Цивільний захист та безпека життєдіяльності

Правила пожежної безпеки

Правильно використовуйте засоби гасіння пожеж 

  • переносні вогнегасники (порошкові, вуглекислотні, водопінні) використовують згідно з інструкцією, наведеною у вигляді малюнків і тексту на корпусі вогнегасників;

  • для приведення в дію пожежних кранів, які знаходяться в будинку (споруді), необхідно відкрити дверцята шафи і розкласти в напрямку осередку пожежі рукав, який з’єднаний з краном і стволом. Відкрити вентиль поворотом маховичка проти ходу годинникової стрілки і спрямуйте струмінь води із ствола на осередок горіння.

Детальніше...
 

ПУСТОЩІ З ВОГНЕМ ПРИЗВОДЯТЬ ДО БІДИ

Кожна десята пожежа в країні трапляється через дитячі пустощі з вогнем. Вогняна біда - це не тільки виклик пожежних, не тільки матеріальні втрати, але й травматизм, пов'язаний з тяжкими опіками, іноді з подальшою втратою фізичної повноцінності та працездатності. Це також розбиті долі, порушена психіка, постійний, не затихаючий біль батьківських сердець.

Як показали дослідження психологів, діти у віці 3-4 років у своїй поведінці відзначаються найбільшим ступенем ризику, а для хлопчиків це більш характерно.

Детальніше...
 

Правила пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення

За статистикою, у зимовий період різко збільшує кількість пожеж - опалювальний сезон створює реальну пожежну небезпеку внаслідок використання різних опалювальних приладів.

Для запобігання надзвичайних ситуацій, попередження пожеж під час опалювального сезону громадяни повинні знати основні вимоги норм та правил щодо користування різними опалювальними приладами:

- опалювальні установки повинні відповідати протипожежним вимогам стандартів, будівельних норм та інших нормативних актів;

- повітронагрівальні та опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був забезпечений вільний доступ для огляду й очищення;

- очищення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком, а також протягом всього опалювального сезону, опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі – не рідше одного разу на три місяці;

Детальніше...
 

Пам’ятка з безпеки користування газом

Шановні користувачі газом!

Суворо дотримуйтесь правил користування газом і газовими приладами.

При наявності в приміщенні запаху газу:

- закрити головний кран на газопроводі та приладах;

- провітрити приміщення;

- не вмикати та не вимикати електроприладів;

- не запалювати відкритого вогню;

- викликати аварійну службу за телефоном 104

Детальніше...
 

Заходи безпеки під час зимової рибалки!

У зимовий період, коли наші водойми вкриваються кригою, у багатьох регіонах на них продовжується доволі активна та різноманітна діяльність людини – від любительського та промислового рибальства, проведення рибоохоронних заходів, обладнання льодових переправ до відпочинку населення на ковзанах.

Незнання заходів безпеки або нехтування ними під час знаходження на водоймах у період льодоставу може призвести до непоправимих наслідків та загибелі людей.

Детальніше...
 

Заходи безпеки на льоду

Знайдіть для початку стежку або сліди на льоду. Якщо їх немає, позначте

з берега маршрут свого руху.

Подивіться заздалегідь, чи немає підозрілих місць:

о лід може бути неміцним біля стоку води (наприклад, із ферми або фабрики);

о тонкий або крихкий лід поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у лід;

о обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу - під снігом лід завжди тонший; о тонкий лід і там, де б'ють ключі, де швидкий плин або струмок впадає в річку;

о особливо обережно спускайтеся з берега: лід може нещільно з'єднуватися із сушею, можливі тріщини, під льодом може бути повітря.

Детальніше...
 

Попередження загибелі людей на водних об’єктах у літній період


Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах обговорювалося на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації Київської облдержадміністрації, яка проходила у приміщенні Білоцерківської райдержадміністрації під головуванням Володимира Максименка.

Детальніше...
 

Правила поведінки на воді!!!

Вода — чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується бідою.

Із загальної чисельності загибелі людей на водоймах України дві третини потонулих приходиться на сільських жителів. Як правило, в сільській місцевості підготовка водойм до літнього сезону у зв’язку з фінансовими проблемами місцевих органів виконавчої влади, не проводиться.. Інформація про нещасні випадки на воді здебільшого не доходить до жителів, які там проживають, недостатньо організована масово-роз’яснювальна робота серед населення щодо правил поведінки на воді.

Трагедія на воді – це не тільки поодинокий випадок, це ціла система пригод, яка повторюється із року в рік. І якщо це система, то необхідно шукати причини, що породжують ці пригоди.

Основні водойми на селі – це озера і ставки. Купатися в них поодинці, без страхування, і тим більше без нагляду старших за дітьми дуже небезпечно. Ставки рідко очищаються від сторонніх предметів, у них великі перепади глибин, а це пастки для тих, хто не вміє плавати або плаває погано. Прогрівання води в таких водоймах нерівномірне, великий перепад температур верхнього і нижнього шарів може викликати спазми м’язів, кровоносних судин і нерідко закінчується трагедією для тих, хто цим нехтує.

Небезпечно купатися у каналах. Похилі, слизькі плити берегів, покладені під значним нахилом , швидка течія води під час її забору насосними станціями не дає можливості швидко і вільно вибратися з води навіть сильній тренованій людині.

Як уникнути трагедії на воді:

Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці.

Уникайте води зі швидкою течією.

Не заходьте у воду напідпитку.

У воду треба входити поволі, обережно, шукаючи дно ногою.

Купатися ліпше там, де є рятувальні служби.

Особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана.

Утримуйтесь від далеких запливів: переохолодження — головна причина трагічних випадків.

Як врятувати людину, яка тоне:

Насамперед, витягніть потерпілого на берег, покладіть иа спину, очистіть дихальні шляхи.

Зробіть врятованому два повільні вдихи «рот у рот».

Зробіть 6-10 поштовхів руками під грудиною.

Знову прочистіть дихальні шляхи й повторіть два вдихи.

Обов’язково слідкуйте за пульсом постраждалого, перевіряйте його не менше 10 секунд, якщо пульсу немає — робіть непрямий масаж серця.

Постраждалий отямився — не цозволяйте йому тут же підвестися, хай почне дихати як слід.

У будь-якому випадку, врятованому необхідна медична допомога, тому, якщо є така можливість, викличте «Швидку допомогу».

Шановні жителі Білоцерківщини! Будьте обережні на воді, бо вона не прощає зневажливого ставлення до себе і суворо карає, часом відбираючи життя.

 

Завідувач сектором з питань надзвичайних ситуацій

Білоцерківської райдержадміністрації

В.А. Таулевич

 
Більше статей...
  • ПАМ’ЯТКА першочергових дій персоналу підприємств, установ та організацій у разі загрози вчинення терористичних або диверсійних актів
  • Увага! Різке похолодання сприяє переохолодженню організму та обмороженню частин тіла людей!
  • Любителям відпочинку на природі!!!
« ПочатокПопередня123НаступнаКінець »

Сторінка 2 з 3

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер