Колиска націй - Київська земля в усі віки ти будь благословенна...

Київщина – колиска української державності. Це благодатний край, що залюбки відкриває для бажаючих спадщину, археологічні, історичні, мистецькі, наукові та художні пам’ятки. Мальовнича природа цього краю, трагічна й водночас героїчна його історія, надбання прадавньої культури, приклад незабутніх попередників, безумовно не можуть не позначитися на духовному світі тих, хто завітає сюди. У рамках відзначення 85-ліття Київської області 9 лютого в Узинській міській бібліотеці для дорослих відбувся молодіжний патріотичний захід, бесіда-круїз “Київщина: факти, імена, пам'ятки”, мета якого формування у молодого покоління стійкої позиції, чітких та ціннісних орієнтирів українця-патріота, пошани до героїчної історії області та народних традицій. Учнівська молодь міста мала нагоду відправитися в мандрівку по щедрій квітучій українській землі. Але подорож рідним краєм була незвичайною.

Крім пізнавальної інформації учасники заходу взяли участь у конкурсах, які мали назви: “Славні імена земляків”, “Сучасність мого міста (села)”, “Стежками рідного краю”, “Визначні пам'ятки Київщини”, “Купуємо українське”. Конкурсантів оцінювало строге, компетентне журі, до складу якого увійшли Г.Ю.Маслацова, завідуюча Узинською міською бібліотекою для дорослих, Л.Ф.Костюк, вчитель НВК “Узинська гімназія”, О.Г.Слєпньова, завідуюча бібліотекою ЗОШ №1, С.І.Трохименко, вчитель ЗОШ №2.

 

Гра була цікавою та насиченою. Ведуча заходу, начальник відділу молоді та спорту Білоцерківської райдержадміністрації Н.Крилевець, крім конкурсних завдань, проводила віртуальну екскурсію. Всі присутні не тільки дізнались багато нового про видатні постаті, історичні місця, а й відчули особливу духовну ауру Київщини.

Журі було задоволене підготовкою молоді і визначилися з оцінкою кожного гравця. Щиро вітаємо переможця Панчука Володимира за високі географічні та історичні знання, оригінальність, вміння логічно висловлювати свої думки.

Звичайно, всі ми всі хочемо бачити нашу Батьківщину сильною, багатою, славетною й квітучою. Кожен мав нагоду “посадити” символічну квітку, прикріпивши її до карти Київської області. На пелюстках учасники заходу написали, що можуть зробити для рідної Київщини, коли стануть дорослими. Тож, нехай гарні майбутні справи возвеличать нашу сонячну Україну!



 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер