На сесії районної ради затверджено Програму соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківського району на 2016 рік

28 квітня відбулося пленарне засідання 5 сесії Білоцерківської районної ради VII скликання. У роботі сесії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Савчук, заступник голови райдержадміністрації Юлія Устич, помічник-консультант народного депутата В.І.Гудзенка Людмила Веряскіна.

На затвердження депутатів було винесено проекти двох програм - «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківського району на 2016 рік» та «Програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Білоцерківському районі на 2016-2018 роки». Обидва документи презентував перший заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук. Він розповів про основні напрямки роботи, відповів на запитання депутатів.

Так, відповідно до Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2016 рік, планується продовжувати розпочату раніше роботу. В числі пріоритетних напрямів - забезпечення сталого функціонування промислового комплексу району, забезпечення екологічної та техногенної безпеки в районі, раціональне використання бюджетних коштів, зміцнення бюджетної та фінансової дисципліни, підвищення якості надання медичних та освітянських послуг, створення сприятливих умов для надходження в район вітчизняних та іноземних інвестицій, продовження впровадження енергозберігаючих заходів у закладах бюджетної сфери та житлово-комунального господарства, стимулювання раціонального використання енергоресурсів, використання альтернативних видів палива та запровадження енергозберігаючих технологій у галузях виробництва, недопущення зниження рівня соціальних стандартів життя населення району, створення умов для зростання заробітної плати, недопущення заборгованості з виплати заробітної плати, пом'якшення ситуації на ринку праці.

В 2016 році заплановано будівництво та реконструкція ряду об’єктів соціально-культурного призначення. Зокрема, реконструкція вуличного освітлення сіл Сорокотяги, Дрозди, Матюші, М.Вільшанка, Храпачі, Коженики, Сухоліси, Поправка, Тарасівка, Яблунівка, Томилівка, В.Тарасівка, Терезине, Пилипча, М.Антонівка, реконструкція будинків культури сіл Вільна Тарасівка, Потіївка, Гайок, капітальний ремонт закладів культури сіл Поправка, Потіївка, Черкас, Скребиші, ремонт даху приміщення будинку культури с. Б.Гребля та будівництво каналізаційної мережі 1,2 км в с. Фурси. В галузі медицини району, заплановано капітальний ремонт поліклінічного і пологового відділення, патологоанатомічного приміщення, харчоблоку та приміщення пральні Білоцерківської центральної районної лікарні, капітальний ремонт ФАПів сіл Мала Антонівка, Людвинівка, Сорокотяги, Дрозди, Василів, капітальний ремонт приміщення Трушківської АЗПСМ. Крім цього, за рахунок різних джерел фінансування планується введення в експлуатацію спортивного комплексу в с.Томилівка та завершення реконструкції стадіону “Гайок”.

З метою зменшення енергоспоживання та використання альтернативних енергоносіїв на 2016 рік заплановано впровадження проекту по будівництву міні-ГЕС потужністю 1 МВт в с.Глибочка, ТОВ «Гідроінвест», вартістю 40 млн.грн. Також буде продовжено переведення на альтернативні види палива навчальних закладів в селах Поправка, Трушки, Тарасівка, Мала Антонівка, Чепиліївка.

Щодо ремонту доріг, то планується проведення капітальних ремонтів доріг комунальної власності населених пунктів району за рахунок обласного бюджету та за рахунок фонду регіонального розвитку на суму 10 млн.грн. та поточних ремонтів доріг комунальної власності населених пунктів району за рахунок обласного бюджету на суму 2,6 млн.грн.

На території Фурсівської сільської ради в 2016 році ввести в дію сортувальну станцію твердих побутових відходів та встановити контейнери роздільного збору сміття по населеному пункту(ТОВ „Еконергопром”).

В порівнянні з плановими показниками 2015 року власні доходи збільшені на 10101,6 тис. грн.. або на 26,1% в зв’язку із збільшенням надходжень по податку на доходи фізичних осіб за рахунок підвищення заробітної плати працівникам підприємств та установ всіх форм власності з 1 вересня 2015 року та очікуваного підвищення мінімальної заробітної плати з 1 травня 2016 року на 5,2% та з 1 грудня 2016 року на 6,8%. В порівнянні з плановими показниками 2015 року видатки по загальному фонду на соціальну сферу збільшуються на 78265,1 тис. грн.(43,5%).

Після обговорення та деяких пропозицій, депутати проголосували за затвердження вище вказаних програм.

Про виконання районного бюджету у першому кварталі 2016 року доповів начальник управління фінансів райдержадміністрації Анатолій Титаренко. За його словами дохідна частина загального фонду районного бюджету, без врахування трансфертів, складає 13448,8 тис.грн. Всього надійшло до районного бюджету разом із трансфертами 77277,3 тис. грн., що склало 120,3 % виконання. Субвенцій до місцевого районного бюджету надійшло 63828,5 тис. грн. Надходження до доходної частини спеціального фонду районного місцевого бюджету становлять 2248,0 тис.грн., що складає 30,4 % виконання до річного плану з урахуванням змін. Анатолій Олексійович підкреслив, що виконання районного бюджету складає 77 831,0 тис. грн. і наявні ресурси бюджету спрямовувались, насамперед, на фінансування захищених статей видатків, зокрема на оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, придбання медикаментів та продуктів харчування, оплату комунальних послуг та енергоносії.

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер