Білоцерківський район: відзначили 28-му річницю виведення військ з Афганістану та вшанували загиблих

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та День виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Відповідно до угод виведення радянських військ з території Афганістану почалося 15 травня 1988 року. 15 лютого 1989 року з Афганістану повністю виведені радянські війська. Багато горя принесла та неоголошена війна, не одне серце одягнула в жалобу. А ті хто повернувся, навіть через десятки років пам’ятають все, через що довелося пройти. Бо таке неможливо забути.

Традиційно 15 лютого на Білоцерківщині воїни-афганці збираються біля пам’ятного знаку в місті Узин, де вибито імена загиблих в Афганістані та тих, хто помер уже в мирний час. У заході взяли участь голова Білоцерківської райдержадміністрації Геннадій Джегур, голова райради Віталій Гринчук, Узинський міський голова Олександр Охріменко, помічник-консультант народного депутата В.І.Гудзенка Євгеній Гудзенко, представник благодійного фонду "Фортеця" у Білоцерківському районі Володимир Василенко, голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Нагайцев, воїни-інтернаціоналісти, жителі міста.

«Ви як ніхто знаєте справжню ціну мирного життя. Тож коли країна опинилася у біді, багато ваших побратимів знову стали до зброї і пішли захищати східні кордони України. Це є яскравим прикладом служіння Батьківщині», - підкреслив голова адміністрації. Також Геннадій Васильович відмітив роботу районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, яку вже тривалий час очолює Сергій Нагайцев. «Ваші активісти є постійними учасниками заходів, що відбуваються на теренах нашого району. Але найголовніше те, що свою мужність, свою доблесть ви передаєте молоді, вчите їх любові та патріотизму. Щиро дякую вам за це», - зазначив він.

Від райадміністрації та районної ради Сергій Нагацев нагороджений Подякою, а організації очільники району передали матеріальну допомогу. На ці кошти, за словами Сергія Нагайцева, буде придбано телевізор у палату Українського госпіталю воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна», що знаходиться у Пущі-Водиці. Силами районної та міської організацій воїнів-афганців одну з палат було відремонтовано, де відтепер колишні воїни-афганці мають змогу лікуватися в комфортних умовах.

Крім цього, ряд воїнів-афганців відзначені подяками та матеріальною допомогою від народного депутата України Віталія Гудзенка, Узинського міського голови Олександра Охріменка, благодійного фонду «Фортеця». За поданням районної організації Української спілки ветеранів Афганістану родини загиблих, учасників бойових дій, інваліди війни отримають матеріальну допомогу з районного бюджету за програмою «Турбота».

Після хвилини мовчання присутні воїни-афганці, представники влади та небайдужі жителі міста поклали квіти до пам’ятника загиблим в Афганістані.

 

 

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер