У селі Чупира відкрили пам'ятник Кобзарю

#phocagallerypiclens 26-phocagallerypiclenscode-Shevchenko/2015/06/02.06.2015/dsc_1521.jpg

У світі існує багато пам’ятників Тарасові Шевченку. Лише в Україні їх понад 1200. Та кожен новий пам’ятник чи погруддя Кобзарю унікальний, оскільки належить тій громаді, де він встановлений.

29 червня, у селі Чупира Білоцерківського району урочисто відкрили пам’ятник Великому Кобзарю. Ініціатива щодо встановлення пам’ятника належала Чупирянському сільському голові Вячеславу Вікторовичу Шевченку.. Ця ідея була підтримана депутатами сільської ради та громадою села.

Немолодий поет у хвилину задуми, з проникливим поглядом відтепер зустрічатиме і жителів, і гостей села. А люди отримали ще одну нагоду, щоби частіше згадувати великого сина українського народу«незлим тихим словом». Як він колись і заповідав своїм нащадкам.

 

У своєму виступі на урочистому відкритті пам'ятника перший заступник голови адміністрації Віталій Гринчук відзначив вагомість спадщини Кобзаря для України. "Слово Тараса Шевченка, яке ми відкрили заново в часи Майдану, стало визначальним для нас тепер, коли на кону — воля та незалежність України. Його заклик "Борітеся і поборете!" підтримує дух не тільки тих наших хлопців, які відвойовують на Сході цілісність держави, а й дух кожного українця, — наголосив у своєму виступі Віталій Юрійович, — Кобзар піднімає Україну на боротьбу, допомагає протистояти зневірі. Тарасове слово об'єднує українців так само, як об'єднує віра у Бога та шанобливе ставлення до України, її історії та її славних синів".

Також перед громадою виступили: сільський голова Шевченко Вячеслав Вікторович, директор школи - Федчук Галина Олександрівна. Вони привітали жителів з цією важливою подією, підкресливши велику роль Тараса Шевченка у розвитку української нації. Сільський голова висловив щиру подяку усім, хто доклав зусиль до створення цього пам’ятника, учні читали поєзію Кобзаря.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер