Формула нової школи: умотивований учитель, дитиноцентризм та орієнтація на потреби учня в освітньому процесі

Про розвиток системи освіти Білоцерківського району в контексті основних стратегічних орієнтирів йшлося під час щорічної педагогічної конференції педагогічних працівників Білоцерківського району, що відбулася 26 серпня в будинку культури міста Узин. Не залишилися осторонь обговорення важливих тем розвитку освіти в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, голова районної ради Віталій Гринчук, помічник-консультант народного депутата України В.І.Гудзенка Людмила Веряскіна, старший викладач кафедри філологічних, суспільно-гуманітарних та мистецьких дисциплін КВНЗ КОР “Академія неперервної освіти”, кандидат педагогічних наук Світлана Мірошник та голова районної профспілки працівників освіти Іван Горячий.

Гості, вітаючи учасників конференції, побажали освітянам здоров’я, терпіння, миру та успіхів. Зокрема, Юрій Савчук висловив впевненість, що педагогічні працівники району належним чином віднесуться до нововведень в освітній галузі та сприятимуть реалізації ініціативи «Нова школа» з метою створення всіх умов для навчання і гідного виховання учнів.

Начальник відділу освіти Оксана Кравченко підвела підсумки функціонування освітянської галузі у минулому навчальному році та визначила перспективи розвитку освіти у районі на 2016-2017 навчальний рік. Зокрема, вона підкреслила, що сучасна школа – має стати дієвим, конкурентоспроможним закладом, в якому діти зможуть отримати гідну освіту, стати справжніми громадянами з активною життєвою позицією та отримати усі необхідні компетенції для життя. Адже школа має не просто давати теоретичні знання, а й розвивати практичну здатність використовувати їх у житті. Цьому сприятиме діалог і багатостороння комунікація між учнями, учителями і батьками, що змінить односторонню авторитарну комунікацію «учитель-учень». В числі пріоритетних завдань Оксана Кравченко визначила урізноманітнення форм і методів дошкільної освіти, оновлення змісту початкової освіти та модернізація системи освіти, забезпечення кожній дитині рівного доступу до широкого спектру освітніх послуг, розвиток інклюзивної освіти, активне навчання, формування цінностей і компетентностей.

Після вітальних виступів відбулося нагородження ряду директорів дошкільних, шкільних та позашкільних закладів, а також представників педагогічних колективів, які протягом минулого навчального року показали високі результати роботи на освітянській ниві.

Після завершення пленарної частини, робота цьогорічного педагогічного майданчику продовжилася на базі Узинської гімназії. Там відбувся ярмарок педагогічних ідей: виставка творчих робіт педагогів району та обмін напрацюваннями з досвіду роботи педагогічних працівників району в частині управління освітою, дошкільна освіта, початкове навчання, філологія, математичні науки, природничі дисципліни.

Опісля обговорення концепції нової школи відбулося у предметних фокус-групах за напрямками дошкільна освіта, позашкільна освіта, українська філологія, зарубіжна література, іноземні мови, історія та правознавство, математика, фізика, біологія, фізика, хімія, географія, фізична культура.

Освіта – це основа духовного потенціалу нації. Сьогодні Україна провадить ряд реформ у різних галузях. Реформування проходить також і в галузі освіти. Безумовно, ця справа надзвичайно складна і відповідальна. Адже, без перебільшення, йде мова про майбутнє України. Від того, наскільки ми готові ламати застарілі стереотипи та сприймати нове і змінюватися відповідно до вимог нового часу, залежить те, наскільки ми зуміємо стати нацією, яка постійно і посилено вчиться.

 

ПОШУК

ПовідомленняПовідомлення
Прийом громадянПрийом громадян
УвагаУвага
ЕнергоефективністьЕнергоефективність
Банер