Білоцерківський РВ ГУ ДСНС України у Київській області звертається

до суб’єктів господарювання різних форм власності

З початку нового року, увійшла вимога у «Куточку споживача» мати у наявності декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Даний документ вимагається та розробляється на підставі Постанови Кабінету Міністрів України № 440 від 05.06.2013 року «Про затвердження Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки». Звертаємо Вашу увагу, щодо заповнення даного документу:

1) зрозуміло та чітко заповнювати всі пункти декларації;

2) у пунктах: електрогосподарства – зазначати заміри опору ізоляції електромережі;

3) у пункті: пожежна техніка та первинні засоби пожежогасіння – зазначати наявність вогнегасників - їх тип та остання перезарядка та утримання.

4) у пункті внутрішнє та зовнішнє протипожежне водопостачання - зазначається наявність пожежних кранів та пожежних гідрантів (остання перевірка - акт та число)

 

Декларація розробляється суб'єктом господарювання і подається ним або надсилається рекомендованим листом за місцем розташування об'єкта нерухомості до державного адміністратора або територіального органу ДСНС.

Суб'єкт господарювання з високим ступенем прийнятного ризику разом з декларацією подає позитивний висновок за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об'єкта чи приміщення. (ступінь ризику визначається ПКМУ від 29.02.2012 року № 306 « Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від впровадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки»)

Оцінка протипожежного стану проводиться суб'єктом господарювання, який одержав відповідну ліцензію.

 

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер