Оксана Кравченко взяла участь у серпневій педагогічній конференції щодо підготовки навчальних закладів до 2016-2017 навчального року

18 серпня, в будівлі Кабінету міністрів України відбулась серпнева педагогічна конференція «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної, та професійно-технічної освіти у 2015-2016 н.р. та завдання на 2016-2017 н.р.». В заході брали участь Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, міністр освіти та науки Лілія Гриневич, заступник голови комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Олександр Співаковський, представники інших відомств. В числі делегатів від Київської області – начальник відділу освіти Білоцерківської райдержадміністрації Оксана Кравченко.

Відкриваючи захід,  Степан Кубів заявив: «Попри складні часи та військову агресію з боку сусідньої держави, освіта належить до пріоритетів державної політики України. ЇЇ реформування сьогодні потрібно спрямовувати на створення умов для виховання людини нового інноваційного типу мислення. Модернізація і розвиток освіти в нашій державі мають гнучко реагувати на всі процеси, які відбуваються в Україні і світі».

Степан Кубів додав, що станом на 1 серпня в дитсадках України додатково створено понад 10 тисяч місць. Загалом, до кінця року планується створити 25 тисяч додаткових місць. Але, за словами Першого віце-прем’єра, в країні всього наразі не вистачає 90 тисяч місць. Також Степан Кубів назвав Київську область серед лідерів з підготовки дитсадків до навчального року.

Степан Кубів звернувся до представників місцевої влади: «Ви повинні сьогодні використати можливість для створення мережі приватних і корпоративних закладів дошкільної освіти». Він також доручив обласним адміністраціям взяти під контроль питання забезпечення школярів підручниками, особливо для 4 і 7 класів, які навчаються за новими програмами.

Лілія Гриневич заявила, що за розвитком мережі опорних шкіл Київська область з Кіровоградською знаходиться на першому місці. Київщина також займає одну з перших позицій за рівнем оснащення підручниками школярів – 87% для учнів 4 класів, та 89% для 7 класів.

За матеріалами http://koda.gov.ua

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер