На колегії райдержадміністрації розглянули проект Програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік

27 січня голова Білоцерківської райдержадміністрації Геннадій Джегур провів розширене засідання колегії районної державної адміністрації. До участі були запрошені начальники відділів апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, голови місцевих рад, керівники сільськогосподарських та промислових підприємств, директори навчальних закладів району, представники громадських організацій та засобів масової інформації району.

По першому питанню щодо організації призову на строкову військову службу доповідав військовий комісар Білоцерківського ОМВК Ігор Богданевич. За результатами доповіді голова районної адміністрації Геннадій Джегур наголосив на пріоритетності цього питання та звернувся до голів місцевих рад, керівників підприємств, установ, організацій, службовців з проханням належним чином ставитися до виконання завдань посилення обороноздатності країни. Також він нагадав про так звані «підйомні» для тих громадян, які виявлять бажання укласти контракт про проходження військової служби. Зокрема, з районного бюджету ця сума становитиме 5 тис.грн., а з обласного – понад 10 тис.грн.

Про підсумки виконання районного та місцевих бюджетів Білоцерківського району за 2016 рік поінформував начальник фінансового управління райдержадміністрації Анатолій Титаренко. Він зазначив, що завдяки стабільній роботі підприємств сільського господарства, консолідації зусиль адміністрації, районної та місцевих рад, податкових органів район виконав планові показники доходів до бюджетів різних рівнів.

Так, власні доходи місцевих бюджетів на 2016 рік склали 175 млн. грн. Доходи по зведеному місцевому бюджету склали 423,4 млн. грн Найбільшу питому вагу у власних доходах становили податок на доходи фізичних осіб (50,5%) та плата за землю (21,1%). В порівнянні з попереднім роком найбільший приріст власних доходів мають наступні органи місцевого самоврядування: Биковогребельська с/р – 102,6%, Іванівська с/р – 83,7%, Фесюрівська с/р – 95%, Сухоліська с/р – 98,6%, Потіївська с/р – 77,5%.

Видатки по загальному фонду зведеного місцевого бюджету району за 2016 рік склали 372 млн.грн, видатки районного бюджету - 304,1 млн. грн.

Понад 100 млн.грн. направлено на освіту, майже 50 млн.грн. – на охорону здоров’я, на соціальний захист населення спрямовано 146,3 млн. грн., 23 млн. грн. отримала сфера житлово-комунального господарства, 13,6 млн.грн. – галузь культури району.

Проект програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2017 рік представив перший заступник голови адміністрації Юрій Савчук. Він наголосив що досягнуті позитивні результати у минулих роках дають можливість прогнозувати відновлення позитивної динаміки розвитку провідних галузей виробничої та соціальної сфери, що сприятиме підвищенню добробуту мешканців регіону.

За підсумками презентації Геннадій Джегур висловив ряд пропозицій щодо основних пріоритетів та завдань Програми. Зокрема, це продовження впровадження енергозберігаючих заходів, розробка програми енергоефективності та енергоменеджменту, підвищення інвестиційного іміджу Білоцерківщини, комплексний супровід інвестиційних проектів, здійснення роботи по екологічному захисту. Свої пропозиції та зауваження до програми висловили Леонід Кирута (СФГ «Колосок»), Леонід Розпутній (АФ «Білоцерківська»), Олег Пономаренко (СВК ім.Щорса). Мова йшла про поліпшення якості доріг, освітлення населених пунктів, вивіз сміття, організація дозвілля молоді у сільській місцевості, встановлення вуличних спортивних тренажерів.

У підсумку Геннадій Джегур наголосив, на важливості цього програмного документу, оскільки він встановлює коротко- та середньострокові цілі, дозволяє вибудувати пріоритетні напрямки розвитку, а не рухатися хаотично. Проте, аби він був дієвим, має містити чіткі завдання та кроки по їх виконанню, а не бути збірником статистичних інформаційних даних. Також Геннадій Васильович запропонував громадському активу району долучитися до обговорення даного проекту та внести свої пропозиції щодо покращення соціально-економічного та культурного розвитку району.

Далі, про підсумки роботи Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості за 2016 рік та перспективи розвитку та внесення законодавчих пропозицій доповів Володимир Бобрик, директор Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості.

Наостанок, з доповіддю про естетичне виховання дітей та підлітків як основний напрямок роботи комунального позашкільного навчального закладу «Дитяча школа мистецтв» Білоцерківської районної ради виступив директор комунального позашкільного навчального закладу «Дитяча школа мистецтв» Білоцерківської районної ради Віталій Савченко.

За підсумками розгляду питань колегії були прийняті відповідні рішення.

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер