Чорнобиль: трагедія століття/ Проникливий вірш прозвучав у виконанні учениці

Є події, які неможливо забути навіть з плином часу. Однією з таких є аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Катастрофа, яка сталася в ніч на 26 квітня 1986 року, відразу ж вийшла за межі однієї країни. Чорнобильський смерч забрав життя, скалічив долі й відібрав здоров'я багатьох людей, залишивши після себе біль і порожнечу. В ці квітневі дні Україна згадує усіх, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті і заплатив найдорожчим – життям та здоров’ям.

Згадати про загиблих внаслідок трагедії, спричиненої мирним атомом, до пам’ятника жертвам чорнобильської трагедії в місті Узин 26 квітня 2017 року прийшли представники районної та міської влади, актив громадських організацій, які об’єднали ліквідаторів чорнобильського лиха, учні шкіл міста.

Захід розпочали хвилиною мовчання за тих, хто віддав своє життя у часи ліквідації наймасштабнішої техногенної катастрофи ХХ століття. Потому до присутніх звернулися голова районної ради Віталій Гринчук, перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Савчук, Узинський міський голова Олександр Охріменко, помічник-консультант народного депутата В.І.Гудзенка Євгеній Гудзенко, керівник апарат районної організації АПУ Олександр Волошин, представник благодійного фонду «Фортеця» Сергій Вдовиченко. Усі вони подякували учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за мужність та героїзм у ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи 20 століття. Також ліквідаторам, учасникам чорнобильського руху в районі, родинам переселенців вручено подяки та грошові заохочення. В свою чергу, голова Узинської міської організації «Союз Чорнобиль Україна» Світлана Голіус подякувала очільника району, міста та усім небайдужим, які постійно надають підтримку ліквідаторам та родинам переселенців.

Проникливий вірш прозвучав у виконанні учениці Узинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Олександри Підгорної. Потому до пам’ятного знаку чорнобильцям учасники мітингу поклали квіти.

Додамо, що сьогодні у Білоцерківському районі два населених пункти віднесено до ІІІ зони радіоекологічного контролю, майже 20 тисяч осіб мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 800 учасників аварії на ЧАЕС І-ІІІ категорій. Згідно із Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, потерпілим громадянам у 2016 році з державного бюджету було виділено 4,1 млн. гривень. Ці кошти направлено на соціальні виплати дані категорії громадян. Також, за рахунок коштів державного бюджету, а це близько 435 тисяч гривень, минулого року оздоровлено 99 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Цього ж року планується оздоровити 115 осіб, які перебувають на черзі на санаторно-курортне лікування.

 

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер