Зустріч з трудовим колективом

27.07.2017 року працівниками Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області була проведена зустріч з трудовим колективом КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ БІЛОЦЕРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ "ЛЬОДОВИЙ СТАДІОН". Присутніх ознайомили про запровадження накопичувальної системи, єдиного принципу нарахування пенсії та перевагами користування Веб-порталом Пен­сій­но­го фонду України.

Всім присутнім була надана допомога при реєстрації та роз’яснено порядок користування послугами, що надаються в електронному вигляді.

 

 

Зустріч з трудовим колективом

18.07.2017 року працівниками Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області була проведена зустріч з трудовим колективом Шкарівської сільської ради. Присутніх ознайомили про запровадження накопичувальної системи, єдиного принципу нарахування пенсії та перевагами користування Веб-порталом Пен­сій­но­го фонду України.

Всім присутнім була надана допомога при реєстрації та роз’яснено порядок користування послугами, що надаються в електронному вигляді.

 

Виїзд до майбутнього пункту обслуговування громадян

17 липня 2017 року голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов та начальник Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Костянтин Будко здійснили робочий виїзд до майбутнього пункту обслуговування громадян Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області по вулиці Леваневського у місті Біла Церква. В ході виїзду проведено оцінку вибору місця розташування майбутнього пункту прийому громадян, що має забезпечити рівномірний перерозподіл навантаження та підвищення якості обслуговування громадян по всій території найбільшого міста Київської області. В процесі робочого візиту надана позитивна оцінка плану проведення робіт по облаштуванню зазначеного пункту, визначено обсяги та терміни введення його в дію.

 

ПРО ПЕНСІЙНУ РЕФОРМУ

На засіданні Кабміну 17 травня 2017 року був затверджений проект пенсійної реформи, яку мають запровадити з 1 жовтня 2017 року. Уряд уважає, що її впровадження дасть змогу позбутися "дискримінаційного" характеру нинішньої пенсійної системи, ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду і підвищити розміри виплат.

Пенсія українців залежить від трьох показників: від індивідуального коефіцієнта для обчислення зарплати працівника, страхового стажу та показника середньої заробітної плати в Україні, який застосовується при обчисленні пенсії. Середня зарплата зростає з кожним роком, тож, щоб подолати несправедливість, пропонується провести осучаснення пенсії. Останнього разу таке осучаснення відбулося в 2008 році, але із застосуванням показника середньої заробітної плати в Україні за 2007 рік (1197,91 грн.). За цей час середня зарплата в Україні, яка застосовується при обчисленні пенсії, зросла до 3764,4 грн. або більше, ніж у три рази. Перерахунок пенсій, який пропонує уряд, має ліквідувати цей дисбаланс. Пропонується нова формула нарахування пенсій за єдиним підходом для «старих» і «нових» пенсіонерів. При цьому перерахунок пенсій здійснюватиметься із застосуванням показника вартості одного року страхового стажу, зниженого з 1,35% до 1%.

Одним із позитивних моментів є те, що уряд пропонує з жовтня скасувати 15-відсоткове оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам. Ті, хто працює, зможуть отримували заробітну плату і пенсію в повному обсязі.

Для майбутніх пенсіонерів – підвищення пенсійного віку не планується. Проте встановлюються вимоги до тривалості необхідного страхового стажу, тобто планується збільшити страховий стаж.

За Урядовим проектом реформи пенсія за віком у 60 років буде призначатися за наявності страхового стажу 25 років. Але кожні 12 місяців вимога до розміру страхового стажу буде збільшуватися на один рік. Таким чином, в 2028 році, аби піти на пенсію у 60 років, необхідно буде мати 35 років страхового стажу.

Закон також передбачає право людини взяти участь у добровільному пенсійному страхуванні. Якщо, наприклад, в 60-річної особи не буде зазначеної тривалості страхового стажу, вона має право допрацювати необхідну кількість років або придбати необхідну тривалість страхового стажу для призначення пенсії у віці від 60 до 63 років.

У 63 роки пенсія за віком як для чоловіків, так і для жінок призначатиметься при наявності страхового стажу тривалістю від 15 до 25 років. Кожні 12 місяців вимога до кількості страхового стажу збільшуватиметься на один рік до досягнення в 2028 році 35 років страхового стажу.

Починаючи з 1 січня 2019 року, особам, в яких страховий стаж складатиме 15 років, пенсія за віком призначатиметься в 65 років. Особи, в яких відсутній такий стаж, матимуть право на призначення державної соціальної допомоги після досягнення 65 років за сукупним доходом сім’ї.

Таким чином, якщо в 60 років не вистачатиме необхідного стажу, то доведеться працювати до 63 років. Якщо і після цього стаж менше  15 років, тоді вийти на пенсію людина зможе не раніше 65 років, або ж придбати за гроші необхідну тривалість стажу.

Призначення пенсій за вислугу років буде здійснюватися лише для військовослужбовців.

Реформою передба­чається, що з 1 січня 2018 року скасовується право на призначення пенсій за вислугу років для працівників освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та інших категорій.

Також не призначатимуться так звані «спецпенсії», тобто пенсії державним службовцям, науковцям, суддям, прокурорам та інші.

У законопроекті передбачає­ться автоматична норма про щорічну індексацію (перерахунок) пенсій для захисту від інфляції, при цьому перерахунок буде відбуватися з урахуванням фінансових можливостей солідарної системи — тобто, якщо буде зростання економіки, то і бюджет буде наповнюватися краще.

Передбачене на 2017 рік друге підвищення соціальних стандартів на 5% пропонується з 1 жовтня. Мінімальна пенсія у такому випадку становитиме 1373 грн. Підвищення пенсій торкнеться 9 млн. пенсіонерів.

Але це лише пропозиції, викладені в законопроекті. Якою буде пенсійна реформа, які конкретні зміни вона передбачає, можна буде говорити, коментувати після остаточного ухвалення закону.

 

1 липня у селі Шкарівка Білоцерківського району відбулася VI літня спартакіада працівників Пенсійного фонду України у Київській області

Ініціатором її проведення виступили головне управління Пенсійного фонду України у Київській області та обласний комітет профспілки працівників Пенсійного фонду України. У змаганнях взяли участь 15 команд. На змагання прибули близько 300 учасників з різних куточків Київської області. Учасників змагань привітали начальник головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов, голова обласного комітету профспілок Леонід Білоус, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур, голова Шкарівської сільської ради Анатолій Бондар.

Учасники змагались у таких категоріях: стрибки у довжину, біг, естафета, підтягування та віджимання, підняття гирі та перетягування линви. У загальнокомандному заліку перемогу здобула команда Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області. В трійці переможців також команди головного управління Пенсійного фонду України у Київській області та Києво-Святошинського району. Під час церемонії нагородження начальник гголовного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов та перший заступник начальника головного управління Василь Верещак вручили переможцям кубки, медалі та грамоти, а також подякували усім учасникам спартакіади за активність, наполегливість та волю до перемоги.

 

РОЗПОЧАЛИ РОБОТУ АГЕНТСЬКІ ПУНКТИ

ОБСЛУГОВУВАННЯ ГРОМАДЯН

Незважаючи на будь-які несприятливі економічні умови в органах Пенсійного фонду незмінним має залишатися одна мета - висока якість обслуговування громадян, вдосконалення організації роботи поліпшення якості обслуговування, щоб кожний, хто звертається на прийом, міг отримати повну вичерпану інформацію, затративши мінімум часу та коштів.

На виконання стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 року № 672, в органах Пенсійного фонду України в області здійснюється комплекс заходів, спрямований на вдосконалення організації надання послуг.

Також зазначаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» від 21.12.2016 № 988 шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду у Білоцерківському районі, місті Біла Церква, Рокитнянському та Таращанському районах утворено Білоцерківське об’єднане управління Пенсійного фонду України Київської області (далі – управління).

Для зручності відвідувачів працюють громадські приймальні і відділи з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій управління за адресами: м. Біла Церква, вул. Фастівська, 23, м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 2, м. Узин, вул. Котляревського, 16-а, м. Тараща, вул. Софіївська, 3, смт. Рокитне, вул.Першотравнева, 6.

З метою покращення роботи щодо обслуговування громадян управлінням проведена робота щодо створення в сільських радах ряд населених пунктів Білоцерківського, Рокитнянського та Таращанського районів агентських пунктів обслуговування громадян, які розпочали свою роботу з 01.07.2017. Такі пункти створені:

Білоцерківський район:

с. Шкарівка вул. Миру, 4 щосереди та щоп’ятниці з 8.00-13.00 год;

с. Іванівка вул. Центральна, 73 щосереди з 8.00-13.00 год.;

с. Трушки вул. Центральна, 4 щосереди з 8.00-13.00 год.;

с. Дрозди вул. Польова, 2-в щосереди з 8.00-17.00 год.;

Таращанський район:

с. Ківшовата вул. Свободи, 66 щовівторка з 8.00-13.00 год.;

Рокитнянський район:

с. Синява вул. Шевченка, 11 щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці з 8.00-12.00 год..

В агентському пункті обслуговування громадян можна отримати такі послуги:

  • консультування з питань пенсійного забезпечення;

  • визначення права на пенсію відповідно до наданих громадянином документів;

  • прийом заяв щодо запиту пенсійних справ з інших управлінь у зв’язку з переміною місця проживання;

  • щодо зміни способу виплати пенсій;

  • оформлення анкет на виготовлення пенсійних посвідчень;

  • видача пенсійних посвідчень;

  • прийом заяв на видачу довідок про розмір пенсій, перебування на обліку, розмір заробітної плати ( доходу) форми ОК-5, ОК-7 та інше;

  • прийом заяв для реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Громадяни можуть попередньо звернутися до фахівця сільської ради за отриманням необхідної консультації, подати заявку про отримання певного виду послуги, яка передаватиметься до управління для розгляду та підготовки необхідних документів, довідок, інформації щодо пенсійного забезпечення заявника та ін., що будуть надані під час проведення прийому спеціалістом управління у визначений графіком день.

 

Відкриття агентського пункту з обслуговування громадян

30 червня в с. Синява Рокитнянського району та 1 липня 2017 року в с. Шкарівка Білоцерківського району в приміщеннях сільських рад відкрито агентські пункти з обслуговування громадян Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.

Щовівторка з 8-00 до 13-00 год. проводитиметься прийом громадян спеціалістом управління, який надаватиме такі послуги:

  • надання консультацій з питань пенсійного забезпечення;

  • визначення права на пенсію, згідно наданих громадянином документів;

  • прийом заяв щодо запиту пенсійних справ з інших управлінь в зв’язку з переміною місця проживання;

  • щодо зміни способу виплати пенсій;

  • оформлення анкет на виготовлення пенсійних посвідчень;

  • видача пенсійних посвідчень;

  • прийом заявок на видачу довідок про розмір пенсій, про перебування на обліку, про розмір заробітної плати (доходу) форми ОК-5, ОК-7 та інше;

  • прийом заяв для реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

 

 

Зустріч начальника Білоцерківського ОУПФУ Київської області з жителькою села В.Вовнянка

15 червня начальником Білоцерківського об’єднаного управління ПФУ Київської області в Таращанському відділі Будко К.В. та заступником начальника відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Петренко Л.О. була проведена роз’яснювальна робота з учасником АТО в період з серпня 2014 року по січень 2016 року Лініченко Оленою Євгенівною, жителькою с.В.Вовнянка стосовно подання  необхідних документів, щодо призначення пенсії, як інваліду учасника АТО.

 

Легалізація робочих місць та заробітної плати – соціальна захищеність кожного!

15.06.2017 року працівниками Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області була проведена зустріч в трудовому колективі ТОВ “Сертіс-Центр”.

Спеціалісти Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області ознайомили присутніх з чинниками, які впливають на призначення пенсій в майбутньому та необхідність легалізації оплати праці.

Наприкінці зустрічі присутнім було роз’яснено про переваги користування Веб-порталом, де кожен працівник зможе бачити суму своєї заробітної плати та працюючі пенсіонери – розмір своєї пенсії. Всім присутнім були роздані інформаційні матеріали та буклети. Під час зустрічі були популяризовані матеріали, які висвітлюються на шпальтах тижневика Пенсійного фонду України “Пенсійний кур’єр”.

Головний спеціаліст

фінансово-економічного відділу

Андронова С.Б.

Легальна заробітна плата – захищеність кожного!

14.06.2017 року працівниками Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області була проведена зустріч в трудовому колективі ТОВ “МЕТР ЛТД”.

Працюючим було роз’яснено про те, що на сьогоднішній день великою проблемою є виплата заробітної плати “в конвертах”, тіньові заробітні плати не вигідні самим працівникам, адже негативно впливають на рівень їх соціального забезпечення, а саме: на допомогу по безробіттю, на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, на лікарняні та права на пенсію.

Наприкінці зустрічі присутнім було роз’яснено про переваги користування Веб-порталом, де кожен працівник зможе бачити суму своєї заробітної плати та працюючі пенсіонери – розмір своєї пенсії. Всім присутнім були роздані інформаційні матеріали та буклети. Під час зустрічі були популяризовані матеріали, які висвітлюються на шпальтах тижневика Пенсійного фонду України “Пенсійний кур’єр”.

Головний спеціаліст

фінансово-економічного відділу

Гудзовська Т.Л.

 

Тіньова заробітна плата – позбавлення соціальних гарантій! 

 13.06.2017 року працівниками Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області була проведена зустріч в трудовому колективі ФОП Левченко Людмила Володимирівна.

В ході проведеної зустрічі присутнім було роз»яснено, щодо залежності страхового стажу застрахованих осіб від легальних виплат заробітної плати на рівні не менше мінімального розміру. Отримуючи неофіційну заробітну плату, працівник повністю беззахисний перед роботодавцем та у результаті людина втрачає велику частку майбутньої пенсії.

Також було проінформовано про можливість добровільної участі у системі добровільного соціального страхування.

Наприкінці зустрічі присутнім було роз’яснено про переваги користування Веб-порталом, де кожен працівник зможе бачити суму своєї заробітної плати та працюючі пенсіонери – розмір своєї пенсії. Всім присутнім були роздані інформаційні матеріали та буклети. Під час зустрічі були популяризовані матеріали, які висвітлюються на шпальтах тижневика Пенсійного фонду України “Пенсійний кур’єр” (було виписано 1 примірник газети “Пенсійний кур’єр”).

 

Легальна заробітна плата – стабільне майбутнє

 12.06.2017 року працівниками Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області була проведена зустріч в трудовому колективі ФОП Кравчук Наталія Леонідівна.

В ході проведення проведеної зустрічі присутнім було роз’яснено, що тіньові заробітні плати не вигідні самим працівникам, адже негативно впливають на рівень їх соціального забезпечення. Пенсія нараховуватиметься тільки з офіційно нарахованої заробітної плати, при умові сплати страхових внесків в сумі не менше, ніж мінімальний. Отримуючи неофіційну заробітну плату, працівник повністю беззахисний перед роботодавцем та у результаті людина втрачає велику частку майбутньої пенсії.

Наприкінці зустрічі присутнім було роз’яснено про переваги користування Веб-порталом, де кожен працівник зможе бачити суму своєї заробітної плати та працюючі пенсіонери – розмір своєї пенсії. Всім присутнім були роздані інформаційні матеріали та буклети. Під час зустрічі були популяризовані матеріали, які висвітлюються на шпальтах тижневика Пенсійного фонду України “Пенсійний кур’єр” (було виписано 1 примірник газети “Пенсійний кур’єр”).

 

СПІЛЬНА НАРАДА З БІЛОЦЕРКІВСЬКИМ МІСЬКИМ ВІДДІЛОМ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ

09.06.2017 було проведено спільну нараду Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області та Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного міськрайонного територіального управління у Київській області, на якій були присутніми в.о. начальника Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Двірник С.М. та начальник Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Будко К.В. На нараді було обговорено заходи щодо примусового стягнення коштів по виконавчих провадженнях, шляхи спонукання боржників до погашення заборгованості.

 

7 червня 2017 року начальником Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Будком К.В. та начальником Таращанського відділу з призначення, перерахунку та виплати пенсій Гнатенко В.В. проведена позачергова виїзна зустріч за місцем проживання з пенсіонеркою Меншиною Ольгою Пилипівною, яка проживає за адресою в с. Володимирівка Таращанського району.

Під час зустрічі керівництвом управління були розглянуті питання пенсійного забезпечення та надано вичерпні відповіді на всі поставлені питання.


Легальна заробітна плата – соціальні гарантії працівників!

08.06.2017 року працівниками Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області була проведена зустріч в трудовому колективі ТОВ “Білоцерківські будматеріали”.

Працюючим було роз’яснено про те, що на сьогоднішній день великою проблемою є виплата заробітної плати “в конвертах”, тіньові заробітні плати не вигідні самим працівникам, адже негативно впливають на рівень їх соціального забезпечення, а саме: на допомогу по безробіттю, на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, на лікарняні та права на пенсію.

Наприкінці зустрічі присутнім було роз’яснено про переваги користування Веб-порталом, де кожен працівник зможе бачити суму своєї заробітної плати та працюючі пенсіонери – розмір своєї пенсії. Всім присутнім були роздані інформаційні матеріали та буклети. Під час зустрічі були популяризовані матеріали, які висвітлюються на шпальтах тижневика Пенсійного фонду України “Пенсійний кур’єр” (було виписано 4 примірники газети “Пенсійний кур’єр”).


Зустріч з трудовим колективом

07 червня 2017 року відбулася зустріч Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області з трудовим колективом ТОВ «Контракт -61». Спеціалісти управління в особі начальника відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Луценко С.А. та головного спеціаліста Гріньової О.Г. ознайомили присутніх зі змінами в пенсійному законодавстві України в 2017 році, надали роз’яснення щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій. Особливу увагу звернули на систему обслуговування громадян на базі централізованих інформаційних технологій. Під час зустрічі присутніх ознайомили з інформаційними матеріалами, які висвітлюються на шпальтах тижневика Пенсійного фонду України «Пенсійний кур’єр». Наприкінці зустрічі присутнім були роздані буклети та листівки.


Спартакіада державних службовців

02 червня на стадіоні с.Шкарівка Білоцерківського району був проведений 1 етап Всеукраїнської Спартакіади державних службовців серед збірних команд Білоцерківського району. В спартакіаді брали участь державні службовців району, посадові особи місцевого самоврядування, в тому числі працівники Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області. В програмі спартакіади були такі види змагань: настільний теніс, міні-футбол, перетягування линви, стрибки у довжину, стрибки зі скакалкою, естафета в лантухах, шашки та шахи. Переможцем спартакіади стада команда Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області. Переможці та призери спартакіади були нагороджені грамотами, медалями та кубками.

Під час змагань по перетягуванню линви команди були настільки захоплені змаганням, що навіть порвали линву. Всі учасники спартакіади отримали великий заряд енергії, позитивні емоції та масу задоволення.

 

Зустріч щодо створення агентського пункту

31 травня 2017 року відбулася спільна зустріч начальника Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Будка Костянтина Володимировича, начальника відділу обслуговування громадян у Таращанському районі Степаненко Ірини Олександрівни, начальника відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи Колосовської Тетяни Анатоліївни з головою Таращанської районної ради Урожай Людмилою Борисівною. На зустрічі було обговорено питання щодо наближення надання послуг органами Фонду до місць проживання громадян, а саме - на базі Таращанської районної ради та облаштування робочого місця для працівників Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.


Зустріч щодо створення агентського пункту

31 травня 2017 року відбулася спільна зустріч начальника Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Будка Костянтина Володимировича, начальника відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи Колосовської Тетяни Анатоліївни з головою сільської ради с.Ківшовата Сергієчко Анатолієм Івановичем. На зустрічі було обговорено питання щодо наближення надання послуг органами Фонду до місць проживання громадян, а саме - створення агентського пункту на базі сільської ради с. Ківшовата та облаштування робочого місця для працівників Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.


День вишиванки

Українське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий може взяти участь у святі, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. Так, працівники Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області долучились до заходу, основною метою якого є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

 

Пам'ятаємо! Перемагаємо!

Не забудемо ніколи ….

8 травня у селі Трушки відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги. Привітати  ветеранів і жителів села з найвеличнішим святом - Днем Перемоги, Днем пам'яті і примирення прийшли голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур, радник голови районної ради Василь Павловський, Трушківський сільський голова Тетяна Глуховенко, голова районної організації ветеранів Віктор Рудий, представник благодійного фонду «Фортеця» Володимир Василенко. У своїх зверненнях, гості відмітили що сувора правда війни залишиться у пам’яті нащадків назавжди, а також високу самопожертву, патріотизм ветеранів під час війни. В заході приймала участь заступник начальника Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Олена Голуб.

Впродовж мітингу лунали тематичні пісні у виконанні вокального ансамблю «Родинонька» (с.Трушки), учні школи декламували вірші.

На мить усі завмерли у скорботній хвилині мовчання. Мітинг завершився, і всі його учасники пройшли до пам’ятного знаку загиблих та поклали квіти.

Потому захід продовжився святковим концертом, підготованим силами артистів районного будинку культури, дитячих та аматорських колективів району. 

 

04 травня 2017 року Білоцерківським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Київської області відбулася зустріч з трудовим колективом ПОП Агрофірма «Узинська» у місті Узин Білоцерківського району

Спеціаліст Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області ознайомила присутніх зі змінами в пенсійному законодавстві України, механізмом нарахування та перерахунку пенсійних виплат. Було надано роз’яснення щодо реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України та переваг отримання призначених виплат через банківські установи. Розглядалось питання запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій.

 

О. О. Лифар

завідувач сектору обслуговування громадян у м. Узин

Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області

 

 

Роз'яснення щодо пенсійного законодавства

10 квітня 2017 року заступник начальника Білоцерківського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області проведена зустріч з працівниками ТОВ «Земля Томилівська» в с. Томилівка Білоцерківського району.

Присутнім надані змістовні роз’яснення з питань діючого пенсійного законодавства та змін до нього, механізмом перерахунку пенсійних виплат. Також надані роз’яснення щодо реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України та переваг отримання призначених виплат через банківські установи. Під час зустрічі були популяризовані матеріали, які висвітлюються на шпальтах тижневика Пенсійного фонду України «Пенсійний кур’єр». Присутнім надані відповідні інформаційні матеріали.

 

Ш А Н О В Н І  М Е Ш К А Н Ц І

міста Біла Церква, Білоцерківського, Таращанського та Рокитнянського районів Київської області

 

ПОВІДОМЛЯЄМО!

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України

«Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» від 21.12.2016 № 988

утворено територіальний орган Пенсійного фонду України

Білоцерківське об’єднане управління Пенсійного фонду України

Київської області

шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України у Білоцерківському районі, місті Біла Церква, Рокитянському та Таращанському районах

за адресою м. Біла Церква, Київська область,

вул. Ярослава Мудрого, 2

09117

e-mail: 

 

Для зручності відвідувачів працюють громадські приймальні

Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України

Київської області

 

1. Місто Біла Церква, вул. Фастівська, 23 (кабінет № 306),

«гаряча» телефонна лінія 045-63-4-69-62

 

2. Місто Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 2 (кабінет № 102),

«гаряча» телефонна лінія 045-63-5-30-04

 

3. Місто Узин, Білоцерківський район, вул. Котляревського, 16, А

(кабінет № 4), «гаряча» телефонна лінія 045-63-2-24-57

 

4. Місто Тараща, Таращанський район, вул. Софіївська, 3 (кабінет №1)

«гаряча» телефонна лінія 045-66-5-11-44

 

5. смт. Рокитне, Рокитнянський район, вул. Першотравнева,6

(кабінет № 39 ) «гаряча» телефонна лінія 045-62-5-18-61


Адміністрація Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області

 

05 квітня 2017 року в приміщенні Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області

(за адресою вул. Фастівська, 23) відбулась нарада під головуванням начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Фатхутдінова В. Г. В нараді взяли участь перший заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Савчук Ю. С., начальник Державної виконавчої служби м. Біла Церква Двірник С. М., начальник Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Київській області Будко К. В. та керівники структурних підрозділів Білоцерківського об’єднаного управління.

Начальник головного управління наголосив, що об’єднання територіальних управлінь Фонду ніяким чином не повинно негативно відобразитись на якості обслуговування громадян, а навпаки, здійснить позитивний вплив на якість обслуговування громадян в тих чи інших населених пунктах, збільшить доступність пенсійних послуг. В кожному місті чи районі і надалі функціонуватимуть громадські приймальні (фронт-офіси), до функцій яких належить комплексне надання всіх послуг, які необхідно отримати громадянину. Буде продовжуватись практика виїзних прийомів громадян у населених пунктах та за місцем проживання, зустрічей в трудових колективах. Для зручності громадян постійно удосконалюється веб-портал електронних послуг. Використання цього ресурсу дає можливість не виходячи з дому отримати дані з реєстру застрахованих осіб, зокрема, інформацію щодо нарахованої заробітної плати та страхового стажу, переглянути свою електронну пенсійну справу, подати запит.

Отже, оптимізація структури територіальних органів Пенсійного фонду - це ще один важливий крок на шляху створення якісно нової пенсійної системи, головною метою якої є якість та доступність надання послуг.

Костянтин Будко доповів, що чотири управління Пенсійного фонду України об'єднано (а саме УПФУ у Таращанському районі, Рокитнянському районі, Білоцерківському та м. Біла Церква) та з 31 березня 2017 року утворено та розпочато роботу Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду у Київській області. Також на нараді були представлені керівники структурних підрозділів нового управління.

Учасники наради відмітили, що традиційно Пенсійний фонд України тісно співпрацює з виконавчими органами територіальних громад з соціальних питань та висловили надію на подальшу плідну співпрацю.



ПРО ПРИПИНЕННЯ ВИПЛАТИ ПЕНСІЙ

ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ УСТАНОВИ

З РОСІЙСЬКИМ КАПІТАЛОМ

На виконання підпункту 2 пункту 2 рішення від 15.03.2017

Ради національної безпеки і оборони України

«Про застосування персональних спеціальних

економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»,

затвердженого Указом Президента України

від 15.03.2017 №63,

 

з 01 квітня 2017 року Пенсійний фонд України

призупиняє фінансування таких банків:

ПАТ “Сбербанк”

ПАТ “ВіЕс Банк”

ПАТ “Акціонерний комерційний

промислово-інвестиційний банк”

ПАТ “ВТБ БАНК”.

 

Враховуючи зазначене виплата пенсії пенсіонерам,

які обслуговувались у вищезазначених банках,

з квітня 2017 року буде здійснюватись через

підприємство поштового зв’язку.

 

В разі бажання пенсіонера отримувати пенсію

через банківську установу йому потрібно відкрити

картковий рахунок в банківській установі

та надати заяву до Пенсійного фонду.

 

Управління Пенсійного фонду України

у Білоцерківському районі Київської області

 

 

Акція "Посади своє дерево"

З метою реалізації акції «Посади своє дерево» та «Зробимо Україну чистою» 29 березня 2017 року працівники управління Пенсійного фонду України у Білоцерківському районі підтримали Всеукраїнську акцію «Двомісячник благоустрою населених пунктів» і на території Білоцерківського лісництва с. Шкарівка спільними зусиллями висадили три тисячі дерев.

 


 

Флеш-моб щодо виявлення «тіньової» зайнятості

27 березня 2017 року у місті Біла Церква в торговельно-розважальному центрі «Дружба», де здійснюють роздрібну торгівлю фізичні особи-підприємці, які зареєстровані в Білоцерківському районі проведено флеш-моб щодо виявлення «тіньової» зайнятості та легалізації доходів працюючого населення з метою забезпечення поінформованості і обізнаності молоді щодо прав у сфері пенсійного забезпечення, детінізації доходів та впровадження накопичувальної системи, добровільну сплату внесків та нарахування єдиного соціального внеску у 2017році, добровільну сплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Всім присутнім вручено роз'яснювальні буклети.

 

 

 

Управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління Пенсійного фонду України у Київській області повідомляє про зміну адреси:

м. Київ, вул. Терьохіна,8А. (попередня адреса: м. Київ, вул. Костянтинівська, 9).

Тимчасово прийом громадян буде проводитись в приміщенні головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за адресою: вул. Ярославська , 40. Тимчасовий контактний телефон 4256988.

Заздалегідь вдячні за співпрацю та розуміння.

 

Своєчасне і зрозуміле інформування про зміни в пенсійному законодавстві - важлива складова діалогу Пенсійного фонду України з громадянами.

 

Однією з форм забезпечення права громадян на звернення до Пенсійного фонду України є організація та проведення виїзних прийомів громадян за місцем їх проживання та зустрічі в трудових колективах. Такі прийоми та зустрічі особливо в віддалених населених пунктах, часто є однією із можливостей вирішити свої питання та отримати кваліфіковані консультації.

Заступником начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Наконечною Галиною Анатоліївною та начальником управління платежів до пенсійної системи та захисту прав застрахованих осіб головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Антошко Оксаною Володимирівною 24 лютого 2017 року проведені зустрічі з громадою села Дрозди Білоцерківського району та з трудовим колективом ТОВ Агрофірми «Дім» з питань легалізації найманої праці, забезпечення своєчасності сплати єдиного соціального внеску та з питань пенсійного забезпечення.

В ході зустрічей Галина Анатоліївна висвітлила ряд питань: щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій, надала роз’яснення про умови призначення пенсій, порядок обчислення страхового стажу.

Також розповіла про систему обслуговування громадян на базі централізованих інформаційних технологій та Стратегію модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року.

На ряд поставлених питань присутніх осіб Галина Анатоліївна надала відповіді стосовно призначення та перерахунку пенсій, мінімального розміру та індексації. Вона пояснила, що на розмір пенсії впливають три індивідуальні показники пенсіонера: тривалість страхового стажу, індивідуальний коефіцієнт заробітної плати та показник середньої зарплати по Україні за попередні три роки..

Нею було проведено опитування пенсіонерів щодо своєчасності отримання пенсій через відділення поштового зв’язку. Нарікання на роботу відділення поштового зв’язку у селі Дрозди з боку пенсіонерів відсутні.

На зустрічі з трудовим колективом ТОВ АФ «Дім» Антошко Оксана Володимирівна проінформувала про визначення та встановлений розмір мінімальної заробітної плати з 01 січня 2017 року у місячному розмірі 3200,00 грн.,склад заробітної плати, доповіла про випадки нарахування заробітної плати у розмірі менше встановленого законодавством мінімуму, наголосила на проблемах, які виникають при обчисленні страхового стажу та залежність розміру майбутніх пенсійних виплат від розміру заробітної плати, про ризики, що очікують застрахованих осіб, які погоджуються з одержанням заробітку в «конвертах».

В ході зустрічей проведена реєстрація громадян на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Начальник управління Пенсійного фонду України у Білоцерківському районі Будко Костянтин Володимирович розповів про тенденції, щодо зменшення кількості застрахованих осіб у районі, розміру їх заробітних плат, про контроль за додержанням законодавства про оплату праці органами виконавчої влади та відповідальність посадових осіб, про громадський контроль профспілками.

 

До уваги! 

7 листопада 2015 року набрав чинності Закон України «Про Національну поліцію», яким зокрема, визначено соціальний захист поліцейських. Про цьому, особи з числа колишніх працівників міліції, які на день набрання чинності даним Законом проходили службу в органах внутрішніх справ і продовжили службу на посадах поліцейських, у разі звільнення з посад поліцейських мають право на призначення пенсії відповідно до Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Для обчислення пенсії враховуються посадовий оклад, оклад за спеціальне звання та надбавка за вислугу років на момент звільнення, а додаткові види – за 24 календарні місяці. Тобто, під час призначення пенсії поліцейському враховуються додаткові види грошового забезпечення як працівника органів внутрішніх справ, так і поліцейського, що призводить до диспропорції у розмірах пенсій.

З метою врегулювання питання 19 жовтня 2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №720, що вносить зміни до пункту 7 постанови КМУ від 17.07.1992р. №393, а саме передбачено визначення додаткових видів грошового забезпечення для осіб, які звільняються з посад поліцейських, починаючи з 7 листопада 2015 року за фактично відпрацьований час. Постанова набрала чинності з дати опублікування, з 26 жовтня 2016 року.

 

Презентовано стратегію розвитку Пенсійного фонду України

7 жовтня в управлінні Пенсійного фонду України у Білоцерківському районі Київської області відбулося навчання працівників управління. Під час навчання роглянуто розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 р. № 672-р «Про схвалення Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року». Проект документу на засіданні Уряду представив Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Борисович Зарудний.

Основними завданнями Стратегії є:

  • поліпшення якості обслуговування громадян;

  • вдосконалення системи управління фінансовими ресурсами Пенсійного фонду;

  • максимальна автоматизація функціональних процесів, технологічний розвиток інформаційних ресурсів;

  • оптимізація управління пенсійною системою;

  • забезпечення прозорості та відкритості діяльності органів Пенсійного фонду.

Запропонована Стратегія передбачає чіткий перелік індикаторів, які визначають конкретні результати її реалізації. Серед них – забезпечення обслуговування громадян незалежно від місця реєстрації. Крім того, вони матимуть можливість отримання пенсійних послуг не тільки на рівні районного центру, як це є зараз, а й на рівні громад, на базі агентських пунктів, зокрема банківських установ, поштових підприємств тощо.

Загалом планується значно розширити мережу точок доступу доодержання пенсійних послуг, які будуть максимально наближені до місця проживання громадян. Передбачається значно скоротити час для надання таких послуг, в тому числі за рахунок сучасних інформаційних технологій. Так якщо зараз процес призначення пенсій триває до 10 днів, то незабаром він буде займати 15-20 хв.

Запроваджується можливість отримання практично всіх послуг дистанційно, у тому числі через веб-портал Пенсійного фонду з використанням електронного цифрового підпису. Таким чином, подати заяву на призначення чи перерахунок пенсії можливо буде фактично не виходячи з дому. Оновлена версія порталу має запрацювати вже у жовтні цього року.

 

ПРО ЗМІНИ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ ВИПЛАТИ ПЕНСІЙ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

17 березня 2016 року набрали чинності зміни до постанови Кабінету Міністрів України Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особа від 05.11.2014 №637, затверджені постановою Кабміну від 14.03.2016 №167.

Згідно цих змін, призначення та продовження виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою, виданою згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою Кабміну від 01.10.2014 №509. При цьому, виплата (продовження виплати) пенсій, що призначені зазначеним особам, здійснюється виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України (далі – Ощадбанк). Такі виплати можуть здійснюватися за бажанням особи з доставкою додому, з компенсацією витрат за надання таких послуг, передбачених укладеним відповідно до пункту 3 цієї постанови тристороннім договором.

Усі пенсії, призначені внутрішньо переміщеним особам з 01 травня 2016 року, уже спрямовуються на виплату виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв Ощадбанку.

А з 01 липня 2016 року, усі без виключення, в тому числі призначені раніше, пенсії внутрішньо переміщеним особам, будуть виплачуватись лише через рахунки та мережу установ і пристроїв Ощадбанку. Відповідно для одержання пенсій, особам, які обслуговуються в інших банківських установах чи підприємствах поштового зв’язку, необхідно терміново відкрити рахунки в Ощадбанку.

Для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати їм пенсій здійснюється емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. За виготовленням такої картки необхідно звернутися до органу Пенсійного фонду за місцем отримання пенсії щоб подати заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення. При собі мати паспорт, ідентифікаційний номер, кольорове фото розміром 60 х 40 мм.

Строк дії карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, встановлюється до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах Ощадбанку перші 2 рази кожні шість місяців, у подальшому – кожні 12 місяців. Після завершення строку дії картки вона перевипускається за рахунок Ощадбанку.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачів пенсій Ощадбанк зупиняє видаткові операції за поточним рахунком до моменту звернення клієнта та щомісяця повідомляє Мінфіну.

Зазначені виплати припиняються з місяця, наступного за тим, у якому завершився строк дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. У разі продовження строку дії довідки зазначені виплати поновлюються з дати припинення їх виплати.

01.06.2016                   Управління ПФУ у Білоцерківському районі

 

ДЛЯ УЧАСНИКІВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

про пенсійне забезпечення осіб, які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в Революції Гідності

 Відповідно до пункту 10 частини 2 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” особи, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (далі – Революція Гідності), та які звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, належать до інвалідів війни.

На підставі виписок з актів огляду МСЕК, в яких зазначено причину інвалідності “Поранення, каліцтво, контузія чи інші ушкодження здоров’я, одержані під час участі у Революції Гідності”, призначення пенсій зазначеним особам за наявності необхідного страхового стажу здійснюється згідно Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон).

Надання додаткових документів, які підтверджують зв’язок інвалідності з пораненням, каліцтвом, контузією чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаними під час участі у Революції Гідності, чинним законодавством не передбачено.

Пенсія по інвалідності, обчислюється в розмірах, визначених Законом, при цьому до пенсії встановлюються виплати, передбачені для інвалідів війни (підвищення, цільова грошова допомога). Мінімальна пенсійна виплата встановлюється в розмірах, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 №656 “Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій”:

для І групи інвалідності – 285% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (або: на сьогодні 3060,90 грн., з 01.05.2016 – 3220,50 грн., з 01.12.2016 – 3442,80 грн.);

для ІІ групи – 255% (на сьогодні 2738,70 грн., з 01.05.2016 – 2881,50 грн., з 01.12.2016 – 3080,40 грн.);

для ІІІ групи – 225% (на сьогодні 2416,50 грн., з 01.05.2016 – 2542,50 грн., з 01.12.2016 – 2718,00 грн.).

Що стосується строків призначення пенсій, то вони визначаються згідно статті 45 Закону (а саме, у разі звернення щодо призначення пенсії протягом трьох місяців з дати встановлення інвалідності – пенсія призначається з моменту встановлення інвалідності, при зверненні після завершення трьох місяців з дати встановлення інвалідності – пенсія призначається з дати такого звернення). У випадку, коли мала місце зміна причини інвалідності (із загального захворювання на поранення, каліцтво, контузію чи інші ушкодження здоров’я, одержані під час участі у Революції Гідності), після надходження довідки МСЕК мінімальна пенсійна виплата, як інваліду війни, встановлюється з дати, з якої змінено причину інвалідності, в тому числі, коли МСЕК робить залік за період до дати огляду.

Квітень 2016 року

 

СИСТЕМА ОБСЛУГОВУВАННЯ ГРОМАДЯН

НА БАЗІ ЦЕНТРАЛІЗОВАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Система обслуговування громадян та обробки пенсійної документації в органах Пенсійного фонду України на сьогодні не зовсім відповідає сучасності і потребує модернізації, тому Пенсійний фонд України працює над запровадженням нової системи обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій. Нова система призначення та виплати пенсій дасть змогу не тільки відмовитися від величезного паперового документообігу, але й спростити процедури прийому та обслуговування громадян, істотно скоротити час їхнього спілкування з фахівцями Фонду.

Після запровадження цієї системи вся інформація про особу, що звертатиметься за пенсією, відразу потраплятиме в електронну пенсійну справу, яку формуватимуть під час першого звернення громадянина у Фонд. Електронну справу оброблятимуть через централізовану систему призначення та виплати пенсій. Ця система буде єдиною для всіх управлінь Фонду, захищеною за сучасними стандартами, що унеможливить втрату персональних даних та витік інформації.

Нова система має можливість аналізувати призначення пенсії за всіма варіантами, на які має право особа, та обрати найвигідніший.

Після призначення пенсії на електронну адресу одержувача надходитиме пам’ятка про його права, а на мобільний телефон – СМС-повідомлення з інформацією про призначення та виплату пенсії.

Перехід на нові форми роботи розрахований не на один рік. При повному впровадженні централізованої системи обробки даних Пенсійний фонд зможе обслуговувати громадян у будь-якому сервісному центрі незалежно від місця їх реєстрації. Спеціальні сервісні центри будуть розташовуватися не тільки в управліннях Фонду, а і в банках, на поштових відділеннях, на територіях громад, при їх бажанні. Мова йде про фронт-офіси, де спеціалісти Фонду будуть приймати документи від пенсіонерів і видавати їм необхідні довідки. А відділи, у яких будуть оброблятися документи, будуть діяти, як і раніше, тільки в управліннях Пенсійного фонду (бек-офіси).Це спростить життя пенсіонерам, оскільки вони зможуть звернутися щодо вирішення своїх пенсійних питань у найближчу установу.

Окрім цього, у Фонді запроваджують відео й аудіо фіксацію прийому громадян. Роблять це для запобігання помилок, підвищення культури обслуговування та визначення якості прийому громадян.

Нова система розширює можливості дистанційного обслуговування громадян, залучаючи до цього Контакт-центр та веб-портал Пенсійного фонду. Одержавши електронний цифровий підпис, через персональний кабінет на веб-порталі людина отримає доступ до своєї електронної пенсійної справи, зможе подати заяву на перерахунок пенсії не виходячи з дому, контролювати вчасність виплат тощо.

В органах Пенсійного фонду чотирьох областей України: Вінницькій, Донецькій, Київській та Херсонській, уже з 1січня 2016 року стартуватиме перший етап запровадження системи обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих технологій, в тому числі й в управлінні Пенсійного фонду України у Білоцерківському районі.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер