузьких місць, які зараз розширяються, інвестуються, будуються і в Києві, і в Україні дуже багато. Відновлення доріг цього року стало загальнонаціональним проектом, хоча розпочалося ще в 2015 році з відомого експерименту, який задіяв ресурс місцевої влади, мобілізував ресурс центральної влади, Уряду і Прем’єр-міністра. Спільними зусиллями ми зробили кардинальне зрушення в цьому напрямку. Хочу наголосити, що він триватиме наступного року, і наступного за наступним. Дороги в Україні будуть будуватися, і відновлення дорожньої мережі буде символом України. Аж поки ми не приведемо в порядок мережу автомобільних магістралей, яка була абсолютно занедбана протягом останніх 20 років. 

Дорога – символ руху вперед, а хороша дорога означає ще і рух в правильному напрямі. 

Сім місяців пройшло з дати попереднього засідання Ради регіонального розвитку. За цей час я двадцять один раз виїжджав до вас – в області, міста, райони, а тепер радий бачити в Києві вас. І взагалі вчора порахували, що за час президентства відбулося 133 робочі візити в регіони. Словом, нам з вами є що підсумувати, є про що поговорити і як вибудувати наші з вами спільні плани на майбутнє.

Детальніше...
 

ЗА ПЕНСІЙНОЇ РЕФОРМИ ПЕНСІЇ ЗРОСТАТИМУТЬ ШВИДШЕ

Нові правила нарахування і індексації пенсій відповідатимуть розвитку економіки і зростанню зарплат

Пенсійна реформа уряду Володимира Гройсмана успішно стартувала. Одразу після підписання Президентом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» уряд розпочав виплати перерахованих пенсій. До 25 жовтня більше ніж 9 млн пенсіонерів мають отримати вищі пенсії. Надалі пенсії будуть індексуватися автоматично в залежності від інфляції і зростання заробітної плати. Втім, деякі політики і експерти продовжують залякувати людей погіршенням пенсійного забезпечення, перекручуючи і спотворюючи факти. Уряд Володимира Гройсмана розпочав пенсійну реформу, аби відновити соціальну справедливість для мільйонів пенсіонерів і людей праці. Завдяки реформі вони отримуватимуть гідні пенсії. Тому про жодне погіршення умов нарахування і виплат пенсій не може навіть йтися.

Без ухвалення пенсійної реформи провести перерахунок пенсій було неможливо.

Проводити індексації пенсій в залежності від зростання цін зобов’язує Закон «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Але ще в 2014 році відповідна норма цього закону була призупинена «до стабілізації економічної ситуації в країні». Таким чином, уряд не міг власним рішенням відновити перерахунок пенсій - для цього Верховна Рада мала б ухвалити зміни до Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», які б скасовували чинний мораторій на перерахунок пенсій.

Детальніше...
 

ЧИМ ЛЯКАЮТЬ ПАЦІЄНТІВ: “ЧИ СТАНЕ ПІСЛЯ РЕФОРМИ МЕДИЦИНА ПЛАТНОЮ І ДУЖЕ ДОРОГОЮ?”

Верховна Рада дала старт медреформі. Ухваливши законопроект 6327, Парламент уможливив початок змін уже на початку 2018 року. Проте ми і досі зустрічаємо багато неправдивої інформації про те, що чекає лікарів та пацієнтів із впровадженням медичної реформи.

Головне: Всі послуги, аналізи, дослідження, ліки, які надаються за державною програмою медичних гарантій, будуть для пацієнтів на 100% БЕЗОПЛАТНИМИ.

Це буде працювати саме так, як у страховій компанії. Пацієнти будуть знати, що саме оплачує держава, і самі обиратимуть лікарні, де вони отримають ці послуги.

З 2018-го року реформа запрацює на рівні первинної допомоги, з 2020-го — в усіх лікарнях.

Тарифи, які розповсюджуються зараз деякими сумнівними виданнями, не мають нічого спільного з реальністю. Це просто фейк та брехня.

Але важливо розуміти, що ті тарифи, які держава буде платити лікарням за лікування українців часто будуть великими — і це дійсно можуть бути суми в десятки та сотні тисяч гривень. Бо тарифи за послуги мають включати все: видатки на ліки, достойну зарплату лікарів, комунальні та капітальні видатки, обладнання. І для вартісних втручань всі ці видатки будуть також включені в тариф.

Детальніше...
 
Більше статей...
  • Осінній благоустрій: ліквідовано 21 стихійне сміттєзвалище
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 1 з 360

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер