Учаснику АТО Михайлу Щербаню відкрили пам’ятну дошку

У п’ятницю, 26 травня 2017 року, у селі Пилипча відкрито та освячено меморіальну дошку на честь загиблого у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України жителя села Михайла Івановича Щербаня.

Ця подія назавжди увійде в історію школи, історію села Пилипча та цілого району. «Михась» - так називали його побратими, за доволі короткий час він встиг стати для них більше ніж товаришем по службі. Люблячим сином, братом, турботливим чоловіком та батьком він був для своїх найдорожчих людей на світі. Ніхто й подумати не міг, що серпень 2014 року назавжди змінить життя на «до» та «після»….

Біля школи, випускником якої є Михайло, зібралися не лише учні та вчителі. Прийшли рідні та близькі Героя, а також голова районної державної адміністрації Геннадій Джегур, заступник голови районної ради Анатолій Чичикало, начальник відділу освіти Оксана Кравченко, головf Пилипчанської сільської ради Василь Ярмола, депутат районної ради, керівник ТОВ «Пилипчанське» Володимир Кривенький, бойові побратими, односельчани, друзі, всі, хто знав і шанує пам'ять земляка.

Як згадала у своєму виступі директор школи Лариса Письменна, Михайло завжди був добрим і чуйним, порядним, з усмішкою на вустах. Саме таким його і пам’ятатимуть вчителі однокласники друзі.

«Шанувати героїв, не забувати про тих, хто так рано покинув нас, задля щасливого майбутнього нашої держави – наш святий обов’язок. Сьогодні ми відкриваємо меморіальну дошку Герою, нашому земляку, який не сховався, коли прийшла біда, а пішов захищати рідну землю від загарбників. Це щира дань справжньому патріоту, який самовіддано захищав Батьківщину до останнього, боровся за її суверенітет, мир та спокій», – відмітив Геннадій Васильович.

Голова сільської ради Василь Ярмола наголосив, що Михайло стане прикладом мужності, справжнього патріотизму, героїзму для багатьох майбутніх поколінь, і меморіальна дошка, встановлена на будівлі школи буде тому підтвердженням.

Спогадами про Михайла поділилися і його бойові побратими 5-го механізованого взводу 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Мав почуття гумору, ніколи не втрачав оптимізму, й поряд з цим був надійним, щирим, людиною слова.

Право відкрити меморіальну дошку надали Геннадію Джегуру та бойовим побратимам Михайла Щербаня. Потому усі учасники заходу взяли участь в молебні з нагоди освячення меморіальної дошки.

Щербань Михайло Іванович – заступник командира бойової машини – навідник-оператор 5-го механізованого взводу 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, сержант.

Навесні 2014 року мобілізований Білоцерківським об’єднаним міським військовим комісаріатом Київської області до лав Збройних Сил України. Служив заступником командира бойової машини – навідником-оператором 5-го механізованого взводу 5-ї механізованої роти 2- го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А2167, місто Біла Церква Київської області).

З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. 9 серпня 2014 року сержант Щербань загинув під час виконання бойового завдання в районі села Розівка Шахтарського району Донецької області. Похований на кладовищі села Пилипча Білоцерківського району Київської області. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (14.11.2014; посмертно). Почесний громадянин Білоцерківського району.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер