Перші результати урядової програми «Доступні ліки»

на Білоцерківщині

З 1 квітня 2017 року стартувала урядова програма «Доступні ліки». Нагадаємо, що відповідно до програми, пацієнти можуть одержати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Отримати ліки в аптеці без рецепта не можливо. Тому необхідно звернутись в лікарську амбулаторію до сімейного лікаря за місцем свого проживання і з виписаним лікарем рецептом прийти в одну з аптек, яка приймає участь в програмі «Доступні ліки».

Про хід реалізації Програми на території Білоцерківського району ми поцікавилися у головного лікаря КЗ «Білоцерківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Івана Ровенка. Отже, ліки за даною програмою можна придбати у аптечних закладах, які приймають участь у даній програмі. Про це свідчить відповідна позначка «Доступні ліки». Що стосується Білоцерківського району, то в даній програмі приймають участь мережа аптек «Панацея», аптека «Людмила - ФАРМ» (м.Біла Церква), аптека №139 (м.Узин), аптека «Асторія-ФАРМ» (м.Узин).

Невдовзі ліки можна буде отримувати і в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини згідно затвердженого переліку без доплат. Це звичайно буде на користь людям похилого віку, яким не завжди зручно їхати у місто за ліками. Перевагами програми вже встигли скористатися близько трьох тисяч жителів району. Щомісяця район отримує 59,1 тис.грн. державної субвенції на відшкодування вартості лікарських засобів.

Додамо, що ходом реалізації даної програми район займає лідируючі показники на теренах столичної області. Серед проблемних питань, які відмічають як медики, так і пацієнти – у аптечних закладах не завжди є в наявності медичні препарати, які приймають участь у даній програмі.

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер