Маршрут № 3: Біла Церква - Трушки

#phocagallerypiclens 5-phocagallerypiclenscode-Kultura/2016/13.09.2016/nechuy-levitsky.jpg

Екскурсія до с. Трушки, де черпав свою творчу наснагу Іван Нечуй-Левицький.

Дані маршрути включено в путівник «Золоте сузір’я Київщини».

с. Трушки - одне з найкрасивіших сіл Білоцерківського району, історія, якого сягає в далеку давнину. Серед документів, які висвітлюють історичні події у с. Трушках, абсолютна більшість написана руками духовенства. З книги «Сказание…» Л. Похилевича ми дізналися, що перший храм в с. Трушках збудований в 1726 році і присвячений видатному подвижнику Вселенського Православ’я, відомому богослову Василю Великому, який жив у 1V ст.

Осередком духовного, громадського і освітнього життя селян була церква. Друга церква Василя Великого була збудована з дубового дерева у 1740 році, в якій проводились богослужіння до 1901 року.

 

У с. Трушки до своєї сестри, починаючи з 1885 року, часто приїжджав в гості великий співець Надросся, історик, етнограф, літературознавець та мовознавець Іван Нечуй –Левицький. Чудова природа села надихала його на нові твори, в яких він описував побут та життя селян.

В березні 2009 року відбувся захід у с. Трушки в рамках відзначення 170-річниці від дня народження Івана Семеновича Нечуя-Левицького. В даному заході прийняли участь письменники Білоцерківщини А.І.Гай, А.Гудима, В.П.Іванців, історик-краєзнавець Є.Чернецький.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер