ЯК І ДЕ ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ

З 1 липня 2015 року відповідно до ЗУ «Про безоплатну вторинну правову допомогу» Міністерством юстиції України на території всієї країни відкрито 100 центрів безоплатної вторинної правової допомоги.

Один з таких центрів відкрито в м. Біла Церква. Білоцерківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговує 10 районів: Білоцерківський, Богуславський, Володарський, Кагарлицький, Миронівський, Рокитнянський, Сквирський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський, м. Ржищів та м. Білу Церкву.

Центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян: особам, чий середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення; інвалідам, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб; дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; внутрішньо переміщеним особам; учасникам бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), особам, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особам, які відзначені почесним званням України «Мати-героїня» та матерям, які народили п’ятеро та більше дітей та ін.

 

Усім цим незахищеним категоріям осіб надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах. Якщо Ви звертаєтесь до центру за вторинною правовою допомогою Вам необхідно мати при собі паспорт, реєстраційний номер платника податку, довідку про доходи за останні 6 місяців.

1 вересня 2016 р. у кожному районі, які обслуговує Центр, відкрились Бюро правової допомоги, як відокремлені структурні підрозділи місцевого центру. Функції бюро: прийом звернень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги; надання юридичних консультацій; точка доступу до електронних сервісів Мінюсту; активне правопросвітництво на рівні територіальної громади.

Доречі, кількість звернень постійно зростає. Приміром, протягом 2016 року до центру та бюро звернулось 3032 особи. З початку ж цього року кількість звернень становить 2269. За цими цифрами стоять людські долі та переживання. Завдяки роботі працівників Центру та адвокатів клієнти центру мають можливість захистити свої права в суді. За час роботи центрів є позитивна практика задоволення позовів, таких як поновлення працівника на роботі, перерахунок пенсії, призначення аліментів, встановлення факту спадкування майна та ін.

За допомогою чи консультацією Ви можете звернутися до Білоцерківського місцевого центру за адресою: м. Біла Церква, вул. Гайок 4 а, телефон для довідок - (04563)34030, 34009.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер