На Білоцерківщині вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни

22 червня у Білоцерківському районі відбулися пам"ятні заходи, приурочені до Дня скорботи та пам’яті жертв війни в Україні. Зокрема, керівники району, начальники відділів, управлінь, структурних підрозділів районної державної адміністрації поклали квіти до Обеліску Слави у селі Шкарівка. Учасники церемонії вшанували пам’ять жертв війни в Україні хвилиною мовчання та поклали квіти до могил захисників.

В цей же день на будинках та спорудах органів державної влади, державних установ, підприємств, організацій Білоцерківського району приспущено Державний Прапор України.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, вона не обмежувалася лише бойовими діями та окупацією її сучасної території, а й включала участь українців у бойових діях на всіх воєнних театрах.
Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок цієї війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн. військових і підпільників, понад 5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 млн. жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася. Загалом, безповоротні втрати України склали 8-10 млн. осіб. Матеріальні збитки становили 285 млрд. тогочасних рублів. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 28 тис. сіл. За кілька місяців бойових дій територія України була повністю завойована. Мільйони людей опинилися в окупації, надалі з тавром «зрадників» прийнявши на себе тягар лихоліття, поки країна збиралася із силами, щоб дати відсіч ворогові.
Ми пам’ятаємо тих, хто так і не повернувся з війни, тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані.... Вічна і світла пам’ять воїнам-переможцям!

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер