ПУСТОЩІ З ВОГНЕМ ПРИЗВОДЯТЬ ДО БІДИ

Кожна десята пожежа в країні трапляється через дитячі пустощі з вогнем. Вогняна біда - це не тільки виклик пожежних, не тільки матеріальні втрати, але й травматизм, пов'язаний з тяжкими опіками, іноді з подальшою втратою фізичної повноцінності та працездатності. Це також розбиті долі, порушена психіка, постійний, не затихаючий біль батьківських сердець.

Як показали дослідження психологів, діти у віці 3-4 років у своїй поведінці відзначаються найбільшим ступенем ризику, а для хлопчиків це більш характерно.

Отже, слід пам'ятати, що діти, спостерігаючи за діями дорослих по розпалюванню печей, розведенню багать, палінню, в свою чергу, нерідко повторюють ці дії. Більше того в деяких випадках вони влаштовують своєрідні топки під меблями, граються із сірниками поблизу господарських будівель, не усвідомлюючи можливу небезпеку для життя. А скільки неприємностей в літку та восени приносить випалювання сухої трави у парках, садах, на подвір΄ях будинків...

Нещастя найчастіше трапляються тоді, коли діти залишаються вдома без нагляду дорослих, зокрема, у кімнатах в яких топляться печі, є ввімкнені в мережу електропобутові прилади. Щоб попередити біду, ховайте сірники від дітей, не залишайте їх без нагляду; не доручайте дітям доглядати за газовими та електронагрівальними приладами, небезпечно залишати ввімкненими телевізор та інші електроприлади в приміщеннях, де знаходяться малолітні діти.

 

Шановні батьки! Пояснюйте дітям небезпечність гри з вогнем, бережіть їхнє життя.

 

Головний інспектор Білоцерківського РВ ГУ ДСНС

України у Київській області

підполковник служби цивільного захисту Костик П.В.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер