Громада села Скребиші відзначила 705-ту річницю від дня народження

24 вересня 2016 року громада села Скребиші усією дружною великою родиною відсвяткувала День села. Захід відвідали в.о.голови райдержадміністрації Юрій Савчук, голова районної ради Віталій Гринчук, помічник-консультант народного депутата України В.І.Гудзенка Євгеній Гудзенко, заслужений працівник культури України, член Президії Українського фонду культури Анатолій Кульчицький, член НСПУ, поет-гуморист Володимир Дідківський, голова Терезинської селищної ради Володимир Гаєвський.

Юрій Савчук щиро привітав громаду Скребишів з ювілеєм, побажав миру, міцного здоров’я, родинного щастя, а селу – процвітання, стабільності та розвитку. Також з нагоди свята він вручив подяки районної адміністрації жителям села, які приймали участь в антитерористичній операції – Імрану Батту, Олександру Карімову, Станіславу Олексієнку, Федору Донченку, Петру Кущу. У важку хвилину вони не залишилася осторонь та стали на захист Батьківщини. А Віталій Гринчук нагородив депутатів сільської ради, які безоплатно працюють на розвиток населених пунктів Храпачівської сільської ради, а саме: Любов Качан, Івана Семеду, Юлію Коптілу, Володимира Сироту, Юрія Зінченка.

Святковий настрій, свої творчі надбання, позитивні емоції подарували односельчанам юні аматори сцени та народний фольклорний ансамбль «Терниця». Для малюків були влаштовані дитячі забавки та ігри за участю мультиплікаційних героїв. А ось для жителів старшого віку влаштували виставку старих фотографій – вийшов такий собі великий родинний альбом. З великою цікавістю гості розглядали фото минулих років, хтось знаходив себе чи своїх рідних. Люди залюбки ділися один з одним згадками про молоді роки чи згадувалися кумедні історії.

Родзинкою ж святкової зустрічі стала презентація гімну Скребешів у виконанні поета-пісняра Анатолія Кульчицького. Глядачі були у захваті! Доречі, саме Анатолій Іванович є автором слів та музики гімну Скребешів. Відмітимо, що він також є автором популярних гімнів, написаних ним на власні вірші. Це «Білоцерківщина – мій отчий край», «Пісня про Вишгород»,  «Пісня про 72-у гвардійську механізовану дивізію». Загалом же у творчому доробку автора понад 600 пісень, 7 вокальних циклів та 10 пісенних збірок.

А після завершення святкового концерту відбулися народні гуляння. Хтось відпочивав, а хтось, користуючись нагодою, просто спілкувався з односельчанами, які зійшлися на свято з усіх куточків. А це найбільше щастя у житті. 

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер