У Білоцерківському районі активно готуються до опалювального сезону: рівень готовності становить 90%

Питання готовності до опалювального сезону 2016-2017 років розглядалося на оперативній нараді, яку провів в.о.голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук. Про стан готовності житлового фонду та закладів соціальної сфери доповідав начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва адміністрації Олександр Татаровський.

За його словами, стан підготовки житлово-комунального господарства до зими житлового фонду становить 90%. У Білоцерківському районі єдиним постачальником, що надає послуги з теплопостачання та утримання житлового фонду, є комунальне підприємство ВУЖКГ-1 (м.Узин). В комунальній власності міста Узин обслуговується 80 будинків, де проживає 5,5 тис. чоловік. Для проведення робіт з модернізації житлового фонду та котельні, з міського бюджету підприємству виділено 540 тис.грн., з яких вже використано 447 тис.грн. Також виконані роботи по підготовці житлового фонду за рахунок власних коштів підприємства на суму 117 тис.грн.

 

Подбали і про бюджетні заклади соціальної сфери. У навчальних закладах району розроблено та впроваджено ряд заходів, спрямованих на економію споживання газу. Це проведення ремонтних і регламентних робіт в системах теплозабезпечення, інженерних мережах водопостачання і каналізації у всіх навчальних закладах, ремонт та утеплення виходів з приміщень, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі. Завдяки коштам з обласного бюджету проведено роботи по утепленню фасадів в Яблунівській ЗОШ та Озернянській ЗОШ ЗОШ І-ІІІ ст. Крім цього, проведено капітальний ремонт даху та внутрішніх приміщень у Шкарівській школі.

Заходи з енергозбереження проведені і в закладах медицини району. Так, в центральній районній лікарні проведено заміну 194 вікон на металопластикові. Крім цього, проведені ремонтні роботи системи теплозабезпечення, промивка системи, заміна труб тепло забезпечення під дитячим відділенням та замінено труби водопостачання. Також, проведено капітальний ремонт дахів, внутрішніх приміщень та інженерних мереж, заміна вікон у ФАПах сіл Поправка, Томилівка, Красне, Василів, Тарасівка, Бикова Гребля, Сорокотяги, амбулаторіях сіл Піщана та Блощенці.

Не має проблем із забезпеченням необхідною кількістю твердого палива: для структурних підрозділів закладів медицини заготовлено 100 куб.м дров твердих порід. Крім того, проведено торги за системою «Прозоро» та заключено договір на суму 68 000,00 грн. на 18 тон вугілля та 59 куб.м. дров на суму 53 000,00 грн.

Шляхо-експлуатаційні підприємства проводять підготовку спеціалізованої техніки до зими, проводиться закупка необхідної суміші для посипання доріг.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер