Білоцерківська районна рада

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

Інформація

щодо реалізації права на санаторно-курортне лікування

З метою забезпечення реалізації права учасників антитерористичної операції на санаторно-курортне лікування Кабінетом Міністрів України прийнята Постанова від 31.03.2015 року № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».

Дія даного Порядку поширюється на осіб,які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 та пункту 1 частини другої статті 7 Закону України « Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Для взяття на облік в управлінні соціального захисту населення за місцем реєстрації особа чи її законний представник подає до управління заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій та інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення. Таким документом може бути один із нижчезазначених:

  • наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України, який підтверджує залучення керівництвом антитерористичної операції особи до виконання завдань АТО.

  • Довідка про безпосередню участь особи в АТО.

  • Рішення відомчої комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО.

  • Довідка про обставини травми(для осіб, які отримали поранення внаслідок бойових дій в районі проведення АТО).

  • Витяг із протоколу засідання центральної військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв»язку захворювань, поранень, контузій та каліцтв у колишнього військовослужбовця (для осіб, яким встановлена інвалідність).

Під час подання копій посвідчень особи подають їх оригінали для огляду.

Також згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 147 від 31.03.2015 р. «Деякі питання виплати у 2015 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» сума виплати становить у 2015 році

  • інвалідам війни І групи 2835 грн,

  • інвалідам війни ІІ групи – 2475 грн.

  • інвалідам війни ІІІ групи – 2200 грн.

  • учасникам бойових дій – 875 грн.

Звертаємо увагу на те, що особи мають право отримати допомогу до 30 вересня поточного року при наявності відповідних посвідчень, які видані до 05 травня року, в якому проводиться виплата.

 

 

ПОШУК

Останні новини

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер