Геннадій Джегур під час засідання колегії окреслив

пріоритетні напрямки роботи району на 2017 рік

23 лютого відбулося засідання колегії Білоцерківської райдержадміністрації, участь у якому взяли керівники відділів, управлінь, структурних підрозділів райдержадміністрації, голови місцевих рад району, керівники промислових та сільгосппідприємств, журналісти місцевих та регіональних ЗМІ. Вів засідання голова адміністрації Геннадій Джегур.

В числі питань порядку денного розглянуто проекти Програми соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківського району на 2017 рік, Програми фінансування видатків Білоцерківського бюджету на здійснення заходів по пільгових перевезеннях, наданню пільг з послуг зв'язку, компенсаційних виплатах за проїзд потерпілих від аварії на ЧАЕС до місця відпочинку і назад на 2017-2021 роки та Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Білоцерківському районі на 2017-2018 роки, а також заслухано доповідь голови виконавчого комітету Маловільшанської сільської ради Людмили Маринич про виконання виконкомом Маловільшанської сільської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади у 2016 році та січні-лютому 2017 року.

Представляючи проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківського району на 2017 рік, Геннадій Джегур зупинився на головних пріоритетах, які виписані в даному програмному документі. В їх числі: підтримка галузей освіти, культури, спорту, медицини, децентралізація, енергоефективність та енергозбереження, залучення інвестицій, ремонт доріг, пасажирські перевезення, поводження з твердими побутовими відходами, протидія злочинності.

Кожен зі стратегічних напрямків передбачає ряд цільових завдань на поточний рік. Приміром, протягом року заплановано придбання для 5 амбулаторій санітарного автотранспорту, а для 12 фельдшерсько-акушерських пунктів мопеди. Буде продовжено оновлення шкільних меблів, меблів для дошкільних навчальних закладів, придбання спортивного інвентарю, меблів для їдалень, навчально-наочних посібників і лабораторного обладнання для закладів освіти з метою створення в них сучасного освітнього середовища. На ці цілі в районному бюджеті передбачено 2 млн.грн. На капітальний ремонт доріг у районі планується направити 9912,9 тис.грн. На стадії обговорення знаходиться проект по роздільному збору твердих побутових відходів, який буде впроваджено на території Фурсівської сільської ради.

Доречі, проект Програми попередньо було направлено для ознайомлення та внесення пропозицій у всі місцеві ради з метою корегування. Своє бачення соціально-економічного розвитку району надали лише Фурси, Чупира, Потіївка. Звичайно, хотілося б бачити більшу активність зі сторони місцевих громад, бо лише в такому разі він не перетвориться на черговий декларативний документ.

Проект Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Білоцерківському районі на 2017-2018 роки представив заступник начальника управління-начальник відділу адміністративних послуг управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Назар Нужда. Метою програми є координація дій районної влади, суб’єктів підприємництва, громадських об’єднань підприємців на забезпечення сприятливих умов для діяльності малого і середнього підприємництва та усунення обмежень, що стримують його розвиток.

В числі пріоритетних завдань - реалізація держав­ної регуляторної політики у сфері підприємництва, підвищення механізму реального партнерства між бізнесом, районною владою, органами місцевого самоврядування для створення більш ефективного регуля­тор­­ного середо­вища, зняття адміністративних бар’єрів на шляху розвитку малого підпри­єм­ництва, залучення фінансових та інвестиційних ресурсів у сферу малого підприємництва, підвищення конкурентоспроможності продукції малих і середніх підприємств, просування товаровиробників та суб’єктів господарювання на ринки збуту товарів, забезпечення ресурсної підтримки суб’єктів малого підприєм­ництва, підвищення рівня розвитку системного інформаційного забезпечення малого і середнього підприємництва в районі, надання широкого спектру інформаційних, консультаційних, правових послуг СПД на безоплатній основі та інші.

Очікується, що у 2017 році надходження по сплаті податків до бюджетів усіх рівнів від суб’єктів малого підприємництва будуть на рівні 420 млн. грн., що на 60 млн.грн. більше ніж минулого року.

Відповідно до проекту Програми фінансування видатків Білоцерківського бюджету на здійснення заходів по пільгових перевезеннях, наданню пільг з послуг зв'язку, компенсаційних виплатах за проїзд потерпілих від аварії на ЧАЕС до місця відпочинку і назад на 2017-2021 роки планується поліпшити соціальний захист ветеранів, постраждалих від аварії на ЧАЕС та громадян інших пільгових категорій. Зокрема, планується відшкодувати перевезення залізницею та автомобільним транспортом наступних категорій пільговиків за рахунок коштів районного бюджету:

  • інвалідів війни (одна супроводжуюча особа інваліда 1-ої групи);

  • інвалідів загального захворювання (одна супроводжуюча особа інваліда 1-ої групи);

  • учасників бойових дій;

  • осіб 1-ої та 2-ої категорій по ЧАЕС;

  • дітей-інвалідів (одна супроводжуюча особа);

  • дітей з багатодітної сім’ї;

  • батьків загиблого військовослужбовця;

  • реабілітованих осіб;

  • ветеранів військової служби;

  • ветеранів служби цивільного захисту;

  • ветеранів Державної кримінально-виконавчої служби;

  • ветеранів податкової міліції;

  • ветеранів внутрішніх справ;

  • ветеранів Державної пожежної охорони;

  • ветеранів Державної служби спеціального зв’язку;

  • пенсіонерів за віком.

У підсумку вирішено проекти вище вказаних Програм винести на розгляд сесії районної ради. Доповідь голови виконавчого комітету Маловільшанської сільської ради Людмили Маринич про виконання виконкомом Маловільшанської сільської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади у 2016 році та січні-лютому 2017 року взято до відома.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер