Гучно та видовищно:

в Білій Церкві відзначили День високомобільних десантних військ України

02 серпня на центральній площі міста Біла Церква відбулися урочистості з нагоди Дня високомобільних десантних військ України. На глядачів чекали демонстрація умінь та навичок професіоналів військової десантної та розвідувальної діяльності, виступ оркестру Збройних Сил України, оркестрів 44-ї окремої артилерійської бригади м.Тернопіль та аматорського вокально-інструментального гурту «254» Військової академії м. Одеси. Під час показових виступів, десантники у смугастих тільняшках обмінювалися гаслами «Ніхто крім нас!», а глядачі гучними оплесками підтримували хлопців.

Військових привітали Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, голова Білоцерківської райдержадміністрації Геннадій Джегур, військовий комісар Білоцерківського ОМВК Ігор Богданевич. «Щиро дякуємо вам за мужність, незламність та героїзм. Без перебільшення, ви еліта українського війська, адже десантники – це відвага, професіоналізм, хоробрість. Завдяки вам ми відчуваємо себе захищеними, над нашими містами та селами мирне небо. Дякуємо вам за це! Зі святом!», - відзначив у вітальному зверненні Геннадій Джегур. Також очільник району нагородив ряд кращих військовослужбовців почесними грамотами.

Воїни-десантники викликають повагу і захоплення, як у старшого, так і у молодшого покоління. Вони там, де найбільш небезпечно, де потрібні високий бойовий вишкіл і відмінна фізична підготовка, самопожертва і відвага. Десантники одними з перших вирушили боронити країну від російської агресії. За три роки війни свої життя за Батьківщину поклали 467 бійців ВДВ, 20 – відзначені найвищим званням Герой України, шестеро з них – посмертно.

Додамо, що захід проводився за ініціативи Військової академії м. Одеса, 1129-го окремого Білоцерківського зенітного ракетного полку, за сприяння виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, Білоцерківської районної державної адміністрації, Білоцерківської районної ради та Білоцерківського об`єднаного військового комісаріату.

В Україні свято було засноване в 1999 році указом президента, тоді він називався День аеромобільних військ. В 2012 році, було вирішено, що на базі повітряно-десантної та аеромобільних військових частин будуть створені Високомобільні десантні війська. Десантні війська призначені для охоплення противника з повітря, виконання бойових завдань в його тилу, дій у ході спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно виконати іншими силами та засобами.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер