Відбулося засідання спостережної комісії

15 червня відбулося засідання спостережної комісії при Білоцерківській районній державній адміністрації. Участь у роботі комісії взяли начальник Білоцерківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Стецишина, фахівець із соціальної роботи Білоцерківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Дудник, заступник голови Білоцерківської районної організації ветеранів України В’ячеслав Конопатський, фахівець із соціальної роботи Білоцерківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анна Макаренко, психолог Білоцерківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Галина Мазур, голова Білоцерківської районної організації Товариства Червоного Хреста України Світлана Пророк, начальник юридичного відділу райдержадміністрації Олег Маценко, представники міськрайонного центру зайнятості та ін.

На порядок денний засідання комісії було внесено питання про роботу спостережної комісії при Білоцерківській райдержадміністрації за І півріччя 2017 року; про взяття на облік спостережної комісії Білоцерківської райдержадміністрації: осіб молодіжного віку, звільнених від відбування покарання з випробуванням, що перебувають на обліку Білоцерківського міськрайонного відділу з питань пробації (Білоцерківський район); осіб, які умовно-достроково та згідно Закону України №838- VIII від 26.11.2015 «Про внесення змін до ст. 72 ч.5 КК України «Про зарахування строку попереднього ув’язнення» звільнились з місць позбавлення волі та поставлені на облік до Білоцерківського відділу поліції ГУНП в Київській області станом на 18.05.2017 року; осіб, які відповідно до повідомлень державних установ виконання покарань, звільняються та мають намір проживати в Білоцерківському районі та сприяння їх соціальній адаптації. Також було знято з обліку спостережної комісії Білоцерківської райдержадміністрації осіб, у зв’язку з закінченням терміну їх перебування під наглядом.

Людмила Дудник доповіла про роботу комісії у першому півріччі поточного року. Робота проходить відповідно до затвердженого плану, в тісній співпраці з сектором превенції Білоцерківського відділу поліції та Білоцерківським міськрайонним відділом з питань пробації, що сприяє постійному оновленню інформації щодо дітей чи осіб молодіжного віку, звільнених від відбування покарання з випробуванням і тих осіб, що умовно-достроково звільнились з місць позбавлення волі.

Представники Білоцерківської місцевої прокуратури, Білоцерківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості, структурних підрозділів Білоцерківської райдержадміністрації, Білоцерківської центральної районної лікарні здійснюють оцінку потреб та сприяють соціальній адаптації зазначених осіб.

Протягом І півріччя 2017 року до Центру СССДМ надійшло 26 повідомлень про взяття на облік осіб, які скоїли злочин, з них: восьмеро дітей чи осіб молодіжного віку, звільнених від відбування покарання з випробуванням (пробація) та вісімнадцять осіб, які звільнились з місць позбавлення волі.

Членами спостережної комісії та працівниками Центру відвідано та проінспектовано даних осіб, складені акти оцінки потреб осіб та сім’ї, проведено анкетування, де громадяни мали можливість особисто повідомити про свої проблеми. Під час соціального інспектування надано соціальні послуги, а саме: юридичні, інформаційні, соціально-медичні, соціально-економічні, психолого-педагогічні.

Проблеми даної категорії громадян винесено на розгляд спостережної комісії Білоцерківської РДА, де її членами були обговорені і прийняті відповідні рішення згідно з протоколами № № 1-4 за І півріччя 2017 року. Крім цього, написано три листи-клопотання в державні структури для вирішення проблемних питань громадян, які перебували та перебувають у конфлікті з законом, щодо їх подальшої соціалізації в суспільстві. Також Центром взято під соціальний супровід 3- х неповнолітніх засуджених до досягнення ними повноліття.

Додамо, що одними із завдань спостережної комісії є організація громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання;  організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання та надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання. До складу спостережної комісії при Білоцерківській адміністрації входять співробітниками державних установ, представники громадських організацій та активні мешканці Білоцерківського району. Очолює раду керівник апарату адміністрації Ольга Кучер.

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер