Білоцерківська районна рада

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

Інформація

про роботу управління соціального захисту населення

Білоцерківської РДА за 2014 рік

Відділом праці та безпечної життєдіяльності населення з початку 2014 року було здійснено 48 перевірок, 8 з яких спільні перевірки з Київської обласною територіальною інспекцією праці. За результатами спільних перевірок були складені протоколи, справи передані до міськрайонного суду. На керівників підприємств, а саме ТОВ «Укр-ЮГ», ТОВ «Веста», ПрАП «Маки», ТОВ «Укрпромресурси» були накладені штрафні санкції за порушення законодавства «Про працю», в сумі від 850,0 до 1250,0 грн. При перевірках основна увага приділяється недопущення порушення трудових відносин між роботодавцем та працівником, легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення. В районі діє робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, в яку входять спеціалісти відділу праці та безпечної життєдіяльності населення.

На перевірених підприємствах заборгованості із виплати заробітної плати, сплати внесків до Пенсійного та інших соціальних фондів немає. З початку року проведено 3 засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення і 11 засідань комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Заслухано на засіданнях 85 керівників.

Середня заробітна плата по району станом на 25.12.2014 року складає 2327,0 грн.

В засобах масової інформації опубліковано 2 статті, щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення (газета «Замкова гора»). В 2014 році відділом праці та безпечної життєдіяльності населення було зареєстровано 36 колективних договорів, 1 зміни та доповнення до колдоговору та 1 додаток до колдоговору.

Спеціалістами відділу розроблено районну програму «Поліпшення стану безпеки гігієни праці та виробничого середовища» на 2013-2017 роки.

Щокварталу проводиться «День спеціаліста» з інженерами по охороні праці сільськогосподарських та переробних підприємств за участю представників Держгірпромнагляду, фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань (ФССНВ) та рай СЕС.

Згідно «Типового положення про навчання з питань охорони праці» в усіх господарствах району в лютому – березні 2014 року організовано і проведено навчання професій підвищеної небезпеки. Разом з районною санепідемстанцією було проведено навчання працюючих з пестицидами та отрутохімікатами.

З початку року спеціалістами з охорони праці управління соціального захисту населення і агропромислового розвитку, за участю фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, рай СЕС проведено 53 перевірки стану охорони праці на підприємствах району.

В Білоцерківському районі діє спеціальна комісія щодо запобігання масових вивільнень працівників. В 2014 році не виявлено на підприємствах, установах та організаціях масових вивільнень працівників.

За призначенням житлових субсидій звернулись 1946 сім’ї. Субсидій нараховано на загальну суму 1 млн.718 тис. грн.

Відділом виплат та компенсацій в середньому в місяць виплачувалось 3 тис. одержувачам 15 видів державних допомог. Всього виплачено державних допомог на загальну суму 38 млн. 247 тис. грн. Також, надано пільг по житлово-комунальних послугах на суму 9 млн. 639 тис. грн. Для виконання програми соціального захисту потерпілих від аварії на ЧАЕС загалом витрачено 7 млн. 650 тис. грн. Надано 230 санаторно-курортних путівок постраждалим. На безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян залізничним та автомобільним транспортом профінансовано видатки на суму 733 тис. грн.

У 2014 році на реалізацію заходів по програмі «Турбота» з районного бюджету спрямовано 180 тис. грн.

Протягом 2014 року здійснено 48 виїзди мобільного соціального офісу по населених пунктах району. Надана допомога у вирішенні соціальних питань 116 громадянам.

Вирішене питання забезпечення всіх інвалідів засобами реабілітації. Надано 36 санаторно-куротних путівок для громадян з обмеженими фізичними можливостями та ветеранам війни, 30 технічних засобів реабілітації, 2 автомобілі, проведено протезування 73 інвалідів.

До Дня Перемоги виплачена одноразова грошова державна допомога 2258 ветеранам війни на суму 1 млн. 292 тис. грн.

З метою поліпшення житлово-побутових умов проживання, медичного та транспортного обслуговування ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років затверджено та діє районна програма, в ході виконання якої в 2014 році надана допомога 2117 ветеранам війни. На кожного ветерана Великої Вітчизняної війни складено соціальні паспорти, затверджено План заходів щодо задоволення потреб ветеранів, які зазначені в соціальних папортах.

Соціальними робітниками Територіального центру на дому обслуговується 14 інвалідів війни, 297 учасників війни, 8 учасників бойових дій, 47 вдів померлих ветеранів. З районного бюджету надається допомога на соціальні послуги 4 інвалідам війни.

Протягом 2014 року проведено 35 засідань районної комісії по наданню житлових субсидій. За рішенням комісії субсидія призначена 142 сім’ям.

Проведено 5 засідань по призначенню державної допомоги малозабезпеченим сім’ям. За рішенням комісії допомога призначена 56 сім’ям.

 

Начальник управління

В.М. Толочко

 

ПОШУК

Останні новини

  • Шановні жителі Білоцерківського району!
  • Шановні жителі Білоцерківського району!
  • Синій, як море, як день, золотий – з неба і сонця наш прапор ясний!
  • Шановна Білоцерківська громадо!
  • Київська митниця ДФС контролює експорт деревини
ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер